• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.

REKLAMA

Šios salotos labai lengvos ir gali būti kaip atskiras valgis arba garnyras, arba net dedamas ant sumuštinio! Ir dar – šios salotos labai skanios tiek šiltos, tiek šaltos.. Kas dar gerai apie šias salotas – joms nėra kokio nors griežto recepto ir galima jas pasiderinti kaip tik patinka!

Patarimai ir įžvalgos:

  • šios salotos labai skaniai derėtų su [veganiška] feta vietoje tofu! Receptas migdolų fetai yra čia;
  • labai svarbus žingsnis yra nulupti pipirus. Beje, jei yra galimybė juos kepti ant griliaus, tai nepraleiskite jos;
  • labiausiai mėgstu naudoti balzaminio acto glajų dėl jo tirštesnės tekstūros;
  • labai mėgstu šias salotas su migdolais, bet man atrodo, kad kedrinės pinijos čia labai tiktų;
  • pasirinkite gerą alyvuogių aliejų;
  • kad būtų žaismingiau, naudokite skirtingų spalvų paprikas.

Reikės:

  • 2 paprikų;
  • 2 raudonųjų svogūnų;
  • 1 bloko tofu;
  • Kepintų migdolų;
  • Balzaminio acto;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • Petražolių.

REKLAMA
REKLAMA

Paprikas nepjaustytas dedame į 175C orkaitę ir kepame apie 45min, kol visiškai suminkštės, Svogūną ir tofu supjaustome, apvoliojame alyvuogių aliejuoje ir kepame 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol apskrus – apie pusvalandį. Išėmus paprikas iš orkaitės paliekame atvėsti ir nulupame skūrelę, išimame sėklas – tai turėtų būti labai lengva, nes paprika labai suminkštėjusi.

REKLAMA

Supjaustome gabalėliais. Papriką ir svogūnus dubenyje pamaišome su balzaminiu actu, galime dar pridėti alyvuogių aliejaus. Dedame ant lėkštės, ant viršaus dėliojame tofu, barstome migdolais ir papuošiame petražolėmis. Skanaus!

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų! Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Mind Your Eats.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų