Daugelis susiduria su sunkumais valydami savo karšto oro gruzdintuves. Tačiau viena švaros ekspertė teigia, jog iš tikrųjų tai yra „lengviausiai valomas prietaisas“ ir štai kaip ji tą daro, rašo express.co.uk.
Jei per ilgąjį Velykų savaitgalį naudojote savo karšto oro gruzdintuvę, tikriausiai ji liko ganėtinai nešvari. Jei nenaudojate kepimo popieriaus ar kitos medžiagos, kuri atskirtų maistą nuo kepimo paviršiaus – riebalai ir maisto gabalėliai gali lengvai prilipti prie kepimo indo. Dėl to dažnai tenka valandų valandas šveisti indą, o tai ne tik vargina, bet ir gali pažeisti nelimpančią kepimo indo dangą.
Norėdama padėti savo sekėjams lengvai išvalyti karšto oro gruzdintuvę, Lyndsay savo „TikTok“ paskyroje @norfolkavenue pasidalijo geriausiais valymo patarimais. Ji įrašė trumpą vaizdo įrašą ir pavadino jį „Kaip išvalyti karšto oro gruzdintuvę. Tai yra taip paprasta“.
@norfolkavenue How to clean your airfryer! Literally SO EASY! All you need to do is: Add Bicarbonate soda also known as baking soda, Washing up liquid and Boiling water into your airfryer basket. Let it soak for 30 mins and use a scratch resisdent sponge to clean off any excess. #airfryer #airfryercleaning #airfryercleaninghack #howtoclean #howtocleanairfryer #airfryertiktok #airfryercleaning #easyclean #howto #howtotiktok #cleantok #cleanwithme #cleaninghacks #cleaningtiktok # #bicarbonateofsoda ♬ Do It Better - Beachcrimes & Tia Tia
Vaizdo įraše Lyndsay teigia: „Karšto oro gruzdintuvė yra vienas lengviausiai valomų virtuvės prietaisų ir aš jums tai įrodysiu“.
Karšto oro gruzdintuvė blizgės lyg nauja: išdavė 1 gudrybę
Pirmiausiai Lyndsay į kepimo indą įberia tris šaukštus sodos ir ją gausiai užpila indų plovimo skysčiu. Tuomet kepimo indą ji pripildo verdančiu vandeniu.
Lyndsay pataria: „Kepimo indą mirkykite apie 30 minučių.“ Praėjus pusvalandžiui valymo ekspertė parodė kepimo indą ir teigė: „Tik pažiūrėkite į visus tuos riebalus, kurie atsiskyrė nuo paviršiaus.“
Vanduo iš skaidraus tapo tamsiai geltonas, o vandenyje plaukiojo sudegę maisto gabalėliai. Tuomet Lyndsay išpylė vandenį ir prieš išskalaudama indą švariu vandeniu švelniai jį pašveitė su nebraižančia kempinėle.
„Tap Warehouse“ valymo ekspertė Nancy Emery valymui taip pat naudoja indų plovimo skystį. Pirmiausia, jei prietaisą ką tik naudojote ir jis dar karštas, leiskite jam atvėsti. Tuomet pripildykite kriauklę karšto vandens ir indų plovimo skysčio mišiniu.
Iš kepimo indo išimkite visus priedus ir įdėkite į kriauklę, kad šie išmirktų. Patį kepimo indą nuvalykite vienkartiniu rankšluosčiu, kad pašalintumėte maisto likučius, riebalus ir kitus nešvarumus.
Nancy rekomenduoja naudoti įprastinę dvipusę indų plovimo kempinę, kuri turi šiurkštesnę ir švelnesnę puses, kadangi per stiprus šveitimas gali pažeisti paviršių. Nušveitę, oro gruzdintuvės dalis nušluostykite minkšta švaria šluoste. Taip galite nuvalyti net ir gruzdintuvės kaitinimo elementą, tačiau įsitikinkite, jog jis visiškai atvėsęs.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!