Itin jautri ir įkvepianti romantinė drama, režisuota Justino Baldoni – istorija, kuri palies pačias jautriausias jausmų stygas: meilę, baimę ir troškimą užmegzti ryšį net tada, kai tai atrodo neįmanoma.
Pagrindiniai filmo herojai Stela ir Vilas – du jauni žmonės, sergantys cistine fibroze. Tai – liga, kuri pavojingai veikia jų kvėpavimo ir virškinimo sistemas. Filmo herojų pasaulis sukasi aplink ligoninių sienas, nuolatinį gydymą ir izoliaciją.

Bet čia, tarp baltų ligoninės lovų, atsiranda kažkas neįtikėtino – meilė, kuri, iš pirmo žvilgsnio, nė negali egzistuoti, nes sergantys cistine fibroze turi laikytis saugaus atstumo vienas nuo kito. O taip pat jie negali ir liestis, mat yra pavojus, kad pacientai vienas kitą apkrės bakterijomis, kurios gali būti mirtinos.
Įkvėpti vienos iš įsimintiniausių filmo scenų – kai ligoninėje, nepaisant visų apribojimų, surengiama slapta šventinė vakarienė – laidos vedėjai šią emociją perkėlė ir į savo virtuvę.
Filme minėtoje scenoje ant stalo puikuojasi omarai, salotos ir kiti rafinuoti skoniai, tad Laurynas ir Vaida, pasitelkę savo kulinarinę fantaziją, dalijasi ypatingu receptu – išbandykite glazūruotą lašišą su žirnelių–mėtų kremu ir ridikėlių čipsais.
Glazūruota lašiša su žirnelių–mėtų kremu ir ridikėlių čipsais
Ingredientai:
Lašiša:
- 2 lašišos filė gabaliukai;
- 1 v. š. sojos padažo;
- 1 v. š. medaus;
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 1 v. š. šviežių citrinos sulčių;
- Druska ir pipirai „Sauda“.
Žirnelių–mėtų kremas:
- 250 g šaldytų žirnelių;
- 1 v. š. sviesto;
- 2 v. š. graikiško jogurto;
- Kelios mėtos šakelės (tik lapeliai);
- Žiupsnelis druskos ir pipirų „Sauda“;
- Šlakelis citrinos sulčių;
- Česnakų granulės „Sauda“.
Ridikėlių čipsai:
- 4–5 vidutiniai ridikėliai;
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
- Žiupsnelis druskos ir pipirų „Sauda“.
Puošimui:
- 2 šaukštai granato sėklų;
- Švieži žirnių daigai.
Gaminimo eiga:
Pasiruoškite ridikėlių čipsus. Ridikėlius supjaustykite labai plonais griežinėliais, išdėliokite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Patepkite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska bei pipirais. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 140 laipsnių (karšto oro funkcija), apie 30 minučių, kol ridikėliai taps traškūs. Po to leiskite jiems atvėsti.
Paruoškite žirnelių–mėtų kremą. Žirnelius užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 3 minutes. Po to greitai perpilkite į šaltą vandenį – taip jie išlaikysryškią spalvą. Nusausinkite žirnelius ir sutrinkite blenderiu su sviestu, jogurtu, mėtomis, druska, pipirais, česnakų granulėmis ir citrinos sultimis, kol gausite kreminę konsistenciją.
Toliau pasirūpinkite lašiša. Sumaišykite medų, sojos padažą, citrinos sultis ir pipirus – šis mišinys taps glazūra. Lašišos gabaliukus patepkite glazūra ir palikite pasimarinuoti apie 10 minučių. Tada iškepkite juos elektriniame griliuje, kol bus visiškai paruošti.
Serviruokite: lėkštės centre paskleiskite žirnelių–mėtų kremą, ant viršaus dėkite glazūruotą lašišą, aplink patiekalą išdėliokite ridikėlių čipsus, papuoškite žirnių daigais ir granatų sėklomis. Skanaus!
„Gero savaitgalio receptas“ – šeštadieniais, 11 val. tik per TV3!











































































































































































































































































































