Paprasta. Skanu. Viename puode. Kaip galima neįsimylėti šio klasikinio vengriško vištienos patiekalo? Aišku, mano receptas nėra orginalus, nes aš visada įdedu dalį savo fantazijos“, – rašė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė.
Reikės:
- 1 kg vištienos šlaunelių (aš dariau su krūtinėlė);
- druskos ir pipirų pagal skonį;
- 1 šaukštelio česnako miltelių;
- 1 šaukštelio paprikos miltelių;
- 2 šaukštų nesūdyto sviesto arba aliejaus kepimui;
- 2 vidutinio dydžio geltonų svogūnų, smulkiai supjaustytų;
- 4 skiltelių česnako;
- 1 lauro lapo;
- 1 raudonosios paprikos, smulkiai supjaustytos;
- 2 šaukštų rūkytos paprikos;
- 500 ml mažai natrio turinčio vištienos sultinio arba vandens;
- druskos;
- 2 šaukštų miltų;
- 150 ml grietinėlės;
- 80 ml pieno.
Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite vištieną su druska, pipirais, česnako milteliais ir paprika. Atidėkite į šalį.
Didelėje nepridegančioje ketaus keptuvėje įkaitinkite aliejų arba sviestą ant vidutinės ugnies.
Kai aliejus arba sviestas įkais, sudėkite vištieną ir kepkite apie 3 minutes arba kol gražiai apskrus. Apverskite vištieną į kitą pusę ir kepkite dar 3 minutes. Išimkite ir atidėkite.
Sudėkite svogūnus, česnaką ir lauro lapą; kepkite, dažnai maišydami 3-4 minutes.
Suberkite smulkinta papriką, paprikos miltelius ir toliau kepkite, maišydami, kol suminkštės, maždaug 2-3 minutes.
Supilkite sultinį, pasūdykite ir sudėkite vištieną atgal į puodą kartu su visomis sultimis.
Uždenkite ir virkite apie 35 minutes arba kol vištiena bus visiškai iškepusi ir pasieks norimą minkštumą.
Mažame dubenyje įmaišykite miltus į grietinėlės ir pieno mišinį, maišykite kol gausis vientisa masė.
Vištieną nustumkite į šalį ir į padažą supilkite grietinėles mišinį, maišydami, kol mišinys visiškai susimaišys su padažu.
Virkite ant labai silpnos ugnies, kol padažas sutirštės, apie 3-5 minutes. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Patiekite su makaronais arba ryžiais.











































































































































































































































































































