patiekalai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „patiekalai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „patiekalai“.

Šie vištienos kepsniukai tapo tikru atradimu: gamins dar ne kartą

„Spalvingas, kaip rudens lapai, greitas ir nepaprastai gaivus patiekalas su vištiena. Kai pamačiau šį receptą internete net nesuabejojau, kad artimiausiu metu jį gaminsiu. Nenusivyliau. Taip paruošta vištiena verta kuo geriausių įvertinimų“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
Prieš 8 val.

Atrado superinę rudens mišrainę: greita ir labai skanu

„Trūksta laiko, bet kam dabar jo užtenka. Negražu būtu bambėti ta tema. Tačiau, kai receptų prisikaupė visas kalnas, o paskelbti jų tinklaraštyje neturiu kada – čia jau negerai. Oi kaip negerai. Bandau pasidalinti vienu sočiu ir skaniu salotų receptu, kuriam paruošti nereikės daug laiko, tik užtruks kol išvirs kiaušiniai. Salotos buvo ne tik, kad skanios, bet ir sočios, tad tokias salotas galite drąsiai neštis į darbą“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
2024-10-21

Išdavė tikro žemaitiško kastinio receptą: nebereikės pirkti parduotuvėje

Žemaitijos krašto pasididžiavimas – tikras žemaitiškas kastinys, skaniausias su karštomis bulvėmis, tad TV3 laidos „La maistas. Iššūkis“ vedėja Elena Karalienė parodė, kaip pasigaminti tikrą kastinį namuose, o Gian Luca Demarco lietuviškam patiekalui metė iššūkį – pagamino itališką padažą su sūriu ir česnakais.
2024-10-20

Pieniška kukulių sriuba nukels atgal į vaikystę: receptas plinta žaibiškai

„Virdama cepelinus taip užsinorėjau šios sriubos, kurią dažnai valgydavau vaikystėje. Tiesa mano mergaičių ji labai nesužavėjo, bet man tokia skani, kad noriu šią sriubą priminti ir jums“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.  Porcijos 3. Užtruksite apie 15 min. Reikės: 1 sauja bulvių tarkių (masė tokia pat, kaip ruošiant cepelinus); 0,5 l vandens; žiupsnis druskos; 1 v. š. sviesto; 1 st. pieno. Puode užverdame vandenį. Pasūdome.
2024-10-19

Taip ruošta silkė taps stalo pažiba: visi prašys pakartoti

Laidos „Gero savaitgalio receptas“ vedėjai Vaida Poderytė-Bernatavičė ir Laurynas Suodaitis šįkart įkvėpimo sėmėsi iš filmo „Milijonieriaus palikimas“ ir pagamino silkės kapotinį. Visų laikų pelningiausia lietuviška Tado Vidmanto komedija „Milijonieriaus palikimas“ – nuotykių kupina istorija apie du brolius: kaime gyvenantį Kęstą (akt. Giedrius Savickas) ir miestietį Vincą (akt.
2024-10-19

Prieš naktį nevalgykite šių produktų: užmigsite turbo greičiu

Vakarienė gali turėti didelę įtaką miego kokybei. Tinkamai pasirinkti patiekalai ne tik padeda atsipalaiduoti prieš miegą, bet ir skatina geresnį poilsį per naktį. Tačiau netinkamai parinkti produktai vakarienei, gali ne tik trikdyti miegą, bet ir sukelti nemigą ar dažną nubudimą nakties metu. Apie tai, ko nereikėtų valgyti prieš pat miegą, Lietuvos bendrosios praktikos (šeimos) gydytojų asociacijos prezidentas prof. habil. dr.
2024-10-18

Taip keptas bulvių kugelis išeina skaniausias: užsirašykite receptą

„Jeigu norėsite sotesnio ir aromatingesnio plokštainio, šis variantas kaip tik tai ko ieškote“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita. Reikės: 9 vidutinio dydžio bulvių (apie 1,3kg); 200g fermentinio sūrio; 200g karštai rūkytos šoninės; 1 svogūno; 0,5 l pieno; 4 kiaušinių; žiupsnelio malto muskato; druskos. Nuskustas bulves sutarkuokite. Pridėkite 100g tarkuotos fermentinio sūrio ir išmaišykite. Pakepinkite smulkiai pjaustytą šoninę su svogūnu ir sudėkite į paruoštą bulvių masę.
2024-10-18

Šie žemaičių blynai taps rudens atradimu: rašykitės receptą

„Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita. Blynams reikės: 15 vidutinio dydžio bulvių; 2 kiaušinių; 3 v.š. miltų; 3 v.š. krakmolo; 1 a.š. druskos; Įdarui: 300 g faršo; 1 svogūno; druskos, juodųjų pipirų; Padažui: 150 g grietinės; 150 ml pieno; 1 v.š. sviesto; 1 a.š. miltų; 1 skiltelės česnako; šv. krapų. Išvirkite bulves su lupena, kai atvės, nulupkite.
2024-10-17

Atrado superinę mišrainę: puikiai tiks ant duonos riekelės ir viena

„Kai namuose lieku viena ir taip tylu, kad girdžiu net savo mintis, gaminu tik sau. Mėgstu prisigalvoti įvairių derinių ir bandyti tai paversti realybe. Dar vienas bandymas pavyko puikiai“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta. Ingredientai: 4 riekės batono, 2 virti kiaušiniai, 180 g tuno aliejuje, 1 avokadas, 1/2 mėlynojo svogūno, kelios šakelės krapų, 1 skiltelė česnako, 1-2 šaukštai majonezo, 1 šaukštelis garstyčių, žiupsnelis druskos, žiupsnelis maltų pipirų.
2024-10-16

Šie greiti kepsneliai taps rudens hitu: pigu ir labai skanu

„Iškepus vaikai liko tiesiog sužavėti, labai gyrė ir teigė, kad net skanesni nei McDonald'e. Taigi receptas tikrai labai vykęs“, – sako tinklaraštininkė Justina. Reikės: 400 g vištienos filė; 150 ml kefyro; 1 kiaušinio; 1 valg. šaukšto su kaupu miltų druskos; juodųjų pipirų; aitriosios paprikos; maltų džiūvėsėlių (naudojau su paprika); aliejaus kepimui. Vištieną supjaustome norimo dydžio gabalėliais. Įberiame druskos, juodųjų pipirų ir aitriosios paprikos, išmaišome.
2024-10-15
REKLAMA
REKLAMA

Šefas Čeprackas pakvietė į šventinius pusryčius: atvyko būrys žinomų žmonių

Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas pakvietė į šventinius pusryčius. Per juos buvo degustuojami patiekalai iš šeimos savaitgalio meniu. Pusryčių pažiba tapo įvairiais būdais pagaminti Benedikto kiaušiniai, kurių receptus įkvėpė skirtingos pasaulio šalys. L. Čepracko vadovaujamame restorane „MEAT Steak House“ buvo patiekti trys skirtingi Benedikto kiaušinių variantai iš atnaujinto pusryčių meniu.
2024-10-14

Šis perlinių kruopų troškinys sužavės visus: užuodę recepto klaus net kaimynai

„Drąsiai į troškinius dedu viską, ką randu šaldytuve ir stebiu kas iš to gausis. O gaunasi gerai ir net labai. O jei kažkas truputį ne taip, visada išgelbėja prieskoniai ar padažai“, – sako recepto autorė. Troškiniui reikės: 440 g jautienos; 200 g išmirkytų perlinių kruopų; 2 morkos; 1 paprikos; 6 pievagrybių; 1 svogūno; 4 skiltelės česnako; 2 šaukštų pomidorų pastos; pagal skonį druskos; pagal skonį maltų juodųjų pipirų; daržovių sultinio; aliejaus kepimui.
2024-10-14

Atrado geriausią varškėčių receptą: išeina minkšti ir purūs

„Kol neatradau šio recepto kažkur kažkada interneto platybėse, varškėčių beveik nekepdavau, nes gaudavosi kieti guminiai. O šie gavosi nuostabūs, minkšti puručiai, tikri varškėčiai“, – sako recepto autorė Jolanta. Reikės: 250 g varškės; 2 kiaušinių; 3 v. š. grietinės; 1,5 stiklinės miltų (stengtis nepridėti per daug, kartais užtenka 1 su trupučiu); 1 v. š. cukraus; žiupsnelio druskos.
2024-10-13

Šis cepelinų receptas pasiteisina 100 procentų: vadina geriausiu iš visų

„Dar iš vaikystės prisimenu kaip su mama lipdėme cepelinus, pagamindavome jų daug, kad užtektų pavalgyti visai šeimai ir dar rytojui liktų, tada juos apkepdavome aliejuje, skanumėlis. Iš mamos ir išmokau daryti cepelinus“, – sako tinklaraštininkė Justina. Tešlai: 3,1 kg skustų bulvių; druskos. Mėsos įdarui: 500 g maltos kiaulienos; 1 kiaušinis; druskos, juodųjų pipirų; 4 skiltelės česnako. Spirgučiams: 300 g šoninės; 4 svogūnai. Virimui: 1 svogūno; lauro lapų; juodųjų pipirų žirneliais.
2024-10-12

Štai ką lietuviai labiausiai mėgsta valgyti naktimis: nustebins ne vieną

Prieš penkerius metus vienas kurjeris su žalia kuprine Taline pristatė pirmąjį užsakymą, atliktą per programėlę. Nuo tada programėlės restoranų partnerių skaičius įvairiose Europos ir Afrikos šalyse išaugo iki 40 tūkst. Penkerių metų sukakties proga dešimtyje Lietuvos miestų veikianti programėlė atskleidžia populiariausius užsakymus ir apžvelgia unikalius lietuvių įpročius užsisakant maistą ir maisto prekes.
2024-10-11

Atrado superinį mišinį nuo „bacilų“: gamina jį kasmet

„Kadangi visi aplink daugiau-mažiau serga, tai sugalvojau savo šeimynai pagaminti stiklainiuką vitaminų, kad galėtu su šaukštu pakabinti ir ligos nekibtu. Gaminu jį kasmet, gal todėl ir mažiau sergame. Praeitą savaitę užteko dosni šaukštą šio mišinio įsidėti į arbatą ir iškart pasijutau geriau. Tiesa, imbieras jaučiasi neblogai, kai pakabinau šaukštą šio vitaminų užtaiso, tai maniau, kad akys išlips lauk. Labai skanus ir tikrai atbaido bacilas.
2024-10-10

Šią kopūstų mišrainę gamina metai iš metų: tokia skani, kad dingsta žaibiškai

„Kol kopūstai rūgsta ir laukia savo eilės, pasigaminau dar vieną nekaitintą mišrainę žiemai. Mišrainė skani ir gaivi. Darau jau ją žiemai keli metai. Labai greitai susivalgo, tad net nežinau, kaip ilgai ji gali stovėti šaldytuve“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Reikės: 3 kg kopūstų; 500 g morkų; galvutės česnako; 2 stiklinių vandens; 1 stiklinės cukraus; 1,5 stiklinės obuolių acto; 0,75 stiklinės aliejaus; 3 v. š. druskos.
2024-10-09

Taip marinuoti grybai iš rūsio dings žaibiškai: receptas vertas 10 balų

Ieškote marinuotų grybų receptų? Tuomet kviečiame jus išbandyti tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorės Ingridos receptą, pagal kurį gaminti marinuoti grybai žaibiškai dings iš rūsio. Iš normos išeina 3 – 0,5 l stiklainiai 1,5 l virtų miško grybų; 2 v. š. druskos; 1 v. š. cukraus; 3 v. š. acto; 2 skiltelės česnako; Žiupsnis pipirų. Puode sumaišome grybus su kitais priedais. Užverdame, vis pamaišome, kad grybai nepradėtų svilti.
2024-10-08

Ingrida atskleidė superinį kotletų receptą: naudoja 1 slaptą ingredientą

„Kotletai. Tikrai taip ir aš juos kartais ruošiu šeimai pietums. Kartais šauna man kokių vis nors naujų idėjų, kad tie patys maltinukai suskambėtų vis kitaip. Šiandien ruošiau kalakutienos maltinukus su kreminiu sūreliu. Jo dėka kalakutiena nebuvo visiškai sausa, o kotletukai sultingi ir minkštučiai“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
2024-10-07

Šis obuolių pyrago receptas plinta žaibiškai: neišbandyti būtų nuodėmė

„Receptas paprastas, o pyrago skonis tobulas. Pyragas saldus, su obuolių rūgštele ir traškia viršūne. Puikiai tinka su vaniliniais ledais “, – sako tinklaraščio „Baltoje lėkštėje“ autorė. Biskvitui: 200 g sviesto; 120 g cukraus; 2 arb. šaukštelių kepimo miltelių; 250 g miltų; žiupsnelio druskos; 3 kiaušiniai. Įdarui: 500 g nuluptų, išvalytų obuolių, supjaustytų skiltelėmis; indelis saldinto sutirštinto pieno (385 g). Trupiniams: 80 g miltų; 80 g cukraus; 60 g sviesto.
2024-10-06

Taip kepti bulvinius blynus išmokė mama: patys skaniausi

„Šie blynai mano mamos, galima sakyti, firminis patiekalas. Ji dažnai mėgsta iškepti tokių blynų greitiems pietums, kai skuba ir neturi laiko ilgiems gaminimo procesams, o norisi sočių pietų šeimynai“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija. Reikės: 6 vidutinio dydžio bulvių; 2 valg. š. fermentinio sūrio; 3 valg. š. miltų; 1 kiaušinio; 3 didesnių česnako skiltelių; druskos, pipirų; saulėgrąžų aliejaus kepimui. Bulves sutarkuojame bulvine tarka.
2024-10-05

Šis Rimuko kugelis sužavėjo tūkstančius: išbandykite receptą

Prieš kelerius metus portale skelbėme tinklaraštininko Rimo Narkaus kugelio receptą, kuris tuomet sužavėjo tūkstančius. Kviečiame prisiminti šį receptą ir gardžiu kugeliu palepinti savo šeimą. Rimo teigimu, šis kugelis tikrai neprimena kieto, kurį daugelis iš mūsų yra valgę mokyklos valgyklose.  Jums reikės: 6–8 bulvių, 4 svogūnų, pusės litro verdančio pieno, druskos, prieskonių, 1 kiaušinio. Atskirai pakepinkite spirgučius su pieno ir miltų mišiniu.
2024-10-04

Šis kotletų receptas plinta žaibiškai: pigu, greita ir labai skanu

„Kas čia tokio iškepti kotletus? Ir aš taip pagalvojau. Bet nugalėta smalsumo, išbandžiau šį socialiniuose tinkluose sklandantį kotletų receptą. Šie kotletai vadinami daniškais. Kodėl daniškais, nesigilinau, bet būtų įdomu sužinoti. Daug nerašysiu, tik pasakysiu, kad jie tikrai nerealaus skonio. Minkšti, purūs ir labai gardūs. Būtinai išbandykite. Nusivilti neteks“, – rašo tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė.
2024-10-03

Šiukštu nešaldykite šių produktų: juos tik sugadinsite

Žmonės raginami maksimaliai išnaudoti savo šaldiklio erdvę ir vengti jame laikyti tam tikrus maisto produktus, nes tai tikrai gali pakeisti jų skonį. Šaldikliai yra tikras išganymas – juose galite laikyti įvairių rūšių maistą ir patiekalus, kad išvengtumėte nereikalingo maisto švaistymo. Tačiau jei šaldiklyje neturite pakankamai vietos, tuomet labai svarbu ją maksimaliai išnaudoti.
2024-10-02

Ši mišrainė taps rudens mėgstamiausia: tinka prie visko

Tinklaraščio „Rasos virtuvės užrašai“ autorė siūlo išbandyti šią greitą mišrainę, kuri galbūt taps jūsų šeimos mėgstamiausia.   Reikės: 1 vnt. avokado; 1 vnt. pomidoro; 150 g krabų lazdelių; 150 g fermentinio sūrio; 150 g (pusė skardinės) konservuotų žirnelių; 2–3 skiltelės (galima ir nedėti) česnako; petražolių; krapų; druskos; majonezo. Smulkiai supjaustykite krabų lazdeles, pomidorą, sūrį, avokadą, susmulkinkite krapus, petražoles, česnaką.
2024-10-02

Dalia atskleidė, kaip reikia raugti kopūstus: skonis – nepakartojamas

„Delčia, pats tas laikas pasiruošti raugintus kopūstus. Tikrai nerašysiu, kaip tai sveika ir kokie naturalūs fermentai susidaro kopūstams surūgus, ir kaip tai mūsų pilveliams gerai. To gero, pilna internete. Tik gal vienas sakinys, kurį ne visi visada parašo: rauginamų kopūstų sultys turi daug vitaminų ir virškinimo fermentų, tad jų duokite savo vaikams, kurie „pametė“ apetitą. O dabar pamirškite visas asociacijas su sunkiu darbu, bačka ir dideliu maišu kopūstų.
2024-10-01

Tapkite virtuvės šefu vos per 90 sekundžių: kasdien – po naują receptą jūsų namų restoranui

Mes visi kiekvieną dieną norime valgyti skaniai. O artėjant šaltajam periodui, ne vienas norėtume tą padaryti neiškėlę kojos iš namų. Nors imk ir susikurk namų restoraną! Naujoji TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ įrodys, kad geriausiais kulinarais savo namuose nesunkiai galime tapti kiekvienas.
2024-09-30

Šie vištienos kepsneliai taps rudens mėgstamiausiais: paprasta, pigu ir labai skanu

„Labai paprastas, toks naminis maistas, kuris mūsų šeimoje yra mėgiamas. Gal ir jums patiks. Tikslių proporcijų nerašau, viskas pagal poreikius“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta. Vištienos filė perpjaukite į 3 dalis ir išmuškite. Pagardinkite druska, pipirais ir palikite pasimarinuoti, kol pasiruošite morkas. Morkas nulupkite ir sutarkuokite. Dar įtarkuokite česnako. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Vištieną pamirkykite kiaušinio plakinyje, tuomet miltuose arba džiūvėsėliuose.
2024-09-30

Išdavė skaniausios keptos duonos receptą: „10 balų – dabar kepsiu tik taip“

„Visada kepdavau aliejuje keptuvėje, bet vakar pamačiau įrašą ir aišku šiandien jau bandžiau. 10 balų, patiko labai, dabar taip tik ir kepsiu!“, – sako tinklaraštininkė. Reikės: 450 g juodos duonos; 100 g kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto); 75 g lydyto sūrio; 3 valg. šaukštų majonezo; 6 skiltelių česnako; aliejaus; druskos. Nuo duonos nupjaustome plutas, supjaustome vienodo dydžio juostelėmis. Išdėliojame jas kepimo popieriumi išklotoje skardoje, apipurškiame aliejumi.
2024-09-29

Atrado superinį lietinių blynų receptą: jų skonis užburia

„Jeigu ir pas jus pilnos pintinės obuolių, kviečiu išsikepti obuolinius lietinius. Jie gaunasi minkštučiai ir tas cinamono ir obuolių skonis – užburia“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Iš normos iškepiau 8 didelius lietinius. Porcijos 4. Užtruksite apie 20 min. 2 obuoliai; 2 kiaušiniai; 500 ml pieno; 30 g cukraus; 180 g miltų; Žiupsnis druskos; 2 v. š. aliejaus; 1 a. š. cinamono.
2024-09-28

Taip gamintą obuolienę žiemą suvalgo žaibiškai: receptą rekomenduoja visiems

„Keletas pastebėjimų apie obuolius. Kartais obuoliai būna nelabai skanūs, tad jei iš jų virsite obuolienes, rinkitės labai kvapnius priedus prie jų. Pavyzdžiui, apelsinus, ar laimą su imbieru arba mėtas. Galite taip pat obuolius maišyti su kriaušėmis, slyvomis ar nektarinais. Kai kurios obuolių rūšys net ilgai verdant nesuverda ir išlieka tvarkingais gabaliukais. Tokie obuoliai puikiai tiks virti labai saldžioms obuolienėms, kad ir su mėtomis ar laimu.
2024-09-27

Taip kepti bulviniai blynai išeina skaniausi: užtrunka vos 30 minučių

„Šiandien be ilgų įžangų noriu pasidalinti puikiu vokišku patiekalu. Pasirodo bulvinius blynus kepa ne tik lietuvaičiai, ne tik slaviškos virtuvės, bet ir vokiečiai. Šiek tiek kitokie, bet labai skanūs. Tiesa, vokiečiai juos valgo su uogiene, bet jūs pasirinkite padažą tokį, kokio norisi. Su visu pasiruošimu ir gaminimu užtrukau apie 30 min. ir gavosi  6 porcijos“, – sako tinklaraštininkė.
2024-09-25

Ši obuolienė iš rūsio dings žaibiškai: receptą išbandykite šiemet

„Keletas pastebėjimų apie obuolius. Kartais obuoliai būna nelabai skanūs, tad jei iš jų virsite obuolienes, rinkitės labai kvapnius priedus prie jų. Pavyzdžiui, apelsinus, ar laimą su imbieru arba mėtas. Galite taip pat obuolius maišyti su kriaušėmis, slyvomis ar nektarinais. Kai kurios obuolių rūšys net ilgai verdant nesuverda ir išlieka tvarkingais gabaliukais. Tokie obuoliai puikiai tiks virti labai saldžioms obuolienėms, kad ir su mėtomis ar laimu.
2024-09-23

Atskleidė skaniausią varškės apkepo receptą: užsirašykite iš karto

„Šį apkepą šiek tiek patobulinau papildomai įdėjusi pilno grūdo avižinių dribsnių (kitokius retai naudoju) ir spanguolių, kurios visai netyčia pasimaišė po ranka. Rezultatu labai džiaugiausi ir, žinoma, iškart dalinuosi su jumis. Jei dvejojate ar avižiniai dribsniai tikrai tiks varškės apkepe, galiu užtikrinti, kad avižiniai dribsniai juntami labai silpnai, dėl to galite juos drąsiai naudoti, nes skonio tikrai nesugadins, o bus tik į naudą“, – sako tinklaraštininkė Liucija.
2024-09-22

Orkaitėje kepta saldžiarūgštė vištiena tapo atradimu: „Be proto skanu“

„Apie receptą galiu pasakyti tik tiek, kad tai be proto skanus, greitai pagaminamas patiekalas. Sužavėjo mane tai, kad orkaitėje keptos saldžiarūgštės vištienos dar nebuvau valgiusi“, – sako tinklaraštininkė Edita. Reikės: 3 vištienos krūtinėlės puselių, 1 stiklinės bulvių krakmolo arba kukurūzų krakmolo, aliejaus kepimui.
2024-09-21

Ši pomidorų mišrainė idealiai tiks su duonos riekele: sunaudokite derlių

„Silkė ir pomidoras labai dera poroje. Labai greit paruošiama, gaivi ir skani silkė pomidorų pataluose“, – rašo tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona. Reikės: Silkės; Svogūnų; Pomidorų; Grietinės; Petražolių; Druskos, pipirų; 3 šaukštai acto; 120 ml. vandens; Arb. šaukštelis cukraus. Produktų kiekio nerašau, nes tai priklauso ir nuo jūsų pasirinkto indo ir nuo valgančių žmonių skaičiaus Į indą sudėkite sluoksnį supjaustytos silkės, sluoksnį žiedais pjaustytų svogūnų.
2024-09-20

Šie blynai taps tikru rudens hitu: nustebsite, iš ko jie pagaminti

„Buvo be galo skanu pasilepinti šiais blyneliais – minkštučiai, lengvučiai ir malonios tekstūros“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita. Cukinijos blynams reikės: 1 cukinijos (260g); 1 kiaušinio; 30g parmezano sūrio (tinka Džiugas ar kitas kietas sūris); 2 v.š. miltų; žiupsnelis šv.krapų; druskos ir juodųjų pipirų. 1. Cukiniją sutarkuokite per burokinę tarką ir nuspauskite vandens perteklių.
2024-09-19

Šis perlinių kruopų troškinys taps rudens hitu: pigu, greita ir skanu

„Tuštinu maisto atsargų spinteles ir vietoj bulvių į troškinį kviečiu perlines kruopas. Patikėkite, mes, bulvių mėgėjai, šiame troškinyje jų nepasigedome“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Porcijos 4. Užtruksite daugiau nei 1 val: 1,5 st perlinių kruopų; 1 morka; 1 svogūnas; 2 skiltelės česnako; 500 g kiaulienos kumpio; 300–500 ml sultinio / vandens; 30 g sviesto; 1 a. š. džiovintų žolelių; Druskos pagal skonį; Žiupsnis juodųjų pipirų; Šlakelis aliejaus.
2024-09-18

Ši bulvių mišrainė taps tikru atradimu: receptą verta turėti

„Šias dvi šalis skiria jūra, o salotas tik vos vienas ingredientas. Vienur feta sūris, kitoje jūros pusėje kaparėliai. Tad abi salotas aprašysiu vienu postu. O jūs pasirinksite kurios šalies salotų norite labiau“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia. Graikiškos bulvių salotos Jums reikės: virtų bulvių (supjaustytų), feta sūrio, kalamata alyvuogių be kauliukų, saulėje džiovintų pomidorų, nusausintų ir susmulkintų, raudonojo svogūno, supjaustyto plonais griežinėliais.
2024-09-17

Ši mišrainė taps rudens mėgstamiausia: pigu, greita ir labai skanu

„Kartais net nežinai ko norėtum lengvai užkąsti. Kartais net nėra laiko ar reikiamų produktų gausos pasigaminti kažką įmantresnio. Tai, šios gana paprastos, greitai paruošiamos, bet skoniu tikrai nenuviliančios salotos yra gera išeitis“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia. Jums reikės: krabų lazdelių (naudojau snieginio krabų skonio lazdeles), pomidorų (geriausiai tinka pailgi ar turintys mažiausiai sėklų pomidorai), majonezo, druskos ir pipirų.
2024-09-16

Šie kepti sumuštiniai nespės atvėsti: paragauti norės visi

Jei tingite gaminti ir nenorite ilgai užtrukti virtuvėje, karšti sumuštiniai bus idealus pasirinkimas.  Jums reikės:  sumuštinių duonos, fermentinio sūrio, česnako, krapų, majonezo, maltų pipirų.  Iš pradžių duonos riekutes perpjaukite perpus. Sūrį sutarkuokite burokine trintuve, česnaką sukapokite, krapus supjaustykite. Viską sumaišykite, dėkite majonezo ir berkite pipirų. Majonezo dėkite tiek, kad apjungtų sūrį.
2024-09-15

Šie žemaičių blynai taps rudens atradimu: rašykitės receptą

„Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita. Blynams reikės: 15 vidutinio dydžio bulvių; 2 kiaušinių; 3 v.š. miltų; 3 v.š. krakmolo; 1 a.š. druskos; Įdarui: 300 g faršo; 1 svogūno; druskos, juodųjų pipirų; Padažui: 150 g grietinės; 150 ml pieno; 1 v.š. sviesto; 1 a.š. miltų; 1 skiltelės česnako; šv. krapų. Išvirkite bulves su lupena, kai atvės, nulupkite.
2024-09-14

Taip keptas bulvių kugelis išeina skaniausias: užsirašykite receptą

„Mano kepamas kugelis yra galbūt tarpinis variantas tarp kugelio ir plokštainio. Jis vidutinio tirštumo. Riebalus kugeliui aš naudoju likusius nuo keptos kiaulienos šoninės, anties ar žąsies. Tačiau tie riebalai susidarę kepimo metu neturi būti sudegę (rudi). Kaip pasiruošti tuos riebalų likučius? Dažnai kepant mėsą orkaitėje pilame šiek tiek vandens. Arba kepant išsiskiria mėsos sultys ir riebalai. Iškepus mėsa suvalgoma, o likęs skystis, jei jis nesudegęs panaudojamas padažui.
2024-09-13

Atrado skaniausią guliašo receptą: rudenį kartosite ne kartą

„Toks šiltas ir jaukus naminis maistas. Man labai dažnai užsinori tokio maisto, lyg pas mamą iš vaikystės. Ir tikrai aš šeimai dažnai gaminu paprastą, naminį maistą: kotletukai, troškinukai, kepsniukai, įvairios sriubos ir t.t. Būtent toks maistas labiausiai ir sušildo, suburia prie stalo ir kuria prisiminimus“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 4. Užtruksite apie 1 val.
2024-09-12

Super skanūs ir greiti Liucijos kepsniukai: kartosite ne kartą

„Greitiems, skaniems ir sotiems pietums ar vakarienei – kiaulienos kepsneliai užkepti sūriu ir svogūnais. Patiekalą pagaminsite labai greitai, tik daugiau laiko užtruks išlaukti, kol kepsniai iškeps. Bet juk gardžių valgių galima kartais šiek tiek ir palaukti…  Kepsneliai iškepa minkšti ir sultingi, o sūris, majonezas ir svogūnai atstoja padažą. Šiuos kepsnelius patiekite su mėgstamais priedais – bulvėmis, ryžiais, salotomis, troškintomis daržovėmis ir pan.
2024-09-11

Šis obuolių pyragas plinta žaibiškai: receptą užsirašykite iš karto

„Vienas pyragas keičia kitą“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 6. Užtruksite apie 1 valandą. Kepimo forma 24 cm skersmens. 1 stiklinė – 200 ml. Ingredientai: 2 kiaušiniai; 1 st cukraus; 2 v. š. aliejaus; 1 st kefyro; 1 a. š. kepimo miltelių; 2 st miltų; 0,5 a. š. cinamono; 4 obuoliai. Kiaušinius išsukame su cukrumi ir cinamonu, kol masė pabals ir patrigubės. Supilame kefyrą, aliejų. Įsijojame miltus ir kepimo miltelius. Masę gerai išmaišome.
2024-09-10

Ši mišrainė taps rugsėjo favorite: naudoja 1 slaptą ingredientą

Siūlome jums išbandyti visų numylėtą mišrainę, kuriai ypatingo skonio suteiks ne kas kitas, o būtent poras. Krabų mišrainei reikės:  300 g krabų lazdelių, 200 g plikytų ryžių (nevirtų), 2 vidutinės morkos ~200g, 200g konservuotų kukurūzų, 100 g žalio agurko, 1 marinuoto agurko ~50g, 20 g poro. Krabų mišrainės receptas  Ryžius gerai nuplauti, kol bėgs skaidrus vanduo ir išvirti pagal instrukciją pasūdytame vandenyje. Atvėsinti. Morkas išvirti atvėsinti ir nulupti.
2024-09-09

Atrado skaniausią čirvinių blynų tešlą: užsirašykite ir turėkite

„Kas nėra valgę čirvinių blynų? Labai skanūs blynai iš vaikystės, bet tik tokie, kurie kepti senovinėje keptuvėje. Mes su seserimi šiuos blynus vadindavome bado blynais. Kodėl, net nežinau. Keptuvės neturėjome, bet mama lėkdavo pas kaimynę ir pasiskolindavo“, – sako tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė. Reikės: 3 kiaušinių; 400 ml pieno; 3 v.š. aliejaus; 250 g miltų; 4 v.š. cukraus; druskos. Kiaušinius suplakite su cukrumi. Pilkite pieną, dėkite druskos ir dar paplakite.
2024-09-08

Šį cepelinų receptą vadina geriausiu iš visų: išvirę tirpsta burnoje

„Dar iš vaikystės prisimenu kaip su mama lipdėme cepelinus, pagamindavome jų daug, kad užtektų pavalgyti visai šeimai ir dar rytojui liktų, tada juos apkepdavome aliejuje, skanumėlis. Iš mamos ir išmokau daryti cepelinus“, – sako tinklaraštininkė Justina. Tešlai: 3,1 kg skustų bulvių; druskos. Mėsos įdarui: 500 g maltos kiaulienos; 1 kiaušinis; druskos, juodųjų pipirų; 4 skiltelės česnako. Spirgučiams: 300 g šoninės; 4 svogūnai. Virimui: 1 svogūno; lauro lapų; juodųjų pipirų žirneliais.
2024-09-07

Taip ruoštos daržovės žiemai iš rūsio dings žaibiškai: „Labai geras receptas“

„Labai geras receptas, kurio, deja, nėra mano konservavimo knygoje. Šį receptą suradau jau, kai knyga buvo spaustuvėje“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia. Marinatui: ½ stikl. aliejaus, ½ stikl. cukraus, 110 ml 6% vyno acto, 1 v.š. druskos, 1–2 v.š korėjietiškų prieskonių morkoms. Daržovės: 1,2 kg cukinijų, 450 gr paprikų, 250 gr morkų, 250 gr svogūnų, 5 gr česnakų, ryšulėlis petražolių.
2024-09-06
Į viršų