• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau įprasta, kad šaldiklyje galima laikyti ne tik ledus, šaldytą mėsą, bet ir daržoves, žalumynus, paruoštus troškinius ar patiekalus. Tačiau nors užšaldyti galima daug dalykų, tai nereiškia, kad tai ir reikėtų daryti.

Jau įprasta, kad šaldiklyje galima laikyti ne tik ledus, šaldytą mėsą, bet ir daržoves, žalumynus, paruoštus troškinius ar patiekalus. Tačiau nors užšaldyti galima daug dalykų, tai nereiškia, kad tai ir reikėtų daryti.

REKLAMA

Turbūt ne vienam yra kilusi mintis užšaldyti, pavyzdžiui, keptą vištieną, bulvytes ar kitą keptą maistą. Tačiau tai nėra gera mintis, rašoma mashed.com.

Keptas maistas yra skanus, kai yra du dalykai: sodrus skonis (dėl aliejaus, kuriame jis kepamas) ir itin traški tekstūra. Deja, jei keptas maistas yra užšaldomas, būtent skonis ir tekstūra yra labiausiai paveikiami ir dažnai prarandami.

Kalbant apie skonį, aliejus, kuris kepant susigeria, neužšąla, teigiama Ilinojaus universiteto pranešime. Tai reiškia, kad sluoksnis, kuris yra ant likusio kepto maisto, gerai neišsilaiko šaldiklyje ir gali sugadinti maistą arba net atverti kelią bakterijoms.

Kalbant apie tekstūrą, keptas maistas, kuris yra užšaldomas, dažnai pasidaro šlapias, o ne traškus, sako CNET. Tai dažnai būna dėl atšildymo proceso. Kai keptas maistas atitirpsta, į maistą patenka drėgmės ir bet kokio papildomo aliejaus, o vietoj traškumo ir sultingumo, keptas maistas pasidaro minkštas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų