REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dienos, artėjant gražiausioms metų šventėms, mūsų tikrai nesigaili. Jos bėgte bėga, leisdamos mums turbūt tik pabandyti su jomis parungtyniauti. Ingredientai skirti 2 vidutinio dydžio eglutėms.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 240 gramų miltai
  • 100 gramų cukraus pudros
  • 100 gramų sviesto
  • 2 vienetai kiaušinių trynių
  • 2.5 valgomojo šaukšto medaus
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 0.5 arbatinio šaukštelio malto imbiero
  • 0.5 arbatinio šaukštelio kardamono
  • 0.5 arbatinio šaukštelio muskato
  • 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono
  • Glajui:
  • 350 gramų cukraus pudros
  • 2 vienetai kiaušinių baltymų
  • 1 vienetas citrinų sultys

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 2

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Dubenyje sumaišome miltus, miltelinį cukrų, kepimo miltelius ir prieskonius.
  2. Nedideliame prikaistuvyje pakaitiname sviestą su medumi, kol ištirps, paliekame pravėsti, tada supilame į dubenį su miltais. Įmušame kiaušinių trynius, užminkome tešlą. Tešlos rutulį suvyniokite į maistinę plėvelę ir paliekame šaldytuve apie 1 - 2 valandas. Labai neturint laiko, galima įdėti į šaldymo kamerą 20-čiai minučių.
  3. Iš tešlos iškočiojame 0.5 cm storio lakštą (iškočiojus storiau, žvaigždės išsipūs ir bus minkštesnės), pridėjus žvaigždžių trafaretą, išpjaustome skirtingo dydžio žvaigždes. Meduolius atsargiai perkeliame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
  4. Kepame 170 C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min., kol švelniai paruduoja. Atvėsiname ant grotelių.
  5. Pasiruošiame glajų - plakame kiaušinių baltymus, palaipsniui supilame citrinos sultis ir galiausiai beriame miltelinį cukrų, kol pasieksime norimą glajaus tekstūrą. Atvėsusius sausainius galime padekoruoti glajumi. Juo papuošiame kiekvieną žvaigždę atskirai, o po to užpylus šiek tiek glaisto į centrą, suklijuojame žvaigždes mažėjimo tvarka, formuodami eglutę. Norint apsnigtos eglutės, galima pabarstyti milteliniu cukrumi.

Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų