REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Londonas nesiliauja stebinęs – šį kartą turistams siūlomos neįprastos ekskursijos, kurias veda ne kvalifikuoti gidai, o benamiai. Atvykėliai bus palydėti į Londono miesto užkulisius, kur laukia įdomūs vaizdai ir potyriai, rašo kelionių tinklalapis Makalius.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Ekskursijų metu bus atskleisti įvairūs faktai apie Londono miestą. Organizatoriai savanorių grupė Sock Mob, dirbanti su benamiais, pavadino jas „Nematytais turais“ (Unseen Tours). Kiekvienas turas užbaigiamas viename iš netoliese esančių barų, kuriuose galėsite geriau susipažinti su gidu-benamiu. Turai vyksta kiekvieną savaitgali pradedant nuo penktadienio. Pradžia – 7 val. penktadienį ir 15 val. šeštadienį ir sekmadienį. Ekskursijos kaina nuo 5 iki 8 svarų, 80 procentų šios sumos gaus ekskursiją vedantis asmuo, o likę 20 procentų atiteks organizacijai Sock Mob, kuri aprūpina benamius drabužiais, higienos reikmenimis ir kitais būtinais daiktais.

REKLAMA

Šiuo metu turistai gali rinktis iš penkių siūlomų maršrutų: London Bridge, Shoreditch, Covent Garden, Brick line, Myfair.

London Bridge maršrutas prasideda nuo Temzės upės simbolio – Londono tilto ir tęsiasi Pietine krantine, galiausiai nuklystant į Borough skersgatvius, kuriuos apstu benamių bei socialinio teisingumo simbolių.Grupė susitinka metro stotelėje Londono tiltas (Tooley gatvės išėjimas).

Brick Lane maršrutas priešais White cube galeriją Hoxton aikštėje – ieškokite rankomis pagaminto kartoninio ženklo! Medžiosite laiko ženklus, kuomet aikštė  ir aplink ją esančios pagrindinės ir mažesnės gatvelės (vedančios į Spitafields turgų) nebuvo išgarsėjusios. Šiandien čia karaliauja mados ir prabanga. Gidas, pietų londonietis, kuris grojo, dirbo, miegojo šiose gatvėse, palydės jus į šį priešybių turą.

REKLAMA
REKLAMA

Myfair. Ekskliuzyvinė vieta, kur renkasi turtingi ir įžymūs žmonės? Galvokite iš naujo! Mayfair turas vedamas benamio parodys kas yra kas – nusikaltimų, nuosmukių centras viename prabangiausių Londono vietų, kurioje gyvena tie patys benamiai. Pamatysite tokias vietas, kaip Shepherds turgus ar Dorchester, taip pat skvotus, kurie stovi šalia brangiausių pasaulyje namų. Gidai papasakos įdomių gyvenimiškų istorijų iš benamių gyvenimo vienoje prabangiausių Mayfair vietų.

Covent Garden žinomas dėl turgus ir gatvės artistų. Bet ar žinote, jog ankščiau čia buvo raudonųjų žibintų kvartalas? Nenuostabu, jog Čarlzas Dikensas mėgdavo čia lankytis. Taip pat čia yra seniausias ir labiausiai apleistas miesto teatras. Norite sužinoti daugiau? Atvykite į turą  prie Temple Tube Station, dairykitės plakato.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Shoreditch - tai tobulas turas tiems, kuriems įdomus emigrantų gyvenimas Londone, jų viltys ir svajonė apie geresnį gyvenimą.

Turistams benamių vedamos ekskursijos – originali galimybė susipažinti su Londonu iš vidaus, o ne tik grožintis Big Benais. Benamiai gidai suteiks ne tik istorinės informacijos apie rajoną, jo gyvenimą ir vystymąsi, tačiau ir pavedžios turistus tokiais keliukais, kur niekada net nesumanytumėte kelti kojos.

Dėl ekskursijų teiraukitės: [email protected], arba tiesiog ateikite į turo pradžios vietas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų