Močiutė atskleidė, kaip išsikepti tobulą bulvių kugelį: sužavės visą šeimyną

Jums tikrai labai patiks šis tradicinis lietuviškas kugelis. Galima valgyti ir valgyti!

Tešlai reikės: 3 kilogramų bulvių; 0,5 litro verdančio vandens; 3 svogūnų; 3 šaukštų grietinės; 1 arbatinio šaukštelio druskos; 0,5 arbatinio šaukštelio pipirų; trečdalio puodelio (83 mililitrų) aliejaus.

Padažui: 400 gramų šoninės gabaliukų; 1 svogūno.

Antram padažui: 200 gramų varškės; 1 šaukštelio krapų; 2 skiltelių (supjaustytų) česnako; 2 šaukštų pieno; 1 šaukšto grietinės.

Pirmiausia sutarkuojame bulves. Tuomet supjaustome svogūnus. Kruopščiai sumaišome visus tešlos ingredientus. Tada į kepimo skardą įpilame šiek tiek aliejaus. Aliejų paskirstome tolygiai.

Po to į kepimo skardelę supilame tešlą. Bulvių plokštainį įdedame į iš anksto iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 40 minučių. Pakeičiame orkaitės programą į drėgną karštą orą, kad padarytume bulvių plokštainį šlapesnį. Bet to daryti nėra privaloma.

Padažui pagaminti pirmiausia pakepame šoninės gabalėlius keptuvėje maždaug 10 minučių. Tuomet sudedame svogūnus ir kepame viską maždaug 5 minutes. Galiausiai mėgaujamės su padažu arba papildomu padažu (galima ir abiem). Kai kurie žmonės jį mėgsta valgyti su pienu. Skanaus!

Šaltinis: Romas and Mo / worldrecipes.eu


Rašyti komentarą...
D
Dinga
2021-08-15 15:16:01
Pranešti apie netinkamą komentarą
Nesamones, aš nusunkiu bulves, bet verdančiu pienu uzplikinu. Tik jau ne vandeniu.
Atsakyti
-17

n
neaisku
2021-08-15 12:38:51
Pranešti apie netinkamą komentarą
o kur ta vandeni pilti?i bulves? jos ir taip siuo metu pakankamai vandeningos gausis kose manau
Atsakyti
-17

B
Birutė
2021-08-15 15:18:35
Pranešti apie netinkamą komentarą
Eina sau, tą kugelį pavadinčiau kai gyveni žemiau skurdo ribos...
Atsakyti
-22

SKAITYTI KOMENTARUS (48)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų