• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

REKLAMA

Balandėliai, pagaminti pagal šį receptą, tikrai primins įprastus lietuviškus balandėlius, tik juos paruošti bus gerokai lengviau, ir tam prireiks tik augalinių ingredientų.

REKLAMA
REKLAMA

Tinginių balandėliai

Ingridientai 4-5 porcijoms. Kukuliams: 100 g seitano miltų; 30 g kvietinių miltų; 15 g maistinių mielių; 1 šaukštelio džiovintų raudonėlių; 1 šaukštelio džiovintų petražolių; 1 šaukštelio svogūnų granulių; ¼ šaukštelio pipirų; ¾ šaukštelio vištienos prieskonių (arba druskos); 200 ml vandens.

REKLAMA

Kukulių virimui: 1 litro vandens; 1 kubelio daržovių sultinio; ~1 šaukštelio obuolių acto.

Kopūstienei: 500-600 g šviežio kopūsto; 2 nedidelių šviežių morkų; 1 svogūno; saujos smulkintų porų; 1 daržovių sultinio kubelio; 2 šaukštų pomidorų padažo; 1 šaukšto obuolių acto; žiupsnio pipirų; druskos pagal skonį (recepte dėta apie 0,5 šaukštelio); 1,5 l vandens.

REKLAMA
REKLAMA

Eiga: sumaišyti visus sausus ingredientus kukuliams. Tuomet į masę įpilti 200 ml vandens, išmaišyti ir paminkyti rankomis, kol ji bus vientisa ir tąsi.

Puode užvirti litrą vandens su kubeliu sultinio ir šaukšteliu obuolių acto. Į verdantį vandenį sudėti suformuotus kukulius (maždaug šaukštą masės suspausti į rutuliuko formą delnuose). Virti apie 30 min vis pamaišant.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai kukuliai išvirs, juos apkepti keptuvėje ant šiek tiek aliejaus, kol jų kraštai paruduos, ir, išėmus į lėkštę, atidėti į šalį.

Nuskusti ir kubeliais susmulkinti morkas, susmulkinti svogūną ir porus. Supjaustyti kopūstą – gabalėliai neturi būti labai smulkūs.

Toje pačioje keptuvėje apkepti svogūną ir porus, kol suminkštės.

Į didesnį virimo puodą įpilti 1,5 l. vandens, įdėti kubelį sultinio ir užvirti. Į verdantį vandenį sudėti smulkintus kopūstus, morkas, svogūną ir porus. Virti ant silpnos ugnies apie 50 min. arba kol kopūstai ir morkos bus minkšti.

REKLAMA

Į kopūstienę įdėti pomidorų padažą, obuolių actą ir paragauti ar reikia papildomai druskos (recepte buvo pridėta dar maždaug 0,5 šaukštelio).

Kukulius galima sudėti į kopūstienę, kol dar karšta, kad pašiltų arba pasišildyti atskirai ir valgyti kartu.

Patiekti su virtomis bulvėmis.

Skanaus!

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę ieškokite naujų ir įdomių receptų! Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @plantasticka.

REKLAMA
o dieve mano!!!!
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų