Tai man geriausiai pasiteisinęs variantas. Vieną kartą net eksperimentą padariusi. Tuo pačiu marinatu raugiau sprandinę, kumpį ir mentę. Šašlyko gabalėliai skyrėsi kaip diena ir naktis vienas nuo kito.
Sprandinė buvo minkštut minkštutėlė, mentė – kietesnė, o kumpis tarsi guminis. Nuo to laiko renkuosi šašlykams visada tik sprandinę“, – anksčiau rašė tinklarašio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Porcijos: 6 žmonėms Trukmė: 1 val. (neskaitant marinavimo laiko): 3 kg sprandinės; 0,5 l gazuoto mineralinio vandens; 4 svogūnai; 6 skiltelės česnako; druskos pagal skonį; Žiupsnis pipirų; Žiupsnis lauro lapelių; 1 a. š. žolelių prieskonių; 1 citrinos sultys.
Mėsą supjaustome gabalėliais. Svogūną, česnaką pasmulkiname. Mėsą gardiname prieskoniais, įspaudžiame citrinos sulčių, užpilame mineraliniu, sudedame smulkintus svogūnus su česnakais.
Viską gerai išmaišome. Paliekame marinuotis. Aš padedu 2 paroms šaltai. Kepame, mėgaujamės. Valgėme tradiciškai su ryžiais ir daržovėmis.











































































































































































































































































































