Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota

„Lai sako kas ką nori, bet vaizdas skoniui prideda kelis pliusus, todėl šiandien troškinių mėgėjai – sukluskite. Troškinys sodraus ir pikantiško skonio, kurio skonį dar ir dabar jaučiu burnoje. Mėsa gaunasi minkšta, o pats troškinio skystimas taip ir prašosi su duonos riekele suvalgomas iki paskutinio lašo“, sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė.

„Lai sako kas ką nori, bet vaizdas skoniui prideda kelis pliusus, todėl šiandien troškinių mėgėjai – sukluskite. Troškinys sodraus ir pikantiško skonio, kurio skonį dar ir dabar jaučiu burnoje. Mėsa gaunasi minkšta, o pats troškinio skystimas taip ir prašosi su duonos riekele suvalgomas iki paskutinio lašo“, sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė.

Reikės: 1.5 kg jautienos nugarinės; 1/2 šaukšteliai druskos; 1/2 šaukšteliai maltų pipirų; 1/2 šaukšteliai dž. raudonėlio; 1 šaukštelis dž. čiobrelio; 1/2 šaukštelio dž. rozmarino; 5-6 šaukštai miltų; 1 svogūnas; 1 aitrusis pipiras; 3 skiltelės česnako; 5 didelės bulvės; 2 morkos; 6 šaukštai pomidorų padažo; 440 ml tamsaus alaus "Guinness"; 1 lauro lapas; 1 šaukštas Vorčesterio padažo; apie 1 l jautienos sultinio; aliejaus kepimui.

REKLAMA
REKLAMA

Dubenyje raudonėlį, čiobrelį, rozmarinus, druską bei pipirus sumaišome su miltais. Į miltų mišinį sudedame vieno kąsnio gabalais supjaustytą jautieną ir gerai išmaišome, kad mėsa pasidengtu miltais.

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir ant stiprios kaitros apkepiname jautieną. Dėkite po kelis gabaliukus, nes mėsa turi apskrusti, o ne troškintis.

Išimame mėsą iš keptuvės. Į keptuvę sudedame smulkintą pusžiedžiais svogūną, griežinėliais pjaustytas morkas, aitrųjį pipirą, kubeliais pjaustytas bulves ir apkepiname.

Daržoves sudedame į puodą skirtą troškinimui, ant viršaus sudedame apkepintą jautieną, dedame pomidorų padažą, vorčesterio padažą, pilame alų, jautienos sultinį, dedame lauro lapą ir uždengus troškiname apie 40 min., kol daržovės suminkštės. Pagardiname druska bei pipirais. Skanaus.

Gairės:

Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (4)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
toliau skaitykite
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų