• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Medikų patarimas: daugiau raugintų produktų ir druskos po valgio

Žinių radijas

Žmogui reikia valgyti daugiau raugintų produktų, o po valgio čiulpti druską, sako kūno psichoterapeutė, osteopatė Rasa Mažionienė. Ji remiasi ukrainiečių gydytojo Boriso Bolotovo metodu, kuris supažindina su mūsų senolių mityba, ką mes valgydavome seniau – raugintus produktus, sūdytus lašinukus, raugintas giras ir t.t. R. Mažionienė sako, kad šis metodas paremtas cheminėmis formulėmis ir realiais pavyzdžiais žmonių gyvenime.

REKLAMA
REKLAMA

„Pusryčiams reikėtų valgyti košes, kurios gali būsi su medumi, pietums paprastai yra verdama raugintų kopūstų ir daržovių sriuba, nes ji yra pagrindinis fermentas ir ji veikia gydomai, jos sudėtis atitinka žmogaus sveikatinimo cheminę sudėtį. Rauginti produktai valgomi su grietine – vėlgi chemiškai viskas yra pagrįsta, kodėl būtent taip. Taip pat gali būti žuvis (pietums – red.)“, - laidoje „Mano sveikata“ sakė R. Mažionienė.

REKLAMA

Pasak jos, kiekvieną dieną būtinai reikia suvalgyti po sūdytą silkę, kilkę, arba skumbrę – tai giluminės jūros žuvys, kurios nenatūraliomis sąlygomis, anot osteopatės, neauga. Šiose žuvyse, pasak jos, yra gausu naudingųjų omega rūgščių.

R. Mažionienė pabrėžia, kad 20 minučių po valgio reikia čiulpti druską, kad atstatytume skrandžio rūgščių sudėtį.

REKLAMA
REKLAMA

„Su seilėmis druska sudaro tam tikrus cheminius junginius, gaunasi natrio chloridas. Natris eina į ląstelės vandens apykaitą ir nuo to priklauso, kaip veikia visi mūsų sfinkteriai (žiediniai raumenys – red.), o chloras eina į skrandžio rūgšties sudėtį, nuo to gerėja virškinimas, nuo to priklauso ir mūsų kraujo sudėtis“, - kalbėjo R. Mažionienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, maistą reikia ne sūdyti ruošimo metu, bet čiulpti druską po to – taip esą galima net jauninti organus:

„Jeigu terpė organizme yra atitinkama, pasenusios ląstelės suyra, o jeigu druskingumas mūsų geras, jaunos ląstelės pasipildo ir gaunasi jauninimosi procesas. Faktiškai galima užsiimti vidinių organų regeneracija“, - teigė ji.

REKLAMA

Daržoves ir vaisius, R. Mažionienės teigimu, geriausia valgyti po valgio, rinktis po vieną, ir dar juos pasūdyti:

„Aš anksčiau labai stebėdavausi, kaip sūdo arbūzus, kaip galima rauginti arbūzus bačkoje. Pasirodo, čia yra sveikatos šaltinis“, - sakė ji.

Pasak R. Mažionienės, tokia mityba – ir ilgaamžiškumo receptas. Parengė Ieva Kazlauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų