Kiaušiniai: kelios gudrybės ir patarimai virtuvėje

Kiaušinis – vienas seniausiai naudojamų produktų maisto gamyboje. Tačiau, ar žinome apie jį visas gudrybes? Prieš naudojant kiaušinius, juos reikia būtinai nuplauti su šiltu vandeniu, nes ant jų lukštų gali būti salmonelių bakterijos. 

Kiaušiniai

Dėl tos pačios priežasties taip pat reikia patikrinti, ar nėra lukšte įskilimų ir nuplauto kiaušinio nedėti į tą pačią dėžutę, kad neužsikrėstumėte salmonelioze. Kiaušinį pradaužti galima tiesiog ant švaraus paviršiaus, pavyzdžiui, steriliai nuvalyto stalo viršaus. Patartina daužiant naudoti lygų paviršių, kad lukšto nuotrupos nepatektų į patiekalą. Pusę kiaušinio lukšto galima panaudoti sodinukams (įdėti į jo vidų smėlio, žemių, pasodinti sėklą ir augalas kuo puikiausiai sudygs).


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų