Angliškiems pusryčiams reikės:
- Šviežių pievagrybių arba Portobello grybų
- Vyšninių pomidorų
- Virtų arba konservuotų raudonų pupelių
- Kiaušinių
Gaminimo eiga:
Supjaustyti grybus, susmulkinti pomidorus. Keptuvėje įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, sudėti grybus. Juos šiek tiek pakepinti, tada sudėti pomidorus, taip pat šiek tiek pakepinti ir sudėti pupeles. Paskaninti pipirais, druska ar papildomais mėgstamais prieskoniais.
Atskirame puode užvirinti vandenį su šiek tiek acto, užvirus vandeniui, kaitrą sumažinti ir pradėti šaukštu maišyti vandenį, kol susidarys sūkurys. Į sūkurio vidų įmušti kiaušinį. Kad būtų patogiau, galima prieš įdedant į vandenį, kiaušinį įmušti į samtį ar mažą dubenėlį ir iš jo į vandens sūkurį įpilti kiaušinį. Palaidą, be lukšto, kiaušinį virti 4 minutes. Kiaušinį iš vandens išgriebti su kiaurasamčiu.
Daržoves patiekti lėkštėje, ant viršaus uždėti kiaušinį, pabarstyti nedideliu kiekiu druskos ir pipirų.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 11:30 per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.











































































































































































































































































































