Dažniausiai aš marinatą verdu vakare, o ryte jau įdarau marinuotas paprikas. Ir vakare jas jau galima valgyti. Nors skaniausia valgyti po kokių dviejų-trijų dienų“, – rašė tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė.
Sudėtingumas: paprasta. Receptas: iš interneto
Marinatui jums reikės:
- 500 ml vandens;
- 50 ml acto (9%);
- 2.5 v.š. cukraus;
- 1/2 v.š. druskos;
- 1 lauro lapelio, kelių kvapniųjų ir juodųjų pipirų grūdelių ir 2 gvazdikėlių;
- 500 gr. mini paprikų (žalios yra aštrsnio skonio, tad aš darau įvairių paprikų miksą);
- apie 500 gr. kreminio sūrio Philadelphia ir Feta (stengiuosi imti lygiomis dalimis).
Užpylimui jums reikės:
- 3 skiltelių česnako;
- čiobrelių, raudonėlio;
- kokybiško alyvuogių aliejaus, maišytu su bekvapiu saulėgrąžų ar rapsų aliejumi (aliejaus normos kiek užpyliau – nematavau!).
Išdarinėkite paprikas; perpjaukite iš vienos pusės ir atsargiai išimkite sėklas. Žalios paprikos yra aštrios, tad patarčiau jas išdarinėti su pirštinėmis.
Išsivirkite marinatą. Į puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų, druską ir visus prieskonius. Užvirkite ir maišykite kol kol ištirps cukrus ir druska. Supilkite actą ir dar kartą užvirkite.
Į marinatą sudėkite išvalytas paprikas ir virkite 3-4 min. ant silpnos ugnies.
Marinate paprikas laikykite per naktį šaltai.
Paprikas ištraukite iš marinato ir gerai nuvarvinkite.
Kol paprikos nuvarvės sutrinkite šakute abiejų rūšių sūrius ir šia mase įdarykite paprikas.
Į prikaistuvį ar keptuvę įpilkite aliejaus ir į jį suberkite žoleles. Išspauskite česnako ir pakaitinkite iki 90 laipsnių.
Įdarytas paprikas sudėkite į stiklainį ir užpilkite pakaitintu aliejumi.
Tokias paprikų užkandėles galima laikyti šaldytuve apie 2 mėnesius!











































































































































































































































































































