Orkaitėje kepti bulvių švilpikai pagal Liuciją: norėsis kartoti vėl ir vėl

„Švilpikai yra vienas tų patiekalų, kuriuos beprotiškai mėgstu ir galėčiau valgyti kelias dienas iš eilės. Dėl to dažniausiai kai juos gaminu, visuomet dvigubinu porciją, kad užtektų keletui dienų“, – rašo tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.

Jei nesinori kepti švilpikų orkaitėje, juos kuo puikiausiai galite kepti keptuvėje, su šiek tiek aliejaus. Žinoma, kepant orkaitėje švilpikai gaunasi mažiau kaloringi, bet čia jau kaip kas mėgsta. Prieš maišant sutrintas bulves su kiaušiniu ir miltais, svarbu, kad bulvės būtų visiškai atšalę. Aš bulves sutrinu dar šiek tiek šiltas, bet po to palaukiu, kad jos atvėstų. Švilpikus taip pat nebūtina pjaustyti į rombelius, galite pjaustyti į norimos formos didesnius ar mažesnius gabalėlius.

Švilpikai orkaitėje

Jums reikės (4 porcijos):

800 g bulvių; 100 g miltų; 1 kiaušinio; 2 valg. š. ištirpdinto sviesto; 0,5 arb. š. druskos

Padažui:

500 ml grietinėlės (35 proc. riebumo); 200 g šalto arba karšto rūkymo šoninės; 1 vidutinio dydžio svogūno; 1 sauja susmulkintų šviežių krapų; druskos, juodųjų pipirų

Bulves išverdame su lupena, atvėsiname, nulupame ir sutriname į košę. Į bulves įmušame kiaušinį, pagardiname druska ir išmaišome. Tada sudedame miltus ir suminkome tešlą.

Įkaitiname orkaitę iki 200 C.

Imame ¼ tešlos ir dedame ant miltais pabarstyto stalviršio. Tešlą voliojame į pailgą virvelę, po to ją suplojame. Turėtumėte gauti ~0,5 cm storio ir 3-4 cm pločio juostelę. Juostelę supjaustome į norimo dydžio rombelius. Taip suformuojame visus švilpikus.

Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių, išdėliojame švilpikus (kad neliestų vienas kito) ir aptepame juos ištirpdintu sviestu. Kepame įkaitintoje orkaitėje 15 min, po to apverčiame ir kepame dar 15 min. Iškeptus švilpikus sudedame į indą ir laikome šiltai.

Padažas: nulupame svogūną, susmulkiname. Šoninę taip pat susmulkiname. Svogūną ir šoninę sudedame į keptuvę ir kepiname, kol svogūnas suminkštėja. Po to supilame grietinėlę, sudedame krapus ir maišydami kaitiname ant vidutinės ugnies. Kai padažas pradeda tirštėti, nukeliame nuo ugnies ir sumaišome viename inde su švilpikais. Jei norite, kad švilpikai suminkštėtų, prieš patiekiant palaikykite uždengtus inde su padažu (~15 min). Skanaus!

Šaltinis: „Lithuanian in the USA


Rašyti komentarą...
D
Dana
2021-09-02 15:16:39
Pranešti apie netinkamą komentarą
Nieko naujo nepagaminot man jau 71

Aš dartaip pat gaminu švilpukus o padaza padarai su grybais būna skaniau.

Atsakyti
0

A
Apolonija
2021-09-02 19:12:18
Pranešti apie netinkamą komentarą
Tokius švilpikus valgė mano mama, močiutė, valgau aš. Labai skanu.
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (2)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų