Pats skaniausias tarybinis guliašas pagal Iloną: toks, kokį valgė mokykloje

„Būtent toks, koks būdavo valgyklose ir mokykloje. Mano prisiminimuose labai skanus...“, – rašo tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona.

Jums reikės: 700-800 gr. mėsos (kiaulienos arba jautienos); 2 morkos; 2 svogūnai; raugintas agurkėlis; prieskoniai; grietinė; pomidorų padažas; garstyčios

Tarybinis guliašas

Kiaulieną supjaustyti  juostelėmis, įtrinti su prieskoniais įdėti kelis šaukštus  majonezo ir padėti į šaldytuvą kelioms valandoms.

Mėsą pakepinti keptuvėje, po to sudėti į puodą, įpilti vandens ir troškinti. Kol mėsa troškinasi sutarkuoti morkas ir žiedais supjaustyti svogūnus. Juos pakepinti keptuvėje, kol suminkštės ir sudėti į puodą su mėsa.

Tada pagaminti padažą: nusemti truputį sultinio nuo troškinamos mėsos, įdėti grietinės, pomidorų padažo ir šiek tiek garstyčių. Įmaišyti šaukštą  miltų, kad padažas būtų tirštesnis, viską išplakti ir supilti į puodą su mėsa bei daržovėmis, viską gerai išmaišyti.

Agurkėlį sutarkuoti ir taip pat sudėti į puodą, viską dar šiek tiek patroškinti.

Skanaus!!!

Šaltinis: „Skanus gyvenimas“


Rašyti komentarą...
D
Danguole
2021-09-03 15:40:00
Pranešti apie netinkamą komentarą
o kur tarybinių-mokyklos laikų pončkos-su mėsa,buvo po 5 kapeikas,prie mokyklos turgelyje iš tokių karštų dėžių pardavinėdavo.be proto skanios.
Atsakyti
0

L
Lava
2021-09-07 06:04:03
Pranešti apie netinkamą komentarą
Tai gal namie valgyt nedavė, kad tas tarybinis buvo toks skanus su išvogta mėsa ir miltų pliurza?
Atsakyti
0

E
Edita
2021-09-14 01:23:25
Pranešti apie netinkamą komentarą
Tarybiniais laikais mokyklos valgykloje guliašas su majonezu????
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (3)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų