• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Skonis tikrai puikus, traškūs ir itin tinka kaip garnyras prie mėsiškų patiekalų“,  rašo „Oditėlės blogas“ autorė.

„Skonis tikrai puikus, traškūs ir itin tinka kaip garnyras prie mėsiškų patiekalų“,  rašo „Oditėlės blogas“ autorė.

REKLAMA

Reikės: ~200 g šviežių agurkų; 1 a.š. druskos; 0,5 svogūno; 2 v.š. cukraus; 3 v. š. balto vyno acto; 0,5 a.š. garstyčių grūdelių; 100-150 ml vandens; žiupsnelis kurkumos.

Marinuotų agurkų receptas

Supjaustykite agurkus plonais griežinėliais, sudėkite į dubenį, užberkite druska ir palikite 30 min. Tuomet sudėkite agurkus į kiaurasamtį, perplaukite vandeniu. Sudėkite į stiklainį kartu su svogūnais.

Į puodą supilkite vandenį, actą, cukrų, garstyčias, kurkumą ir kaitinkite tol, kol ištirps cukrus.

Karštu marinatu užpilkite agurkus ir 1 val. palikite pastovėti kambario temperatūroje. Po to dėkite į šaldytuvą bent parai. Taip agurkai gali išsilaikyti 2 savaites.

p.s. agurkai neturi būti apsemti. Užtenka karts nuo karto juos permaišyti, kad tolygiai marinuotųsi.

tiek mazai as jau rasydamas 15 sugalvojau
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų