Taip bulvinius blynus kepti išmokė mama: išorėje traškūs, o viduje – minkšti

„Šie blynai mano mamos, galima sakyti, firminis patiekalas. Ji dažnai mėgsta iškepti tokių blynų greitiems pietums, kai skuba ir neturi laiko ilgiems gaminimo procesams, o norisi sočių pietų šeimynai. Aš taip pat juos pamėgau ir pradėjau sėkmingai gaminti savo virtuvėje. Šie blynai geri tuo, jog, kai iškepa išorėje būna labai traškūs, o viduje – minkšti. Tad sūris prideda ne tik papildomo skonio, bet ir traškumo“, – rašo tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Justina.

Tokie bulviniai blynai šauniai tiks sotiems pietums ar kaip užkandis, nes labai skanūs tiek karšti, tiek šalti.

Jums reikės:

6 vidutinio dydžio bulvių; 2 valg. š. fermentinio sūrio; 3 valg. š. miltų; 1 kiaušinis; 3 didesnės česnako skiltelės; druskos; pipirų; saulėgrąžų aliejaus kepimui

Bulviniai blynai su fermentiniu sūriu

Bulves sutarkuojame bulvine tarka. Šiek tiek nusunkiame susidariusį skystį. Aš nukošiu per smulkų sietelį.

Sūrį smulkiai sutarkuojame, sumaišome su bulvių mase, kiaušiniu, susmulkintomis česnako skiltelėmis, miltais, pagardiname druska, pipirais.

Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies, dedame po 1 š. bulvių masės ir kepame iš abiejų pusių, kol gražia apskrus. Patiekiame su grietine, natūraliu jogurtu, bulvių prieskoniais ar kitais mėgstamais pagardais.

Šaltinis: Lithuanian in the USA


Rašyti komentarą...
V
Vitalijap
2021-09-12 21:04:01
Pranešti apie netinkamą komentarą
Viskas dar priklauso nuo bulvių.Kepiau šendien bulvynius blynus,skonis fantastinis.Šeis metais tokius valgiai tik antra karta.
Atsakyti
0

A
2021-09-16 00:27:21
Pranešti apie netinkamą komentarą
Valgau su obuoliene
Atsakyti
0

A
As
2021-09-18 09:17:59
Pranešti apie netinkamą komentarą
Dabar tokia mada užėjo, kad jau greitai jokių skonių nebeatskirssime, valgysime tik sūrį
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (5)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų