Užsieniečiai Lietuvoje pradėjo dairytis greit paruošiamo maisto ir pusfabrikačių gamintojų. Specialistai prognozuoja, kad netrukus šių produktų paklausa išaugs ir Lietuvoje.
Užsienyje vertinamos perdirbtos lietuviškos daržovės, pasisekimą turi ir šaldyti produktai - koldūnai, blyneliai, cepelinai, trečiadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".
Akmenės rajono bendrovė "Hemiris ir Ko" virtas daržoves parduoda vokiečiams, estams, latviams, taip pat Airijoje gyvenantiems tautiečiams ir derasi dėl eksporto į Prancūziją. Tuo tarpu į Lietuvos prekybos tinklus bendrovės produkcija neprasibrauna.
Ekologiškos, galinčios lentynoje išgulėti iki keturių mėnesių virtos bulvės, burokėliai, morkos, kuriuos gamintojai juokais vadina "tinginio" maistu, užsienyje itin patrauklūs.
Bendrovė "Jovaigė", Lietuvos ir Latvijos prekybos tinklams tiekianti virtus burokėlius, didėjant tokių produktų paklausai rengiasi pirkti įrenginius ir virti įvairesnes daržoves - tikriausiai bulves ir morkas.
Bendrovė "Valdorfo didmena" pernai apie pusę pagamintos produkcijos eksportavo. Maždaug pusę eksporto sudarė greitai paruošiamos sriubos ir košės. Prieš ketverius metus pradėtos gaminti greit paruošiamos sriubos ir košės eksportuojamos į Švediją, Daniją, Suomiją, Čekiją, Prancūziją.