Filmas „6 dienos“ pasakoja apie vieną garsiausių įkaitų dramų XX a. pabaigoje – 1980-ųjų Irano ambasados užgrobimą Londone. Londonas, Irano ambasada, ginkluoti teroristai ir šešios įtampos kupinos dienos, kai kiekviena minutė galėjo tapti lemtinga.
Vyriausybės derybininkas (akt. Mark Strong), spaudimą jaučianti žiniasklaida, o už uždarų durų – slaptos SAS komandos pasiruošimas itin rizikingai gelbėjimo operacijai, kurią pasaulis stebėjo gyvai. Tai – ne tik veiksmo filmas. Tai – gili drama apie sprendimus, kurių kaina gali būti gyvybė.
Įkvėpti ir filmo laikmečio, ir atmosferos, V. Poderytė-Bernatavičė ir L. Suodaitis nusprendė pagaminti tipišką to laikmečio Londono patiekalą – tunu įdarytas keptas bulves (angl. Tuna Mayo Jacket Potatoes). Išbandykite patys – skonis sužavės nuo pirmo kąsnio.

Tunu įdarytos keptos bulvės („Tuna Mayo Jacket Potatoes“)
Ingredientai:
- 5 vidutinio dydžio bulvės;
- 200 g konservuoto tuno savo sultyse (nusunktas);
- 3 v. š. majonezo „Vilnius „Naminis“;
- 1 v. š. natūralaus jogurto;
- 1 a. š. citrinos sulčių;
- Druska ir pipirai „Sauda“;
- 1 v. š. kukurūzų;
- 1/2 raudonojo svogūno (smulkiai pjaustytas);
- 1-2 skiltelės česnako;
- 100 g tarkuoto čederio sūrio;
- Alyvuogių aliejus;
- Švieži žalumynai (papuošimui);
- Duonos traškučiai „Marreti“ (serviravimui ir garnyrui).
Gamybos eiga:
Pirmiausia iškepkite bulves: karšto oro gruzdintuvę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Bulves gerai nuplaukite, nusausinkite ir ištrinkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska bei pipirais. Dėkite jas į gruzdintuvę ir kepkite apie 40–45 minutes, kol išorė taps traški, o vidus – minkštas. Patikrinkite, ar iškepusios įsmeigdami šakutę.
Kol bulvės kepa, pasiruoškite įdarą: sumaišykite nusunktą konservuotą tuną su majonezu, natūraliu jogurtu ir citrinos sultimis. Pagardinkite druska, pipirais, įmaišykite smulkintą raudonąjį svogūną, česnaką, konservuotus kukurūzus ir pusę tarkuoto čederio sūrio.
Iškepusias bulves išimkite iš gruzdintuvės, šiek tiek prapjaukite jų viršų ir šaukšteliu praplėskite vidų, kad būtų vietos įdarui. Į kiekvieną bulvę dėkite po kelis šaukštus tuno mišinio, apibarstykite likusiu čederio sūriu ir vėl įdėkite į gruzdintuvę kelioms minutėms, kad sūris išsilydytų ir viskas sušiltų.
Prieš patiekiant, ant kiekvienos įdarytos bulvės užberkite trupintų duonos traškučių – jie suteiks malonaus traškumo. Šalia lėkštėje patiekite ir keletą nesmulkintų traškučių kaip garnyrą. Galiausiai, papuoškite bulves smulkintais šviežiais laiškiniais česnakais. Skanaus!
„Gero savaitgalio receptas“ – šeštadieniais, 11 val. tik per TV3!











































































































































































































































































































