REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugelis maisto produktų pakartotinai šildomi išleidžia toksinus. Būtent todėl juos geriau naudoti salotoms ar kitiems šaltiems patiekalams, taip išvengiant papildomos rizikos.

Daugelis maisto produktų pakartotinai šildomi išleidžia toksinus. Būtent todėl juos geriau naudoti salotoms ar kitiems šaltiems patiekalams, taip išvengiant papildomos rizikos.

REKLAMA

Namuose greičiausiai laikotės taisyklės, kad maisto išmesti negalima. Maistą paprastai laikome šaldytuve ir kitą dieną, ar po dviejų dienų, dažniausiai pasišildome, kad jo nereikėtų išmesti. Tačiau daugelis žmonių nežino, kad kai kurių maisto produktų šildyti nevalia, nes tai gali pakenkti sveikatai, rašoma steptohealth.com.

Šių produktų nešildykite mikrobangų krosnelėje

Vištiena

Vištiena yra tas maisto produktas, kurį dažniausiai rasime šaldytuve – ji greitai negenda ir net ir pašildžius išlaiko skonį. Tačiau vištieną geriau valgyti šviežiai pagamintą arba šaltą.

Nors iš pažiūros to nesimato, pašildžius vištieną pasikeičia jos baltymų sudėtis, o tai gali sukelti virškinimo sutrikimų. Jei šviežiai paruoštos vištienos nesuvalgote, ją šildyti galima tik žemoje temperatūroje.

REKLAMA
REKLAMA

Grybai

Grybus galima ruošti įvairiausiais būdais, bet jų šildymas nėra gera mintis. Grybus geriausia valgyti šviežiai paruoštus, nes būtent tuo metu jie dar nėra praradę visų savo gerųjų savybių.

REKLAMA

Jei po valgio lieka šiek tiek grybų, juos gėriau vėliau suvalgyti šaltus. Taip pat ir grybų sudėtis pasikeičia juos šildant, o tai gali sukelti pilvo skausmus ir pūtimą.

Bulvės

Bulvėse gausu maistingųjų medžiagų ir nors šaldytuve jas galima laikyti keletą dienų, pakartotinai jų geriau nešildyti. Pašildžius bulves pasikeičia jų skonis, savybės ir jos gali būti net nuodingos.

Geriausi dalykai, kuriuos galima pasigaminti iš nesuvalgytų bulvių – tai bulvių košė ir įvairios mišrainės.

Burokėliai

Taip pat ir burokėliuose yra nitratų, kurie juos pašildžius virsta kenksmingais nitratais. Todėl tai dar vienas maisto produktas, kurio reikėtų vengti, jei nenorite sveikatos sutrikimų. Jei norite mėgautis burokėliais ir gauti visas jų gerąsias savybes, juos geriausia naudoti salotoms ir glotnučiams.

REKLAMA
REKLAMA

Kiaušiniai

Daugelis žmonių kiaušinių pakartotinai ir taip nešildo, nes tuomet pasikeičia jų kvapas ir skonis. Tačiau vis tiek pravartu žinoti, kad pakartotinai pašildyti kiaušiniai gali būti kenksmingi sveikatai. Taip yra dėl juose esančių junginių, kurie gali virsti nuodingais veikiami aukštos temperatūros.

Šaukštas mikrobanginėje išsilydo.Tai kaip gali būti maistas geras ir nežalingas? Ar žmonės neturi supratimo apie komercinį triuką mikrobangines pirkti? Kur kritinis mąstymas?
Ar pastebejej kad didelej temperaturoj kepta ar virta vista pauksia(sprogineja) mirobangeje tai vercia susimastyti
Nu nežinau šildausi kiekvieną dieną bet nieko neatsitiko
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų