Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Purūs ir minkštučiai varškėčiai, puikiai tinka valgyti su šviežiomis ar trintomis uogomis, džemais, jogurtu ar grietine. Patiekalas, kuris visada ima viršų“, – rašo tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė.

„Purūs ir minkštučiai varškėčiai, puikiai tinka valgyti su šviežiomis ar trintomis uogomis, džemais, jogurtu ar grietine. Patiekalas, kuris visada ima viršų“, – rašo tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė.

REKLAMA

Reikės: 2 x 180 g varškės 9%; 2 kiaušiniai; 6 v.š. miltų; 1 v.š. cukraus; žiupsnis druskos; 1 a.š. kepimo miltelių; aliejaus kepimui.

Varškėčių receptas

Varškę sutriname su kiaušiniais ir cukrumi. Dedame druskos. Dedame miltus, kepimo miltelius ir išminkome. Tešla turi lipti prie rankų. Jeigu matote, kad reikia, galite pridėti miltų.

Miltuotomis rankomis formuokite varškėčius: iš tešlos padarome storą virvę ir supjaustome peiliu. Kiekvieną blynelį paformuokite ir apvoliokite miltuose.

Kepkite įkaitintame aliejuje iki gražiai apskrus. Kaitrą reguliuokite, nes esant per didelei kaitrai varškėčiai išorėje bus sudegę, o viduje neiškepę. Esant per mažai kaitrai prisigers riebalų.

Gražiai apskrudusius varškėčius dėkite ant popierinio rankšluosčio sugerti riebalų perteklių.

Varškėčius tiekite su uogomis, džemais, kremais, karamele, cukraus pudra, ledais, jogurtu. Tinka viskas, kas jums skanu. Barstome cukraus pudra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų