Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Tokie pietūs mane nukelia tiesiai į vaikystę pas mamą. Tai jaukus, šiltas, naminis maistas. Aš kartais tokių patiekalų užsinoriu, mielai juos valgo visa šeima“, rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

„Tokie pietūs mane nukelia tiesiai į vaikystę pas mamą. Tai jaukus, šiltas, naminis maistas. Aš kartais tokių patiekalų užsinoriu, mielai juos valgo visa šeima“, rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

REKLAMA

Mėsos kukuliams reikės: 700 g smulkintos kiaulienos; 3 v. š. virtų ryžių; 1 kiaušinis; 1 skiltelė česnako; 1 svogūnas; 1 morka; 1 a. š. persilado prieskonių; druskos pagal skonį; žiupsnis juodųjų pipirų; 1 v. š. miltų; aliejaus kepimui.

Padažui: 300 ml vandens; 3 v. š. pomidorų padažo (aš naudojau naminį); 2 v. š. grietinės; 1 v. š. Vorčesterio padažo; pundelis krapų; pundelis svogūnų laiškų; 1 v. š. kukurūzų krakmolo.

Mėsos kukulių su ryžiais padaže receptas

Morką nuskutame ir sutarkuojame, svogūną ir česnaką nulupame ir supjaustome smulkiais gabalėliais. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname daržoves.

REKLAMA

Sudedame jas į smulkintą kiaulieną. Ten pat mušame kiaušinį. Beriame druskos, pipirų, miltus, ryžius. Gerai išmaišome. Formuojame kukulius ir apkepame keptuvėje iš abiejų pusių.

Padažui skirtus produktus sumaišome. Kukulius dedame į troškintuvą. Užpilame padažu ir patroškiname apie 10 min. Pabarstome smulkintais žalumynais.

Valgome su bulvių koše ir daržovėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų