• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš Žemaitijos krašto, Salantų miestelio kilęs Rimas Narkus savo kulinariniais receptais džiugina ne vieną portalo skaitytoją ar „Facebook“ socialinio tinklo vartotoją. Internete vyras visiems žinomas „Pas Rimuką virtuvėje“ slapyvardžiu bei turi beveik 100 tūkst. sekėjų. Kuo be kulinarijos užsiima ir domisi vyras, R. Narkus sutiko papasakoti tv3.lt naujienų portalui.

5

Iš Žemaitijos krašto, Salantų miestelio kilęs Rimas Narkus savo kulinariniais receptais džiugina ne vieną portalo skaitytoją ar „Facebook“ socialinio tinklo vartotoją. Internete vyras visiems žinomas „Pas Rimuką virtuvėje“ slapyvardžiu bei turi beveik 100 tūkst. sekėjų. Kuo be kulinarijos užsiima ir domisi vyras, R. Narkus sutiko papasakoti tv3.lt naujienų portalui.

REKLAMA

Airijos sostinės Dublino centre jau šešiolika metų gyvenantis žemaitis pasakoja, kad šalyje viskas brangsta, todėl šiuo metu emigruojantiems lietuviams gali pasirodyti sunku. Pats į šią šalį iš Lietuvos atvyko žlugus nuosavam verslui.

„Buvau atidaręs savo verslą, važinėjau, skraidžiau po pusę pasaulio. Bet atėjo laikas, kai sovietinės sienos užsidarė, verslas žlugo, o mokesčiai tiesiog pjovė. Taigi teko išvykti į užsienį ir ramiai gyventi, sau galvos neskaudinti. Lietuvaičiai to, deja, nesupranta“, – atvirauja Rimas Narkus.

REKLAMA
REKLAMA

Aistra maisto ruošimui gimė dar vaikystėje. Nuo 12-os metų gaminti įpratęs R. Narkus pasakoja, kad ruošti maistą išmoko pats, mat tėvai visuomet buvo užsiėmę darbuose. „Tėvai visada darbe, pusryčius teko gamintis pačiam, juk į mokyklą alkanas neisi. Nubėgdavau pas gimines ryte pieno litrą parsinešti. Pasikepindavau duonos, išsivirdavau arbatos ir eidavau mokyklon“, – sako R. Narkus.

REKLAMA

Visų galų meistras

Baigęs Šiaulių pedagoginį institutą (dabar Vilniaus universitetas, Šiaulių akademija), Rimas Narkus dirbo vienoje Vilniaus rajono mokykloje.

„Po keturių metų pakėlė pareigose, bet tais laikas nebaigęs universiteto negalėjai dirbti vadovu, todėl teko eiti mokytis ir baigti Vilniaus universitetą, politinių užsienio reikalų klausimais“, – pasakoja R. Narkus.

Pasak Rimo, gyvenime teko paragauti įvairiausių profesijų. „Buvau akmenorius, vairavau, verslavau. Moku siūti, megzti, tai buvau ir siuvėju, ir mezgėju. Turėjau savo name cechą“, – vardina veiklas vyras. Pedagogo profesiją įgijęs vyras juokiasi: „Esu visų galų meistras.“

REKLAMA
REKLAMA

Pasakodamas apie savo gyvenimą, Rimas pataiso, kad save labiau laiko vilniečiu nei salantiškiu:

„Tėviškėje gyvenau aštuoniolika metų, o Vilniuje dvidešimt tris. Vėliau grįžau į Žemaitiją ir greit išskridau į Jungtinę Karalystę, o po kelių mėnesių į Airiją, kur dabar ir esu.“

Pasiteiravus apie sūnų, Rimas Narkus atsiliepia džiaugsmingai. Pasakoja, kad šiuo metu sūnus gyvena Jungtinėje Karalystėje ir yra užimtas, tad laiko kulinariniams pomėgiams kaip tėvas neturi, tačiau gaminti sugeba. „Šaunuolis vaikas“, – apie sūnų atsiliepia Rimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujai atrasti vaikystės skoniai

Virtuvėje Rimas dažniausiai sukasi vienas. Šeimos nariai dažniau patiki pietus ar vakarienę gaminti vyrui. „Dažnai prašo, sako: „Rimai, padaryk šiandien pagal save“. Neduok, dieve, jei dviese virtuvėje.  Stengiamės nemaišyt vienas kitam“, – sako R. Narkus.

Pasak „Facebook“ puslapio „Pas Rimuką virtuvėje“ autoriaus, šiuo metu skaniausi visi patiekalai, kurių nemėgo vaikystėje. Ypač patinka anksčiau nemėgti tradicinės lietuvių virtuvės patiekalai:

REKLAMA

„Silkė su svogūnais ir karštomis bulvėmis. Cepelinus valgydavau tik su duona, nes man buvo per riebu, burokėlių sriubos nemėgau, raugintų kopūstu sriubos irgi nemėgau, daug ko nemėgau. Dabar tiesiog ausys linksta pasigaminus ir bevalgant šiuos patiekalus.“

Rimas taip pat pamini, kad jam iš tiesų viskas yra skanu: „Svarbu pagaminta su dūšia, iš širdies.“

Pasiteiravus, ar tiesa, kad geram patiekalui pagaminti svarbu pilnas šaldytuvas, Rimas užtikrino, kad netiesa.

REKLAMA

„Kaip sakoma: „ir iš kirvio galima išvirti sriubą“. Tik vienas dalykas, niekad neverdu sriubos, jei jos virimo pabaigoje nėra spalvingos. Stengiuosi nors ir paprasčiausią sriubą pagražinti žalumynais, mėgstu pomidorus, papriką“, – sako R. Narkus.

Kulinarija – ne vienintelis pomėgis

Rimo Narkaus asmeniniame „Facebook“ profilyje dominuoja ne tik skanių patiekalų, bet ir gražiausios Dublino nuotraukos. Rimas sako, kad fotografija taip pat jį lydi nuo vaikystės:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tiek fotografija, tiek maisto gaminimas man dabar lygioje vietoje, bet nuo vaikystės fotografavimas buvo mano didžiulis hobis, kuris užimdavo labai daug laiko. Fotografuoji dieną, o nuotraukas ryškini naktimis prie raudonos šviesos, kai jau visi miega.“

Fotografija bei gaminimas Rimui užima nemažai laiko. Jam jo pritrūksta ir atsakant į gerbėjų klausimus. Tūkstančius sekėjų turintis vyras pripažįsta, kad į didelį žinučių kiekį, kuriose žmonės prašo kulinarinių patarimų, nespėja atsakyti.

REKLAMA

„Supraskit teisingai, kreipiasi labai daug kas, tiesiog fiziškai neįmanoma visiems atsakyti. Turėčiau visą dieną sėdėti prie kompiuterio ir atsakinėti į klausimus. Tegul atleidžia man mano puslapio gerbėjai“, – nuoširdžiai atvirauja R. Narkus.

Idėjų semiasi iš vaikystės prisiminimų

Paklaustas, iš kur kyla tiek idėjų gaminant, Rimas pasakoja, kad viskas ateina savaime. Daug įkvepia ir jaunystės prisiminimai.

REKLAMA

„Vieną kartą atvykęs iš Vilniaus, kur gyvenau, pas mamą, į tėviškę, supykau. Sakau mamai, kada ji man išvirs sriubos. Tai ji septynias dienas, kol buvau, virė vis skirtingas sriubas, džiaugiausi tada.

Idėjos kyla ir iš didelio domėjimosi internete, nors niekada nieko panašaus negaminu, kadangi esu mėgėjas fotografas, tai mano regimoji atmintis puiki. Užtenka pažiūrėt į patiekalo nuotrauką ir jau žinau, kaip bei ką pagaminti“, – pasakoja apie kylančias patiekalų idėjas vyras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasiteiravus, ar nekyla mintys turint tokį palaikymą internete atsidaryti ir savos kavinės ar restorano, Rimas Narkus pripažįsta:

„Įdomus klausimas apie savos užeigos atidarymą. Daug mano puslapio gerbėjų to klausia. Tik įsivaizduokit, kokia užeiga gali būti Dublino centre. Patalpų nuoma pasmaugs net nepradėjus dirbti, nebent reikia išvažiuoti ir bandyti kokiame kaime.“

Pietų idėja pagal Rimą Narkų

Paprašius parekomenduoti, kokį skanų ar nematytą receptą savo gerbėjams gali pasiūlyti, Rimas prasitarė: „Top recepto neturiu. Mano puslapyje daugybė receptų, sunku išskirti.“

REKLAMA

Todėl dalinamės neseniai įkeltu, Rimo vadinamų „zarazų“, receptu. „Pas Rimuką virtuvėje“ „Facebook“ puslapyje vyras dalinasi pietų idėja.

„Paruoškite faršą kaip kotletams, tuomet apvyniokite lengvai parūkyta nugarine. Pakepkite orkaitėje uždengę folija ir po to dar šiek tiek nudengus, kad gražiai apkeptų. Garnyrui darykite, ką tik sugalvojate. Šis variantas geras, kai nusiperkate „baltą“, tai yra riebų faršą. Skanių pietų“, – linki tūkstančius gerbėjų savo kulinariniais gebėjimais užbūręs Rimas Narkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
  • Šventiniai atradimai su VILVI

TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų