Reikės: 250 ml pieno; 2 v. š. cukraus; 1 a. š. sausų mielių; žiupsnis druskos; 2 kiaušiniai; 250 g miltų; 1 v. š. sviesto tirpinto; aliejaus, kepti.
Mielinių blynų receptas
Pieną šiek tiek pašildome. Įmaišome cukrų ir mieles. Palaikome šiltai apie 20 min., kol mielės suputos. Į miltus beriame druską, mušame kiaušinius, supilame ištirpintą sviestą ir pieną su mielėmis. Tešlą išsukame šaukštu.
Uždengiame švariu virtuviniu rankšluostėliu ir paliekame pakiliti. Jeigu kepsime greitai, kildiname šiltai apie 1 val. Jeigu kepsite tik ryte, tešlą laikome vėsiai per naktį.
Blynus kepame gerai įkaitintame aliejuje ant silpnos kaitros, kol šie iškeps, gražiai apskrus ir pasipūs. Pabarstome cukraus pudra.











































































































































































































































































































