REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos socialdemokratų partiją (LSDP) palikę Seimo nariai į kuriamą naują Lietuvos socialdemokratų darbo partiją vilioja dabartinius socialdemokratų merus.

Lietuvos socialdemokratų partiją (LSDP) palikę Seimo nariai į kuriamą naują Lietuvos socialdemokratų darbo partiją vilioja dabartinius socialdemokratų merus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienio vakarą Seime įvyko partijos iniciatyvinės grupės susirinkimas, jame dalyvavo per pusšimtis naujosios kairiosios partijos steigėjų, pranešė Lietuvos socialdemokratų darbo frakcija.

REKLAMA

Pasak pranešimo, per susirinkimą Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas paskelbė, kad dar lapkričio 15-ąją jis ir Klaipėdos rajono socialdemokratų grupė pasitraukė iš LSDP ir dėsis prie naujai steigiamos partijos.

„Klaipėdos rajono meras tapo jau antruoju LSDP meru, kuris per pastaruosius kelis mėnesius LSDP vadovaujant Gintautui Paluckui paliko socialdemokratų gretas – rugsėjo pabaigoje iš partijos pasitraukė Rokiškio rajono savivaldybės meras Antanas Vagonis. Artimiausiu metu LSDP planuoja palikti ir prie naujai kuriamos LSDDP planuoja prisijungti dar keli Lietuvos rajonų merai ir jų vadovaujami skyriai su šimtais aktyvistų“, – rašoma ketvirtadienį išplatintame pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu susirinkime dalyvavęs Neringos meras Darius Jasaitis BNS sakė tikrai nebūsiąs tarp naujos partijos steigėjų.

„Dalyvauju visuose pasitarimuose, analizuoju, žiūriu kryptis, kuri bus kairesnė“, – teigė jis, bet tuo pačiu pabrėžė, kad niekur neisiąs, kol nebus įtikintas ne tik gražiomis programomis, bet ir jų įgyvendinimo realumu.

Prisidėti prie naujos partijos kvietimo sulaukė ir buvęs socialdemokratas Druskininkų meras Ričardas Malinauskas.

„Susitinkame, kalbame, diskutuojame“, – apie galimą prisidėjimą prie naujos partijos meras kalbėjo abstrakčiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis tik patvirtino, kad jeigu apsispręstų prisidėti prie naujos partijos, tai darytų ne vienas, o su savo komanda.

Lietuvos socialdemokratų darbo partija steigiamąjį suvažiavimą planuojama surengti 2018-ųjų metų vasario pabaigoje.

Nors steigiamos partijos pavadinime yra žodis „darbo“, laikinasis Darbo partijos vadovas Šarūnas Birutis ketvirtadienį BNS tvirtino, kad „darbiečiai“ kol kas nedalyvauja šiame procese, bet apie jį yra informuoti.

„Viską žinau, kas vyksta, palaikome ryšius, bet nedalyvaujame kūrime“, – sakė jis.

Dešimt Seimo socialdemokratų pasitraukė iš LSDP spalį, kai partijos Etikos ir procedūrų komisija rekomendavo juos šalinti iš partijos už tarybos sprendimo palikti valdančiąją koaliciją su „valstiečiais“ nevykdymą.

Pagal įstatymą, įkurti naują partiją gali ne mažiau kaip 2 tūkst. steigėjų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų