• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 100 gramų cukraus pudros (pertepimui)
  • 150 gramų cukraus pudros (tešlai)
  • 2 valgomieji šaukštai cukraus (pertepimui)
  • 3 valgomieji šaukštai kakavos (tešlai)
  • 20 gramų krakmolo (tešlai)
  • 750 gramų vyšnių (šaldytos, pertepimui)
  • 7 vienetai kiaušinių (tešlai)
  • 150 gramų kvietinių miltų (tešlai)
  • 1 litras grietinėlės (pertepimui)
  • 40 mililitrų likerio (vyšnių, biskvitų apšlakstymui)
  • 50 gramų sviesto (tešlai)
  • 12 gramų želatinos (pertepimui)
  • šiek tiek sulčių (vyšnių, biskvitų apšlakstymui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. 26 cm kepimo formai nurodyti ingredientai.


    Orkaitę įkaitinkite iki 180° C. Pasiruoškite kepimo formą. Ištirpinkite sviestą.
    Trynius sumaišykite su cukraus pudra, dubenį įstatykite į karšto vandens vonelę ir išplakite iki putų. Baltymus su trupučiu druskos išplakite iki standžių putų.
    Išplaktus kiaušinių baltymus sudėkite į trynius. Sumaišykite miltus su krakmolu ir kakavos milteliais ir išsijokite ant kiaušinių mišinio.
    Į masę supilkite ištirpintą sviestą ir viską gerai išmaišykite.
    Tešlą supilkite į kepimo formą. Kepkite apie 30 min, iki 180° C įkaitintoje orkaitėje.
    Vyšnias sumaišykite su dviem šaukštais cukraus ir šiek tiek pavirkite. Vyšnių sultis pasilikite biskvitų sulaistymui.
    Grietinėle su cukraus pudra ir citrinos sultimis išplakite iki standžių putų.
    Želatiną išmirkykite vandenyje, po to ištirpinkite kaitindami ant silpnos ugnies. Į ištirpintą želatiną įdėkite 3 šaukštus grietinėlės ir išmaišykite.
    Želatinos ir grietinėlės mišinį supilkite į likusią grietinėlę ir viską išmaišykite. Masę palikite šaltai, kol ji truputį pastings.
    Biskvitą padalinkite į tris dalis. Torto pagrindą apšlakstykite vyšnių likerio ir vyšnių sulčių mišiniu.
    Ant pagrindo dėkite vyšnias ir uždėkite dalį grietinėlės. Ir taip kol padengsite visus biskvito pagrindus.
    Skanaus ;))

Autorius: Rita

INGREDIENTAI:

  • 100 gramų cukraus pudros (pertepimui)
  • 150 gramų cukraus pudros (tešlai)
  • 2 valgomieji šaukštai cukraus (pertepimui)
  • 3 valgomieji šaukštai kakavos (tešlai)
  • 20 gramų krakmolo (tešlai)
  • 750 gramų vyšnių (šaldytos, pertepimui)
  • 7 vienetai kiaušinių (tešlai)
  • 150 gramų kvietinių miltų (tešlai)
  • 1 litras grietinėlės (pertepimui)
  • 40 mililitrų likerio (vyšnių, biskvitų apšlakstymui)
  • 50 gramų sviesto (tešlai)
  • 12 gramų želatinos (pertepimui)
  • šiek tiek sulčių (vyšnių, biskvitų apšlakstymui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. 26 cm kepimo formai nurodyti ingredientai.


    Orkaitę įkaitinkite iki 180° C. Pasiruoškite kepimo formą. Ištirpinkite sviestą.
    Trynius sumaišykite su cukraus pudra, dubenį įstatykite į karšto vandens vonelę ir išplakite iki putų. Baltymus su trupučiu druskos išplakite iki standžių putų.
    Išplaktus kiaušinių baltymus sudėkite į trynius. Sumaišykite miltus su krakmolu ir kakavos milteliais ir išsijokite ant kiaušinių mišinio.
    Į masę supilkite ištirpintą sviestą ir viską gerai išmaišykite.
    Tešlą supilkite į kepimo formą. Kepkite apie 30 min, iki 180° C įkaitintoje orkaitėje.
    Vyšnias sumaišykite su dviem šaukštais cukraus ir šiek tiek pavirkite. Vyšnių sultis pasilikite biskvitų sulaistymui.
    Grietinėle su cukraus pudra ir citrinos sultimis išplakite iki standžių putų.
    Želatiną išmirkykite vandenyje, po to ištirpinkite kaitindami ant silpnos ugnies. Į ištirpintą želatiną įdėkite 3 šaukštus grietinėlės ir išmaišykite.
    Želatinos ir grietinėlės mišinį supilkite į likusią grietinėlę ir viską išmaišykite. Masę palikite šaltai, kol ji truputį pastings.
    Biskvitą padalinkite į tris dalis. Torto pagrindą apšlakstykite vyšnių likerio ir vyšnių sulčių mišiniu.
    Ant pagrindo dėkite vyšnias ir uždėkite dalį grietinėlės. Ir taip kol padengsite visus biskvito pagrindus.
    Skanaus ;))

Autorius: Rita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų