„Aš labai mėgstu silpnai raugtas ar marinuotas daržoves ir kai turiu jų daugiau, būtinai užraugiu. Nesenai puslapyje publikavau greitai raugtų agurkų receptą, tad šiandien nusprendžiau paeksperementuoti ir su pomidorais. Prie pomidorų pripjausčiau ir svogūnų. Ir kaip manote, ar skaniai gavosi? O gi liuks, po geros valandos aš jau ragavau pomidorus. Beje, tai puikus pasirinkimas, kuris puikiai tiks prie mėsos kepsnių ar šašlykų, nes kepimo sezonas jau prasidėjęs“, – sako tinklaraštininkė Audronė.

Rauginti pomidorai (Nuotr. Gamink su Audrone)

Rauginti pomidorai (Nuotr. Gamink su Audrone)

Reikės: 3–4 pomidorų, 1–2 svogūnų, 2–3 česnako skiltelių, 5–6 juodųjų pipirų žirneliais, krapų.

Raugimui papildomai reikės: 4 v.š. aliejaus, 2–3 a.š. cukraus arba 1–1.5 v.š. skysto medaus, 2–3 v.š. citrinos sulčių, žiupsnelio druskos.

Pomidorus, svogūnus ir česnako skilteles supjausčiau griežinėliais. Krapus susmulkinau. Į stiklinį indą sudėjau sluoksniais: pomidorus, ant viršaus svogūnus, česnakus ir krapus. Taip sluoksniavau visas daržoves. Į tarpelius sudėjau juodų pipirų žirnelius.

Dubenėlyje sumaišiau aliejų, citrinos sultis, cukrų (skystą medų), druską ir gerai išmaišiusi supyliau ant daržovių. Marinatą ragaukite, jei norėsite aštresnio skonio, galite įdėti aitriosios paprikos miltelių ir pan. Stiklinį indą sandariai uždariau, kelis sykius krestelėjau ir pastačiau į šaldytuvą. Štai ir viskas. Beliko laukti rezultato.

Šaltinis: Gamink su Audrone

Judstinas
2020-05-30 14:34:39
Pritariu tikrai nesámonei
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Rita 2020-05-31 22:31:44
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Taigi pomidorai isleis sultis ir liks tik pomidoru kiūžė   ATSAKYTI
Judita 2020-05-30 10:49:19
Pranešti apie netinkamą komentarą
-4
Tikra nesąmonė.   ATSAKYTI
Judstinas 2020-05-30 14:34:39
Pranešti apie netinkamą komentarą
-2
Pritariu tikrai nesámonei  
Grieźta 2020-05-30 06:02:25
Pranešti apie netinkamą komentarą
-2
Tai čia salotos.   ATSAKYTI
Neišmanėlis 2020-05-30 01:03:24
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Ką reiškia žodis raugti ir kiek laiko trūksta rūgimas?   ATSAKYTI
Jo 2020-05-29 21:51:56
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Tik perskaičiau,tai iraugsiu ir parašysiu   ATSAKYTI

Top Video

TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Advokatas prabilo apie liudijimus, ką Pinikas darė prie žuvusios Didžiūnaitytės kūno
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Nušauto policininko šeimą pasiekė piniginė parama: iš viso – kiek daugiau nei 33 tūkst.
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Dėl vietoj dušinių Palangoje išdygusio namo surengta akcija: žmonės atėjo pasiruošę išsimaudyti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Kaimynai sukrėsti dėl pro langą iškritusio ir žuvusio penkiamečio: tėvai vaikais labai rūpinosi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Su oro balionais į audrą patekę dalyviai papasakojo, ką patyrė skubiai leisdamiesi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Punios šilas ir vėl specialistų akiratyje: šile įsisiautėjo kenkėjai
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Vos tik paskelbus sprendimą apie atidaromą sieną, lietuviai patraukė į Lenkiją
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Lietuva dėl Astravo sulaukė paramos iš Lenkijos: žada taip pat nepriimti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Per Kuršių marias kelte plaukę keleiviai sulaukė netikėtos staigmenos
REKLAMA
Šašlykai (Nuotr. Kviečiu į virtuvę)
„Pirmieji šašlykai, kuriuos išmokau raugti buvo būtent šis receptas su garstyčiomis, pomidorų padažu ir majonezu. Taip, būtent su majonezu. Paskui kažkuriam laikui šiuos ...
„Užteks pamarinuoti, kol iškeps mėsa ant žarijų“, – sako recepto autorė. (Nuotr. Skanūs kąsneliai)
„Užteks pamarinuoti, kol iškeps mėsa ant žarijų“, – sako recepto autorė. Ingredientai: 2 svogūnai; 40ml acto 7%; 100ml verdančio vandens; 1a.š. druskos; 2a.š. cukraus; ...
Šaltai rūkytos skumbrės mišrainė su rudaisiais ryžiais (Nuotr. Skanūs kąsneliai)
Vasaros tikriausiai dažnas negalėtų įsivaizduoti be šviežiai rūkytos žuvies. Būtent ji puikiai tiks ir vasariškai mišrainei, kurios receptu su skaitytojais dalijasi ...
Makaronai  (nuotr. Shutterstock.com)
Daugelis lietuvių garbina itališką virtuvę, tačiau būtiniausių žinių apie esminį šios virtuvės ingredientą – makaronus – jiems labai trūksta. Lietuviams makaronai vis dar ...
Naminiai ledai (Nuotr. Gamink su Audrone)
„Turėdama kokosų pieno, beje, jo virtuvėje turiu visada, nusprendžiau pagaminti ledų. Beje, jei nešaldytumėte, tuomet turėtumėte ir puikų kokteilį. Šįsyk aš pasigaminau ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų