• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovė kompozitorė Audronė Žigaitytė Nekrošienė pateko į dvilypę padėtį - ketvirtadienį teisme ji buvo ir ieškovė, ir atsakovė.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš porą metų iš Muzikinio teatro vadovo posto atleista, bet Aukščiausiojo teismo nutartimi neseniai į jį sugrąžinta A.Žigaitytė Nekrošienė priversta bylinėtis pati su savimi, penktadienį rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA

Kompozitorę į komišką situaciją įklampino prieš trejus metus jos sukurta opera misterija „Frank‘Enstein“, už kurią jai Kultūros ministerijos nurodymu buvo sumokėtas 15 tūkst. litų autorinis atlyginimas.

„Pasitenkinau kukliu atlygiu, nes norėjau, kad šis mano kūrinys greičiau išvystų dienos šviesą. Į Klaipėdos muzikinio teatro repertuaro planus jis buvo įtrauktas dar tuomet, kai jam nevadovavau“, - ketvirtadienį pasakojo kompozitorė.

REKLAMA
REKLAMA

Pastatyti operą jai buvo pažadėjęs kultūros ministras Vladimiras Prudnikovas. N.Žigaitytei Nekrošienei tapus Muzikinio teatro vadove, kūrinys pakibo ore. Imta kalbėti, jog pastačius operą jos pačios vadovaujamame teatre, nebūtų išvengta viešųjų ir privačių interesų konflikto. Kai vėliau muzikė buvo atleista iš teatro vadovės pareigų, į auditorių nurodytų pažeidimų sąrašą pateko ir jos opera. Naujoji Muzikinio teatro vadovybė buvo įpareigota iš autorės susigrąžinti honorarą - 15 tūkst. litų.

Į ankstesnį postą sugrąžinta N.Žigaitytė Nekrošienė tapo ir ieškove, ir atsakove, nes toliau turi bylinėtis dėl jai, kaip operos „Frank‘Enstein“ kūrėjai, sumokėto autorinio atlygio. Klaipėdos apylinkės teismas vakar neatvertė šios painios bylos - neatvyko advokatas. Sužinojęs, kad N.Žigaitytės Nekrošienės padėtis yra dvilypė, teisėjas tiktai pagūžčiojo pečiais ir atidėjo bylos nagrinėjimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teatro vadovė įpareigota iki kito posėdžio pateikti Kultūros ministerijos išvadą dėl operos kūrimo ir pastatymo aplinkybių.

„Kai ją sukūriau ir pateikiau, jokiais interesų konfliktais net nekvepėjo, o dabar turiu pati save kalti prie kryžiaus“, - juokėsi kompozitorė. Dabar ji mato tik vieną išeitį - greičiau pastatyti operą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų