Taigi, agurkus užraugiau vakar vakare ( ~ 22 val. ), o šiandien per pietus juos jau valgiau. Kažkodėl garantuoju, kad taip agurkų dar neraugėte, todėl labai norėsiu, kad tie, kas išbandys šį mano receptą, pasidalintumėte atsiliepimais komentaruose, kurių ne tik aš, bet ir visi mano sekėjai su nekantrumu lauksime“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės (0,7 l): 5–6 agurkų, pundelio krapų, 4 skiltelių česnako, 1 citrinos griežinėlio, 6–7 juodų pipiriukų, 2–3 lauro lapelių, 1 v.š. druskos ( pas mane buvo smulki ), 1,5 a.š. cukraus, ~ 0.5 l.karšto vandens (ne verdančio!).
Lengvai raugtų agurkų receptas
Agurkus nuploviau po šaltu tekančiu vandeniu, galiukus nupjoviau. Į stiklainio dugną sudėjau krapus, dalį perpus pjaustytų česnakų, juodų pipiriukų ir lauro lapelius.
Į stikalinį, ant krapų, sustačiau agurkus ir sudėjau likusius krapus, pipirus, česnakus, lauro lapelius ir ant viršaus uždėjau citrinos griežinėlį, krapukų.
Atskirame ąsotėlyje (0,5 l.), įpyliau karšto vandens, jame ištirpinau druską ir cukrų. Vandenį supyliau į stiklainį su agurkais, uždengiau dangteliu (pridengiau) ir palikau stovėti virtuvėje pernakt (nuo 22 val. iki 15 val.)
P.s. Tiesa, vandens man buvo kiek per daug, bet rašant receptą nieko nekeičiu, o dalinuosi tiksliomis proporcijomis kokias naudojau agurkų rauginimui. Gardžių agurkėlių!