Uogų, vaisių patiekalai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „Uogų, vaisių patiekalai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „Uogų, vaisių patiekalai“.

Receptas. Vynuogių - aviečių želė

INGREDIENTAI: 2 saujos aviečių ( šaldytos, vėlyvosios) 1 litras žaliųjų vynuogių sulčių (naminės) 4 valgomieji šaukštai želatinos Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Pagal instrukciją, bet sultyse, paruošti želatiną, supilti į vynuogių sultis, išmaišyti. Supilti į indelius, įberti aviečių ir padėti šaltai.
2022-03-03

Receptas. Pyragas su agrastais ir vyšniom

INGREDIENTAI: 250 gramų miltai 120 gramų sviesto 1 vienetas kiaušinių 100 gramų cukraus Įdarui: 300 gramų agrastų 200 gramų vyšnių (be kauliukų) 200 gramų grietinės 100 gramų cukraus 2 vienetai kiaušinių 2 valgomieji šaukštai miltai Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Į persijotus miltus suberti cukrų,šaltą pjaustytą sviestą,druską ir viską sutrinti iki trupinių. Įmušti kiaušinį ir užminkyti tešlą.
2022-03-03

Receptas. Blynai su tarkuotais obuoliais

Galima obuolius ir pjaustyti. Užliejau auksaspalviu sirupu, papuošiau šaldytomis uogomis. INGREDIENTAI: 1 stiklinė miltai 1 stiklinė vandens 1 stiklinė pieno 2 vienetai kiaušinių 1 vienetas obuolių (stambiai tarkuoti) 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1 valgomasis šaukštas cukraus 1 žiupsnelis druskos Paruošimo laikas: Apie 30 min.
2022-03-03

Receptas. Kepti sumuštiniai su obuoliais ir cinamonu

INGREDIENTAI: 1.5 valgomojo šaukšto cinamono (maltas) 2 valgomieji šaukštai cukraus šiek tiek margarino 5 vienetai obuolių 7 vienetai batono (riekės) PARUOŠIMO BŪDAS: Nulupame obuolius ir sutarkuojame su burokine tarka. Į sutarkuotus obuolius dedame 1,5 šaukšto cinamono. Viską sumaišome. Tada dedame cukrų, ir vėl viską sumaišome. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Leidžiame 10 min. orkaitei įkaisti.
2022-03-03

Receptas. Salotos su braškėmis

Gaivu, netikėtas skonis. Lengvas užkandis vasarai - tarsi salotos, tarsi desertas. INGREDIENTAI: 5 vienetai braškių 1 vienetas agurkų 1 vienetas apelsinų 2 saujos iceberg salota 1 valgomasis šaukštas medaus 1 arbatinis šaukštelis aliejaus Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Icbergo salotą supjaustyti kuo smulkiau, agurką – šiaudeliais, o braškes nedideliais gabaliukais. Viską sluoksniais sudėti į indą.
2022-03-03

Receptas. Aviečių uogienė

Aviečių uogienė žiemai ir greitam naudojimui, labai tiks kaip vaistas. INGREDIENTAI: 1 litras aviečių 2 valgomieji šaukštai rudojo cukraus Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Avietes veru apie 10 minučių, išjungiu, įdedu cukraus ir gerai išmaišau. Ragauju tuoj pat. Žiemai gaminu su paprastu cukrumi ir jo dedu truputį daugiau.
2022-03-03

Receptas. Žiemos miško kokteilis

INGREDIENTAI: 1 stiklinė džiovintų spanguolių 3 stiklinės pasukų 2 valgomieji šaukštai medaus 1 vienetas citrinų sultys Paruošimo laikas: Apie 5 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Spanguoles dedame į plakiklį kartu su medumi ir citrinos sultimis. Gerai susmulkiname, tada pilame pasukas ir dar truputį plakame.
2022-03-03

Receptas. Apelsininė cukinija

INGREDIENTAI: 1 litras apelsinų sulčių 500 gramų cukraus 2 vienetai cukinijos Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Cukinijas susipjaustom kubeliais, suberiam cukrų ir supilam sultis išmaišom ir paliekam nakčiai pastovėti. Viską paverdame apie 5 min.,sudedam į stiklainius ir uždarom. Autorius: Jolanta.
2022-03-03

Receptas. Kukis

INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai cukraus 200 gramų sviesto 400 gramų grietinės (15% riebumo) šiek tiek razinų 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus šiek tiek vaisių (džiovinti ar riešutai) 300 gramų krekerių PARUOŠIMO BŪDAS: Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, krėsti grietinę, berti smulkintus džiovintus vaisius, riešutus (galima tik vieną rušį ar viską ką tik turim), krekerius (su aguonom ar be jų), viską sumaiš...
2022-03-03

Receptas. Obuolių desertas su varške

INGREDIENTAI: 4 arbatiniai šaukšteliai cukraus 4 vienetai obuolių 1.5 stiklinės sirupo (cukraus) 100 gramų pieniško šokolado 6 valgomieji šaukštai varškės 50 gramų sviesto 0.5 valgomojo šaukšto želatinos šiek tiek vanilinio cukraus 100 gramų uogų (serbentai, vyšnios ar kitos Jūsų mėgstamos) PARUOŠIMO BŪDAS: Nuluptus obuolius supjaustykite griežinėliais ir suberkite į verdantį cukraus sirupą bei tuoj pat išgriebkite.
2022-03-02
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų