Vasarą soduose daugiausia žavesio suteikia spalvingai žydinčios hortenzijos ir rožės. Kad jos būtų sveikos ir žydėtų metai iš metų, šių augalų priežiūrai keliami keli specifiniai reikalavimai.
Vienas jų – trąšos. Kaip ir daugumai kitų augalų, tręšimas sustiprina jų augimą. Tai ypač aktualu vazonuose auginamoms hortenzijoms ir rožėms, ypač jei dirvožemis yra lengvas ir jame nepakanka maistinių medžiagų.
Jei mėgstate natūralias trąšas, patyrę sodininkai siūlo panaudoti tai, ką dauguma išmeta – bananų žieveles, rašo express.co.uk.
Paliekite hortenzijas šiuo mišiniu
Socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Gardening UK“ viena sodininkė paprašė bendraminčių patarimo. „Ar galiu kasdien laistyti savo rožes ir hortenzijas vandeniu, kuriame buvo mirkomos bananų žievelės? – klausė Rose Mbr. – Žieveles naudoju pakartotinai ir mirkau jas per naktį.“
Bananų žievelėse yra daug naudingų medžiagų, pavyzdžiui, kalcio. Šis elementas padeda suskaidyti dirvožemyje esančias maistines medžiagas ir paskirsto jas po visą augalo sistemą. Taip pat jose gausu kalio – augalams gyvybiškai svarbios maistinės medžiagos, kuri reguliuoja fermentus.
Kalis taip pat skatina augimą ir stiprina naujai išaugusius ūglius. Rožės ir hortenzijos ypatingai mėgsta kalį, todėl bananų žievelių trąšos bus labai naudingos visą šių augalų vegetacijos sezoną.
Grupės nariai komentarų skiltyje pasidalijo savo patirtimi bei patarimais apie bananų žievelių naudojimą hortenzijoms ir rožėms.
„Bananų žieveles sumetu į vandenį ir palieku mirkti 24 valandas, o paskui šiuo mišiniu laistau augalus“, – rašė Sheila Allain.
„Bananuose esantis kalis naudingas rožėms ir hortenzijoms, – pritarė Julie Finch. – Aš naudoju bananų tirpalą ir tai puikiai veikia.“
„Bananų žieveles supjaustau trijų cm gabalėliais ir mirkau vandenyje maždaug keturias dienas, – aiškino Sue Smart. – Tada išimu žieveles ir bananų vandeniu palaistau rožes ir kitus augalus – dabar mano rožės žydi daug gausiau.“
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!