Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota

Kai labai nori sveikuoliško sumuštinio, nėra nieko labiau erzinančio už nesunokusius avokadus. Tačiau turiu džiugią žinią: ne viskas yra prarasta. Siūlome puikų būdą akimirksniu sunokinti avokadą ir pasimėgauti savo pusryčiais.

Kai labai nori sveikuoliško sumuštinio, nėra nieko labiau erzinančio už nesunokusius avokadus. Tačiau turiu džiugią žinią: ne viskas yra prarasta. Siūlome puikų būdą akimirksniu sunokinti avokadą ir pasimėgauti savo pusryčiais.

Viskas ko reikės greitam avokado nokinimui, tai gruzdintuvo (arba orkaitės) ir folijos. Daugelį metų žmonės avokadus nokindavo žemoje orkaitėje, tačiau viena moteris pasiūlė naują idėją.

REKLAMA
REKLAMA

Ji paaiškino, kaip įvyniojo savo kietą avokadą į virtuvės foliją, įdėjo į orkaitę, nustatė 200 ° C temperatūrą ir pakaitino jį 10 minučių, rašo portalas delish.com.

Ji pridūrė: „Aš rekomenduočiau prieš naudojimą leisti avokadui atvėsti šaldytuve, bet tai veikia! Dabar visada be vargo galėsiu valgyti jau sunokusį avokadą ir iš jo gaminti ką tik panorėsiu!“

Pasigaminkite gvakamolės be vargo!

Turi daug naudingų medžiagų

Verta paminėti, kad avokadai yra be galo maistingi. Dažnai dėl savo kreminės ir riebios tekstūros žmonės jį tepa vietoj sviesto.

Avokaduose galima aptikti kalio (jo avokadas turi daugiau nei bananas), magnio, vario, geležies, cinko, fosforo bei įvairių vitaminų – A, B1, B2 ir B3.

Moksliniai tyrimai rodo, jog didesnis kalio kiekis organizme siejamas su sumažėjusiu kraujo spaudimu, mažesne širdies smūgio, insulto bei inkstų veiklos sutrikimo rizika.

REKLAMA
REKLAMA

Net 77 % avokade esančių kalorijų gaunamos iš riebalų. Avokadas yra bene daugiausiai riebalų turintis vaisius. Visgi, tai ne bet kokie riebalai, o oleino rūgštis, kuri yra ypač naudinga žmogaus organizmui.

Ši rūgštis gausiai randama ir alyvuogių aliejuje bei turi naudingų savybių. Oleino rūgštis sumažina organizmo uždegimą bei padeda apsisaugoti nuo vėžio tikimybės. Be to, avokade esantys riebalai yra atsparūs karščiui, todėl kepimui rekomenduojama vartoti avokado aliejų.

Gairės:

Rašyti komentarą...
O
Onutė
2021-10-17 22:30:27
Pranešti apie netinkamą komentarą
Iš visų išmėgintų greito nokinimo būdų vis tik geriausias būdas yra popierinis maišelis ir bananai kartu , prinoksta greičiausiai.
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (5)
O Onutė 2021-10-17 22:30:27
Iš visų išmėgintų greito nokinimo būdų vis tik geriausias būdas yra popierinis maišelis ir bananai kartu , prinoksta greičiausiai.
Atsakyti
0
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
toliau skaitykite
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų