Rekomenduoja pasigaminti vištieną su grybų padažu: apsilaižysite pirštelius

„Skanu, tikrai skanu. Jokių ilgų marinavimų, viską paruošite viename inde – kas gali būti geriau“, – rašo „Oditėlės blogas“ tinklaraščio autorė Edita.

Jums reikės: 2 vištienos ketvirčių; druskos, juodųjų pipirų; miltų (vištienos apvoliojimui); 3 skiltelių česnakų; 250g rudųjų pievagrybių; 250ml vištienos sultinio; 0,5 a.š. dž. čiobrelio; 0,5 a.š. dž. raudonėlio; 0,5 a.š. dž. baziliko; 60 ml grietinėlės; 1 v.š. grūdėtųjų garstyčių.

Vištiena su grybų padažu

Vištienos ketvirčius perpjaukite per pusę. Iš abiejų pusių pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.

Vištienos gabalėlius apvoliokite miltuose, nupurtykite jų perteklių ir apkepkite įkaitintame svieste ar aliejuje pirmiausiai dėdami odele į apačią, kad gražiai apskrustų po 1-2 min iš abiejų pusių. Apkeptą vištieną perdėkite į lėkštę.

Į tą pačią keptuvę sudėkite smulkiai pjaustytą česnaką, kai tik jis paskleis aromatą, suberkite į keturias dalis pjaustytus ruduosius pievagrybius. Kepkite, kol išgaruos skysčio perteklius.

Tuomet pilkite vištienos sultinį, suberkite prieskonius, patroškinkite, kol dalis skysčio nugaruos. Į keptuvę sugrąžinkite vištieną ir šaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 min. arba kol iškeps vištiena (perdėkite į kepimo indą, jei keptuvė nepritaikyta orkaitei).

Išimkite vištieną, į keptuvę dėkite garstyčias, supilkite grietinę ir dar šiek tiek pakaitinkite. 

Patiekite su mėgstamu garnyru.

Šaltinis: „Oditėlės blogas


Rašyti komentarą...
Z
Zosė
2021-09-06 07:52:15
Pranešti apie netinkamą komentarą
Tai grietinę ar grietinėlę?
Atsakyti
0

N
Nostalgija
2021-09-05 11:55:54
Pranešti apie netinkamą komentarą
Anksčiau mažiau būdavo benamių kačių, mėsa būdavo tikra kiauliena už tai būdavo skanu
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (2)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų