• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lengvai raugtus agurkėlius labai mėgstu ir vasara visuomet jų vienaip ar kitaip užsiraugiu. Šįsyk raugiant agurkus pamąsčiau, o kodėl gi jų nepagardinti citrina, kas gausis? Žinoma, jei agurkai būtų nevykę, tikrai šią idėja nebūčiau pasidalinusi, bet dabar... rezultatas wow, pranoko visus mano lūkesčius. Agurkėliai traškūs, gardūs – žodžiu 10/10.

Lengvai raugtus agurkėlius labai mėgstu ir vasara visuomet jų vienaip ar kitaip užsiraugiu. Šįsyk raugiant agurkus pamąsčiau, o kodėl gi jų nepagardinti citrina, kas gausis? Žinoma, jei agurkai būtų nevykę, tikrai šią idėja nebūčiau pasidalinusi, bet dabar... rezultatas wow, pranoko visus mano lūkesčius. Agurkėliai traškūs, gardūs – žodžiu 10/10.

REKLAMA

Taigi, agurkus užraugiau vakar vakare ( ~ 22 val. ), o šiandien per pietus juos jau valgiau. Kažkodėl garantuoju, kad taip agurkų dar neraugėte, todėl labai norėsiu, kad tie, kas išbandys šį mano receptą, pasidalintumėte atsiliepimais komentaruose, kurių ne tik aš, bet ir visi mano sekėjai su nekantrumu lauksime“, rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

Reikės (0,7 l): 5–6 agurkų, pundelio krapų, 4 skiltelių česnako, 1 citrinos griežinėlio, 6–7 juodų pipiriukų, 2–3 lauro lapelių, 1 v.š. druskos ( pas mane buvo smulki ), 1,5 a.š. cukraus, ~ 0.5 l.karšto vandens (ne verdančio!).

REKLAMA
REKLAMA

Lengvai raugtų agurkų receptas

Agurkus nuploviau po šaltu tekančiu vandeniu, galiukus nupjoviau. Į stiklainio dugną sudėjau krapus, dalį perpus pjaustytų česnakų, juodų pipiriukų ir lauro lapelius.

REKLAMA

Į stikalinį, ant krapų, sustačiau agurkus ir sudėjau likusius krapus, pipirus, česnakus, lauro lapelius ir ant viršaus uždėjau citrinos griežinėlį, krapukų.

Atskirame ąsotėlyje (0,5 l.), įpyliau karšto vandens, jame ištirpinau druską ir cukrų. Vandenį supyliau į stiklainį su agurkais, uždengiau dangteliu (pridengiau) ir palikau stovėti virtuvėje pernakt (nuo 22 val. iki 15 val.)

P.s. Tiesa, vandens man buvo kiek per daug, bet rašant receptą nieko nekeičiu, o dalinuosi tiksliomis proporcijomis kokias naudojau agurkų rauginimui. Gardžių agurkėlių!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų