Atraskite šį išskirtinį skonių derinį!
JUMS REIKĖS:
- 2 vnt. didelių raudonų paprikų
- 2 vnt. didelių geltonų paprikų
- 150 g kinvos (bolivinės balandos) kruopų
- 200 g pelėsinio VILVI MEMEL BLUE sūrio
- 8 vnt. gerų juodų alyvuogių (pvz. Kalamata)
- 1 skardinės virtų avinžirnių
- Citrinos
- Česnako
- Saujelės petražolių
- Saujelės mėtos
- Druskos
- Pipirų
- Kumino
GAMINIMO EIGA:
- Paprikas perpjauti pusiau, šaukštelio pagalba išimti sėklas iš vidaus. Orkaitę įkaitinti iki 160 laipsnių ir pakepti odele žemyn 10min. Galima naudoti ir grilių.
- Kinvą dėti į padruskintą, neverdantį vandenį, o užvirus pavirti 15min.
- Susmulkinti petražoles ir česnaką, įberti druskos, pipirų ir kumino, viską sumaišyti su avinžirniais. Ten įtarkuokite citrinos žievelės.
- Kai išverda kinva, ją sumaišyti su avinžirniais.
- Gauta kinvos ir avinžirnių mase prikimšti paprikas.
- Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių ir kimštas paprikas kepti 20min. (galima naudoti ir grilių).
- Iškepus paskaninti alyvuogėmis ir VILVI Memel Blue sūriu su mėlynaisiais pelėsiais. Užberkite mėtos ir petražolių.
Skanaus!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!