REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aukštas cholesterolis reiškia, kad kraujuje yra per daug cholesterolio, o dėl to kaltas riebus maistas. Kokio maisto vertėtų atsisakyti?

Aukštas cholesterolis reiškia, kad kraujuje yra per daug cholesterolio, o dėl to kaltas riebus maistas. Kokio maisto vertėtų atsisakyti?

REKLAMA

Esant aukštam cholesterolio kiekiui, padidėja širdies ligų ir insulto rizika, tad jį būtina atidžiai stebėti. Pakeitus dietą, galite sumažinti cholesterolio kiekį kraujuje. Štai kokio maisto reikėtų vengti.

Koks maistas yra netinkamiausias?

Jei jūsų aukštas cholesterolio kiekis, turėtumėte įvertinti, kiek valgote riebalų. Dar svarbiau ‒ būtina žiūrėti, kokius riebalus valgote. Kai kurie riebalai yra naudingi cholesterolio kiekio mažinimui, o kiti jį didina.

Sotieji riebalai

Yra dviejų tipų riebalai: sotieji ir nesotieji.

Sotieji riebalai didina cholesterolio kiekį ir, deja, jų gausu daugelyje maisto produktų. Daug sočiųjų riebalų turi šie maisto produktai:

REKLAMA
REKLAMA

Pyragai su mėsa;

Dešros ir riebi mėsa;

Sviestas, ghi sviestas ir taukai;

Grietinėlė;

Kietieji sūriai;

Pyragai ir sausainiai;

Maisto produktai, kurių sudėtyje yra kokosų arba palmių aliejaus.

Trans-riebalai

Trans-riebalai yra dar viena riebalų rūšis, galinti padidinti cholesterolio kiekį. Trans-riebalų natūraliai rasite nedideliais kiekiais kai kuriuose maisto produktuose, pavyzdžiui, mėsoje, piene ir pieno produktuose. Tačiau dirbtiniai transriebalai randami dažniau kai kuriuose perdirbtuose maisto produktuose, pavyzdžiui, sausainiuose ir pyraguose, rašo express.co.uk.

REKLAMA

Dauguma britų nevalgo daug transriebalų, tačiau visada turėtumėte patikrinti maisto riebalų etiketes, ar produkte nėra transriebalų. Atsargiai su etiketėmis, kuriose rašoma, kad sudėtyje yra hidrintų riebalų arba hidrintų aliejų, nes transriebalai randami hidrintuose riebaluose.

Maistas, kuriame natūraliai yra daug cholesterolio

Kai kuriuose maisto produktuose iš tikrųjų yra cholesterolio, vadinamo dietiniu cholesteroliu. Šie maisto produktai yra laikomi dietiniu cholesteroliu ir juose yra daugiau cholesterolio nei kituose maisto produktuose. Tai, pavyzdžiui, kiaušiniai ar krevetės. Dietinis cholesterolis nėra toks blogas jūsų bendro cholesterolio kiekio atžvilgiu kaip sotieji riebalai.

Reikia valgyti viską normos ribose,o vengti cukraus. Rašote vengti palmių ir kt trans riebalų, o ką padarėte, kad produktų su jais nebūtų ant mūsų prekystalių? Lietuvoje maistas kaip trečioms šalims, tai kur tie visi tikrintojai, kurie neatlieka savo darbo?
Prekybininkai suveža visą pigų "mėšlą," kurį perka už kapeikas, o čia parduoda brangiau nei europinėm kainom. A-ū, tikrintojai.
Ar pastebėjote jog jau nepirmas straipsnis apie kraujagyslių ir širdies problemas bei insulta gan per trumpa laika.Ir šie straipsniai "ikišami" tarp straipsnių apie "mirusius" nuo idijotų viruso- kovido, nes "laiku" nepasiskiepijo!Ar žinote jog po skiepų idijotų vakcina, žymiai padaugėjo mirčių diel insulto ir širdies problemų, kurie susije su krešuliais kraujagysliese!Tad idijotų viruso vakcinų reklamuotojai "apsidraudže" imesdami straipsniukus, tipo nuo ko galite numirti!
Cholesterolis yra angliavandeniuose (cukruje) , o ne riebaluose. Keto dieta - per 4 mėn. cholesterolis nuo 9 nukrito iki 5,5 ir jau pusmetį stabiliai laikosi. Skelbia atgyvenusius ir realybės neatitinkančius straipsnius.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų