REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš kelis metus išbandęs poledinę žvejybą, šį sekmadienį Gian Luca Demarco nusprendė šiam lietuvių pamėgtam hobiui suteikti antrą šansą. O kokios gudrybės čia taikomos ir kaip pasigaminti upėtakį su ypatingu polentos garnyru, galite išvysti TV3 laidoje „La maistas“.

Prieš kelis metus išbandęs poledinę žvejybą, šį sekmadienį Gian Luca Demarco nusprendė šiam lietuvių pamėgtam hobiui suteikti antrą šansą. O kokios gudrybės čia taikomos ir kaip pasigaminti upėtakį su ypatingu polentos garnyru, galite išvysti TV3 laidoje „La maistas“.

REKLAMA

Receptu, kuris nustebins ne vieną upėtakio gerbėją, Gian Luca dalijasi nedelsdamas. Ar kada esate ragavę keptą upėtakį su kaparėliais ir gorgonzolos sūriu gardinta polenta?

Anot Gian Lucos, ši kukurūzų košė italams ne tik kadaise padėjo išgyventi karą, bet ir iki šiol yra plačiai gaminama žiemos laikotarpiu. „Polenta – geriausias garnyras, tinkantis prie visko. Toks garnyras ne tik skanus, bet ir labai sotus“, – pasakoja jis.

Tiesa, anot Gian Lucos, norint paruošti gerą polentą, svarbu naudoti ne vandenį, o pieną!

Norėdami pakartoti receptą namuose, pirmiausia į puodą įpilkite pieno ir leiskite jam įkaisti. Per tą laiką slyvinius pomidorus ir alyvuoges perpjaukite pusiau bei susmulkinkite šalotinį svogūną ir česnaką.

REKLAMA
REKLAMA

Į verdantį pieną įberkite druskos ir, nuolat maišydami, pridėkite kukurūzų kruopas. Tuomet į puodą sudėkite gorgonzolos sūrį ir maišykite tol, kol polenta taps tiršta. Išvirusią polentą supilkite į atskirą indą ir ant viršaus sudėkite sviesto gabalėlius.

REKLAMA

Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir ant odelės pusės sudėkite upėtakio filė. Ant viršaus suberkite čiobrelius, smulkintus svogūnus, česnakus, alyvuoges, pomidorus ir kaparėlius. Uždenkite keptuvę ir palikite kepti apie 12 minučių.

Upėtakio filė patiekite kartu su polenta, keptais pomidorais ir alyvuogėmis bei pagardinkite šviežiais čiobreliais ir majonezu.

Keptas upėtakis su kaparėliais ir gorgonzolos sūrio polenta

Reikės:

-1 l. pieno

-Upėtakio filė

-250 g. kukurūzų kruopų

-Hellman’s majonezo

-Gorgonzolos sūrio

-Sviesto

-Slyvinių pomidorų

-Alyvuogių

-Šalotinio svogūno

-Kaparėlių

-Česnako

-Čiobrelio

-Druskos

-Pipirų

Gaminimas:

Į puodą pilame pieną, paliekame įkaisti. Slyvinius pomidorus ir alyvuoges pjauname pusiau. Susmulkiname šalotinį svogūną, česnaką. Į verdantį pieną beriame druskos ir kukurūzų kruopas, nuolatos maišome.

REKLAMA
REKLAMA

Į puodą dedame gorgonzolos sūrį ir maišome toliau, kol polenta taps tiršta. Išvirusią polentą pilame į indą ir ant viršaus dedame sviesto gabalėlius. Į įkaitintą keptuvę pilame alyvuogių aliejaus.

Ant odelės pusės dedame upėtakio filė. Ant viršaus dedame čiobrelius, smulkintus svogūnus, česnakus, alyvuoges, pomidorus ir kaparėlius. Uždengiame keptuvę ir paliekame kepti apie 12 min. Upėtakio filė patiekiame kartu su polenta, keptais pomidorais ir alyvuogėmis, pagardiname šviežiais čiobreliais ir majonezu.

„La maistas“ – sekmadieniais, 9 val. tik per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų