upėtakis

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „upėtakis“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „upėtakis“.

Upėtakis pagal Gian Lucą: nuo šiol gaminsite tik šitaip

Prieš kelis metus išbandęs poledinę žvejybą, šį sekmadienį Gian Luca Demarco nusprendė šiam lietuvių pamėgtam hobiui suteikti antrą šansą. O kokios gudrybės čia taikomos ir kaip pasigaminti upėtakį su ypatingu polentos garnyru, galite išvysti TV3 laidoje „La maistas“. Receptu, kuris nustebins ne vieną upėtakio gerbėją, Gian Luca dalijasi nedelsdamas.
2024-01-15

Upėtakis pagal Gian Lucą slepia viena gudrybę: taip paruošę patiekalą niekuomet neprašausite

Prieš kelis metus išbandęs poledinę žvejybą, šį sekmadienį Gian Luca Demarco nuspręs šiam lietuvių pamėgtam hobiui suteikti antrą šansą. O kokios gudrybės čia taikomos ir kaip pasigaminti upėtakį su ypatingu polentos garnyru, žiūrovai išvys jau šį sekmadienį, TV3 laidoje „La maistas“. Kaip ir pirmąjį kartą, taip ir šį sekmadienį Gian Lucai kompaniją palaikys bičiulis Mindaugas, kuris ne tik išmano viską apie grilius, bet ir apie žvejybą. Vertingais patarimais jis pasidalins ir su žiūrovais.
2024-01-12

Trūksta vitamino D? Rinkitės šiuos produktus

Atšalus orams ir padidėjus peršalimo ligų rizikai, svarbu atidžiau pasirūpinti savo sveikata. Negavus pakankamai saulės, vitamino D3 trūkumas gali sukelti tam tikrų sveikatos problemų.  „Turbūt daugelis girdėję apie saulės vitaminą, dažnai prilyginamą hormonui (pagal savo biologines funkcijas) –vitaminą D3.  Taigi, kuo ši medžiaga išsiskiria ir kokia jos nauda sveikatai? Vitaminas D gali būti kelių formų D2, D3, kalcitriolis ir kalcidiolis.
2023-11-10

Žuvis, su kuria sunku susidraugauti: pirštus apsilaižyti priverčiantis upėtakio receptas

Ant grilio galima kepti viską, ką ir keptuvėje ar orkaitėje. Šį teiginį patvirtino TV3 laidos „Lidl grilio talentai“ dalyvė Giedrė, kuri iškepė skanų upėtakį. Moters teigimu, daugelis nežino, ką galima pasigaminti su šia žuvimi, tačiau jos receptas nustebino ir Vytarą Radzevičių. REIKĖS: 1. upėtakio; 2. 2 skiltelių česnako; 3. petražolių; 4. čiobrelių; 5. mėtos; 6. 1 citrinos; 7. druskos; 8. pipirų; 9. 20 g sviesto. SALOTOMS REIKĖS: 1. salotų lapų mišinio' 2. agurko.
2022-07-16

Receptas. Ant grotelių kepti upėtakiai

INGREDIENTAI: 4 česnakų 2 vienetai upėtakių šiek tiek alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (žuviai) šiek tiek raudonųjų pipirų (malti) šiek tiek rozmarino Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Išvalytus upėtakius gerai nuplaukite ir šonuose 3 kartus įstrižai įpjaukite.
2022-03-01

Receptas. Orkaitėje keptas vaivorykštinis upėtakis

INGREDIENTAI: 3 česnakų 1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų (malti) 1 arbatinis šaukštelis rozmarino 2 valgomieji šaukštai garstyčių 1 vienetas svogūnų 900 gramų upėtakių (vaivorykštinis) šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus (kepimo indui patepti) 1 arbatinis šaukštelis raudonėlių PARUOŠIMO BŪDAS: Žuvį supjaustyti lygiais gabaleliais.
2022-02-28

Receptas. Grybais įdaryti troškinti upėtakiai

INGREDIENTAI: 1 vienetas morkų 1 vienetas petražolių (šakelė) 1 vienetas salierų 2 vienetai svogūnų 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 1 kilogramas upėtakių 30 gramų baravykų (džiovinti) šiek tiek druskos 2.5 valgomojo šaukšto sviesto (tirpintas) 3 valgomieji šaukštai grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: Pro pakaklę upėtakiai išvalomi, įtrinami druska, prikemšami įdaro ir užsiuvami.
2022-02-28

Receptas. Upėtakis su mėlynių padažu

INGREDIENTAI: 2 česnakų 1 arbatinis šaukštelis čiobrelių (džiovinti) šiek tiek juodųjų pipirų 100 gramų mėlinių (uogienė) šiek tiek petražolių (papuošimui) 1 arbatinis šaukštelis garstyčių 1/4 vieneto svogūnų (smulkintas) 4 vienetai upėtakių (gabaliukai be odos) šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto (lydytas) PARUOŠIMO BŪDAS: Į puodelį sukrečiam mėlynių uogienę, smulkintus svogūnus ir česnakus, garstyčias, čiobrelius ir maišant už...
2022-02-25

Receptas. Keptas upėtakis

INGREDIENTAI: 4 gabalai upėtakių 2 valgomieji šaukštai citrinų 1 arbatinis šaukštelis sojos padažo 4 aliejaus 1 skiltelė česnakų Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Sumaišyti marinato ingredientus: citrinos sultis, sojos padažą, česnaką, ir įtrinti upėtakį. Palaikyti pusvalandį ir kepti arba griliuje, arba ant gerai įkaitintos keptuvės, įpylus šiek tiek aliejaus. Baigiant kepti galima palaistyti marinatu.
2022-02-23

Receptas. Apelsinų skonio upėtakis Kūčioms

INGREDIENTAI: 1 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 4 vienetai upėtakių (gabaliukai be odos) 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus 4 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių (šviežios) 1 valgomasis šaukštas sojos padažo šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Marinatui sumaišome sojos padažą, apelsinų sultis bei smulkintą česnaką ir pavirti. Kai šiek tiek atvėsta, supilame aliejų ir paliekame upėtakį marinate apie 15 minučių.
2022-02-23
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų