• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klausimą būtinai pateiksiu apžvalgos apačioje, o dabar noriu papasakoti priežastį, dėl kurios šis klausimas iškilo.

22

Klausimą būtinai pateiksiu apžvalgos apačioje, o dabar noriu papasakoti priežastį, dėl kurios šis klausimas iškilo.

REKLAMA

Viešėdami Vilniuje, dažnai rekomendacijų klausiame pas šeimos draugus, gyvenančius sostinėje, nes jie ne ką mažiau už mus išmano patiekalų gaminimo subtilybes, tad jų rekomendacijomis dar nė karto neteko nusivilti.

Šį kartą, bandydami man pagelbėti, jie turėjo rekomenduoti kažką paprastesnio – greitiems dienos pietums, be kažkokio privalomo aprangos kodo. Trumpiau tariant – restoranai atkrenta.

Tad sulaukę jų rekomendacijos ir nuvykę nurodytu adresu su Katiniene patyrėme lengvą šoką. Lyg pokalbio metu jie ir minėjo, kad nurodytu adresu atrasime jaukią valgyklėlę, bet virš įėjimo mus pasitikusi iškaba skelbė priešingai – „Dienos pietūs restoranas RO“.

REKLAMA
REKLAMA

Apžvalgos autorius: Riebus Katinas, riebuskatinas.lt

REKLAMA

Apžvalga

Gerai, kad nečiupau telefono ir neapšaukiau draugo, o pirmiau užsukau su Katiniene į vidų apsižvalgyti.

O viduje jau buvo taip, kaip pasakojo draugas: savitarna su padėkliukais kaip valgykloje. O ir salės baldai labiau priminė valgyklą, nei restoraną.

Dienos sriubą įsipylėme patys, šaltibarščius patiekė iš virtuvės. Garnyrą prie troškinio iš siūlomų taip pat įsidėjau pats.

REKLAMA
REKLAMA

Garnyro pasirinkimas buvo platesnis, bet aš pirmenybę suteikiau agurkėliams.

Na ir ką, kaip valgyklėlėje, prisikrovę padėklą judame kasos kryptimi…

Prie kasos manęs laukė dar vienas siurprizas. Kadangi dažnai pamirštu pasiimti čekį, kurio po mano apžvalgos dažnai reikalauja akylieji skaitytojai, tai šį kartą, kai kasininkė čekį suglamžiusi bandė išmesti, paprašiau jos to nedaryti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Padavusi suglamžytą čekį, moteris manęs atsiprašydama pasakė: „Atleiskite, pas mus tiesiog niekas neima čekių.“ 

Neimu ir aš dažniausiai, bet kai norisi pamaloninti heiterius, stengiuosi čekius, esant progai, įamžinti.

Meniu apžvalga

Dienos sriuba (ryžių – pomidorų) – 1,70 €

Ryžių – pomidorų sriubai iki aukščiausio įvertinimo trūko bent vieno joje plaukiojančio mėsos gabaliuko. Bet, žinant kokia maža jos kaina, o kartu komplekse už sriubą su BBQ troškiniu aš sumokėjau 6 €.

REKLAMA

Paminėjęs, kiek kainavo komplektas, prisiminiau, kad jūsų dėmesiui nepateikiau tos dienos restorano meniu, tad skubu pasitaisyti.

O dabar, kai supažindinau jus su dienos meniu, pereikime prie šaltibarščių, kuriuos valgė Katinienė.

Šaltibarščiai su bulvėmis – 3,20 €

Tiršti ir su lengva rūgštele, šaltibarščiai paliko gerą įspūdį. Tik valgykloje už šaltibarščius aš nepamenu, kada mokėjau daugiau nei 3 €.

REKLAMA

Tiesa, pamiršau – čia restoranas. Tad skubu pataisyti prieš tai išsakytą mintį – dar nepamenu, kada restorane už šaltibarščius mokėjau tiek mažai.

Žemaičių blynai su mėsa – 6,50 €

Žemaičių blynus su mėsa Katinienė įvertino 4/5, pasakydama man, jog juos valgydama negalėtų teigti, kad jie naminiai.

Žodį „naminiai“ mes šeimoje dažniausiai naudojame kai norime apibendrinti skanų patiekalą, valgytą maitinimo įstaigoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Abejonių, kad žemaičių blynai negaminti vietoje, man kilo dar juos užsakant, kai man įdėjo juos iš „marmito”, kuriame žemaičių blynai buvo vienodos formos.

Kai virėja gamina kiekvieną rankytėmis, jų forma šiek tiek skiriasi.

Troškinta kiauliena BBQ – 5,80 €

Pirmi kiaulienos gabaliukai buvo sausoki, bet toliau sekė minkštutė troškinta kiauliena. Tai spėju, kad tie du gabaliukai buvo priklydę nuo kitos kiaulės ir, bandydami sugadinti man nuotaiką, įsimaišė tarp minkštučių.

REKLAMA

Jei tų dviejų gabaliukų buvo būtent toks tikslas, tai turiu juos nuliūdinti, nes jiems sugadinti man nuotaikos nepavyko.

Apibendrinimas

Reziumuoju. Vertinsiu „Dienos pietų restoraną „RO“ kaip valgyklą, nes jei reiktų vertinti kaip restoraną, to padaryti negalėčiau, nes jie nieko bendro su restorano statusu neturi.

REKLAMA

O tiems, kas nežino, kas gali būti vadinama restoranu, tai paminsiu tik kelis restoraną atitinkančius reikalavimus:

– svečiai aptarnaujami prie staliukų,

– maistą jums gamina tik užsakius, o neįdeda iš marmitų, kur jis jau yra pagamintas ir sudėtas iš anksto.

Tad vertindamas šią valgyklą rašau 4 / 5, ir, jei ne keli mažyčiai priekaištai, būtų galima rašyti ir aukštesnį balą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O dabar klausimas maitinimo įstaigos savininkams: kodėl maitinimo įstaigos pavadinime, kuri nieko bendro su restoranu neturi, jūs naudojate žodį restoranas?

Suprantu, kad niekas to nedraudžia, bet taip pat jūs sau galėtumėte suteikti ir kelias Michelin žvaigždes…

Video apžvalga:

Dienos Pietų Restoranas „RO” 

Lukiškių g. 5, Vilnius

Apžvalgos autorius: Riebus Katinas, riebuskatinas.lt

REKLAMA
Šlykštu skaityt tuos paistalus. Panašu, rastas būdas lengvai užsidirbti. Tokiais vertintojais kiekvienas gali būti. Gera vertinti, kai pačiam dirbti nereikia.
kada zagornas su rabinovičium(katinienė;-D) tapo pora apsirijėlių?
As , kai virta kiausini padauzau i stalo krasta, o po to nulupes valgau, tai butinai atlenkiu mazycius pirstelius, kad pasijausciau iskirtiniu. O dres kodas labai aktualus vyrams .Mes juk visi pastoviai, kasdien vazinejam arkliais-tik del to turi buti atsegta apatine svarko saga. Aisku, sutinku , kad turi buti kazkokia dres tvarka, bet nereikia del to labai eiti is proto.O Jus sakot, -KU
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų