REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Smidrai skanūs tiek žali, tiek ir kepti ar su įvairiais pagardais. Kad patiekalai su smidrais gali stipriai nustebinti, įrodė 4 metus grilio patiekalus ruošianti nagų meistrė Erika Kalinauskaitė TV3 laidoje „Lidl grilio talentai“. Moteris pasidalino ilgai tobulintu vištienos su burokėliais ir smidrais receptu.

Smidrai skanūs tiek žali, tiek ir kepti ar su įvairiais pagardais. Kad patiekalai su smidrais gali stipriai nustebinti, įrodė 4 metus grilio patiekalus ruošianti nagų meistrė Erika Kalinauskaitė TV3 laidoje „Lidl grilio talentai“. Moteris pasidalino ilgai tobulintu vištienos su burokėliais ir smidrais receptu.

REKLAMA

Vištiena su burokėliais ir smidrais

3 asmenims reikės:

1 šlakelio alyvuogių aliejaus

0,5 vnt. česnako

1 vnt. citrinos

1 šaukšto garstyčių

1 saujos krapų

1 saujos petražolių

1 šaukšto medaus

500 g vištienos šlaunelių (be kaulo)

1 saujos smidrų

150 g rūkytos šoninės

Burokėlio

Gaminimas

Inde pasiruošti vištienos marinatą: sumaišyti alyvuogių aliejų, pusės citrinos sultis, garstyčias, medų, petražoles, krapus, keturias skilteles česnako.            

Kelias valandas pamarinuoti vištieną. Paruošti smidrus – nulaužti sukietėjusius galiukus, apibarstyti pipirais, apšlakstyti citrinų sultimis, apvynioti šonine. Paruošti burokėlius – juos nulupti, supjaustyti, apšlakstyti aliejumi, druska, pipirais, smulkiai pjaustytu česnaku ir petražolėmis. Viską kepti grilyje.

Daugiau idėjų, kaip virtuvėje panaudoti smidrus, pamatykite vaizdo įraše straipsnio pradžioje.

 

tv3.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų