• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
72
Krepšinio sirgaliai Rotušės aikštėje pasitinka šalies rinktinę (nuotr. Eimanto Genio)

Sidabro medalius Europos vyrų krepšinio čempionate iškovojusi Lietuvos rinktinė į Vilnių tiesioginiu reisu grįžta pirmadienį 17 val. Jos pasitikimas su šventine programa – Rotušės aikštėje prasidės nuo 17.30 val.

72

Sidabro medalius Europos vyrų krepšinio čempionate iškovojusi Lietuvos rinktinė į Vilnių tiesioginiu reisu grįžta pirmadienį 17 val. Jos pasitikimas su šventine programa – Rotušės aikštėje prasidės nuo 17.30 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos rinktinės sutiktuvėse nebus vieno pagrindinių pergalių kalvių – Jono Mačiulio. Į simbolinį geriausių pirmenybių žaidėjų penketą išrinktas Jonas Mačiulis iš Lilio kartu su ispanais išskrido tiesiai į Madridą, kur prisijungs prie „Real“ klubo.

REKLAMA

 

Pirmieji iš Vilniaus oro uoste nusileidusio lėktuvo išlipo treneriai Jonas Kazlauskas ir Darius Maskoliūnas, paskui juos į specialiai jiems užsakytą autobusą skubėjo krepšininkai. Krepšininkus plojimais pasitiko sirgaliai. Paskutinis iš lėktuvo išlipo vidurio puolėjas Antanas Kavaliauskas.

Plojimų sulaukė ir Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis, kurį iš lėktuvo lydėjo Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Netrukus krepšininkai susėdo į autobusą, kuris pajudėjo tiesiai į Rotušės aikštę, kurioje mūsų sportininkų jau laukė minia krepšinio aistruolių.

Rotušės aikštėje devyniolikmetis Darius tv3.lt žurnalistei teigė, jog Lietuvos krepšininkai yra tikri šaunuoliai. „Buvo liūdna dėl sidabro, tačiau vis vien jie yra šaunuoliai. Tikėjausi prieš čempionatą, kad būsime tarp stipriausių. Tikiuosi, kad olimpinėse žaidynėse iškovosime auksą“, - sakė Darius.

„Kiekvienais metais rinktinė yra išskirtinė, - keliaudamas autobusus TV3 žurnalistuis sakė rinktinės kapitonas Robertas Javtokas. Bet ne kiekvienais metais iškovojame sidabrą. Tai yra geras rezultatas, bet, manau, visi norėjo daugiau. Mūsų stiprybė? Mūsų komanda – tarsi traukinys – sunkiai įsivažiuojame, gaila, kad sustojome ne galutiniame taške. Džiaugiamės sidabro medaliais ir kelialapiu į olimpines žaidynes“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar kitais metais jį matysime rinktinėje, R. Javtokas pajuokavo: „Aš norėčiau žaisti iki 50-ies, tačiau nežinau, ar dar ima tokius“.  

„Po finalo buvo dvejopos emocijos, buvo liūdna, bet medalis yra medalis, - autobuse kalbėjo rinktinės senbuvis Paulius Jankūnas. - Smagu su juo grįžti namo. Prieš čempionatą negalvojome, kaip grįšime, į rinktinę visi atvažiuoja pasiruošę atiduoti visą širdį. Lietuva išlieka elite dėl atsidavimo. Kas padėdavo laimėti? Sirgaliai. Manau, jų palaikymas suteikė mums daug jėgų. Finalą analizuosime vėliau. Analizę, turbūt, darysime visą gyvenimą. „Skaudu“ – per stiprus žodis, kol kas smagu dėl medalio“.

REKLAMA

„Paskutinės rungtynės buvo liūdniausios. Kuris krepšininkas užkariavo mano širdį? Mantas Kalnietis savo ašaromis“, - portalui tv3.lt sakė viena iš Rotušės aikštėje krepšininkų laukianti merginų.

„Po kiekvienų emocingų rungtynių yra sunku užmigti. Prieš čempionatą tikrai negalvojome, kad nieko neiškovosime. Kol kas jaučiame kartėlį dėl sidabro. Tai šiek tiek užgožia mūsų džiaugsmą. Čempionate įsibėgėjome, kai to reikėjo“, - autobuse kalbėjo Mindaugas Kuzminskas.

„Ko pritrūko? Daug ko. Net nežinau, ką pasakyti. Jei žinočiau, gal būtume kitaip pasiruošę. Visada yra žymiai sunkiau grįžti pralaimėjus paskutines rungtynes. Aišku, visi norėjo kažko daugiau, geriau. Nepavyko. Švelniai sakant „stipriai nepavyko“, - autobuse sakė vyriausiasis rinktinės treneris Jonas Kazlauskas.

REKLAMA

„Mes esame olimpiadoje. Vienintelis žodis, kurį reikėtų pasakyti vyrams – „Ačiū“, - nuo scenos krepšininkų belaukiantiems sirgaliams sakė Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Pirmasis iš autobuso išlipo Lietuvos rinktinės talismanas Juozukas, nešdamas rankoje sidabro medalį. Jis į sceną atvedė visą rinktinės administraciją. Tuoj ant jų pečių nugulė ąžuolo vainikai. Netrukus vilniečiai turėjo progą pasveikinti Mantą Kalnietį, kuriam vos neprireikė apsaugos darbuotojų pagalbos, nes merginos nenorėjo krepšininko paleisti į sceną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuoj pat pasirodė Lukas Lekavičius, Renaldas Seibutis, Artūras Milaknis, Deividas Gailius, Mindaugas Kuzminskas, Paulius Jankūnas, Domantas Sabonis, Jonas Valančiūnas, Antanas Kavaliauskas, Robertas Javtokas.

Ir tada Rotušės aikštėje susirinkę sirgaliai gausiais plojimais dėkojo trenerių štabui. Daugiausiai plojimų sulaukė Jonas Kazlauskas.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų