salotos

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „salotos“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „salotos“.

Ant Velykų stalo – sluoksniuotos kiaušinių ir tunų salotos: patiks visiems

Velykos jau čia pat, tad ta proga TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti jos mėgstamiausią šventinį patiekalą – sluoksniuotas kiaušinių ir tuno salotas. Pasak Kotrynos, šį receptą ji pirmą kartą paragavo pas sesę ir jai jis taip patiko, kad dabar gamina pati.
2024-03-31

Ši Dalios mišrainė taps tikru Velykų atradimu: gamina kasmet

„Patogu, kad šias salotas galima paruošti iš keptos ar troškintos lašišos likučių“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia. Jums reikės: 200 gr keptos ar troškintos lašišos, 110 gr konservuotų pievagrybių, 40 gr fermentinio sūrio, ½ obuolio, 1/3 citrinos, 1/3 raudonos paprikos (arba bulgariško pipiro), tačiau galima ir be jo, truputį pipirų mišinio, majonezo.
2024-03-26

Rita pasidalino mėgstamiausių salotų receptu: skonis vertas 10 balų

„Šiuo metu mano pačios mėgstamiausios salotos. Būtinai sudėkite visus nurodytus ingredientus. Šiek tiek nostalgiškos salotos su nepajudinama klasika – majonezu. Jeigu labai laukiate pavasario ir valgant salotas su majonezu jums ims griaužt sąžinę, valgyti galima ir be jo“, – rašo tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė Rita. 4 alkaniems valgytojams. Paruošimas 20 min.
2024-02-29

Prisiminė be reikalo pamirštą daržovę: jos nauda – neišmatuojama

Nors atrodo kaip ropė, tačiau iš tiesų tai nėra šakninė daržovė ir auga dirvos paviršiuje. Dabar net ne visi apie ją yra girdėję, juo labiau – ragavę, tačiau ji jau šimtmečius vertinama ne tik Europoje, bet ir Azijoje, tai – nepelnytai pamiršta kaliaropė. „Pavasaris jau ne už kalnų, ir tai daro reikšmingus pokyčius mitybos racione, pirkėjų elgsenoje. Vaisių, daržovių netrūksta ir žiemą, tačiau akivaizdu, kad lietuviai yra be galo išsiilgę šviežio derliaus gėrybių.
2024-02-23

Šios kruopų salotos tiks prie visko: sveikata padėkos

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
2024-01-09

Šie produktai pagerins jūsų virškinimą: žarnynas padėkos

Žarnyno veikla gali sutrikti dėl įvairių priežasčių. Žmonės gana dažnai skundžiasi vidurių užkietėjimu ar viduriavimu. Pasirodo, sureguliuoti žarnyno veiklą gali būti tikrai nesunku, jei pakankamai dėmesio skirsite mitybai. Mes jums pateiksime pačius geriausius receptus kurie padės įveikti žarnyno sutrikimus. Pažadame: visi šie patiekalai bus ne tik sveiki, bet taip pat ir skanūs.
2024-01-03

Ši mišrainė taps Kūčių stalo pažiba: recepto norės visos tetos

„Visiškai nesudėtingos salotos su bulvėmis ir tunu. Produktai, kurių beveik visada yra mūsų šaldytuve“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia. Jums reikės (beveik lygiomis dalimis): virtų bulvių (tiks ir virtos vakarykštės), indelio konservuoto tuno aliejuje, virtų kiaušinių, žiedeliais pjaustyto poro baltosios dalies arba raudono svogūno, petražolių, aliejaus nuo tuno, druskos ir pipirų.
2023-12-15

Ši mišrainė populiarumu lenkia baltąją: išbandykite per šventes

Brokolių gal ir nerastume tradiciniame lietuviškų šventinių patiekalų sąraše, tačiau šiais laikais vietoje baltos mišrainės dažnai ieškoma lengvesnių salotų. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, brokoliai gali būti puikus šventinio stalo ingredientas, nes jame gausu sveikatai palankių medžiagų, be to, brokoliai pasižymi ir priešvėžinėmis savybėmis.
2023-12-09

Šios salotos atgaivins karštą dieną: vienas ingredientas jus nustebins

Kai norisi skaniai ir sveikai pavalgyti, dažnas renkasi salotas. Šį kartą laidoje „Su Robertu lengviau“ šefas Robertas Ščesnavičius pasidalino paprastu gaivių salotų receptu su kepta jautiena ir neįprastu ingredientu – papajos vaisiumi. Salotoms reikės: 4 vnt. vyšninių pomidoriukų; 3 vnt. mažų cukinijų; 1 vnt. papajos vaisiaus; Šlakelio alyvuogių aliejaus; Pipirų su citrina pagal skonį; 1 vnt. romaninės salotos; Kelių lapelių karčios „radicchio“ salotos; 1 vnt. avokado.
2023-08-26

Štai, ką reikia valgyti norintiems sumažinti vėžio, diabeto ir širdies ligų riziką

Salotų lapų kulinarinė istorija apima įvairias kultūras ir šimtmečius. Pavyzdžiui, senovės graikų ir romėnų civilizacijos vartojo įvairių rūšių lapinius žalumynus, dažnai derintus su žolelėmis, aliejumi ir actu, kurie suteikdavo papildomo skonio. Romėnai ypač išpopuliarino įvairių ingredientų maišymo koncepciją, todėl ilgainiui atsirado ir kompleksiškesnės salotos. Šiandien salotų gamyboje pasitelkiamos įvairiausių rūšių salotų lapai, kuriuose, anot gydytojos dietologės dr.
2023-08-17
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų