REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žarnyno veikla gali sutrikti dėl įvairių priežasčių. Žmonės gana dažnai skundžiasi vidurių užkietėjimu ar viduriavimu. Pasirodo, sureguliuoti žarnyno veiklą gali būti tikrai nesunku, jei pakankamai dėmesio skirsite mitybai.

Žarnyno veikla gali sutrikti dėl įvairių priežasčių. Žmonės gana dažnai skundžiasi vidurių užkietėjimu ar viduriavimu. Pasirodo, sureguliuoti žarnyno veiklą gali būti tikrai nesunku, jei pakankamai dėmesio skirsite mitybai.

REKLAMA

Mes jums pateiksime pačius geriausius receptus kurie padės įveikti žarnyno sutrikimus. Pažadame: visi šie patiekalai bus ne tik sveiki, bet taip pat ir skanūs. 

Stebuklingos salotos lieknėjimui ir geram virškinimui

Jums reikės:

  • ¼ kopūsto galvos
  • 550 g burokėlių
  • 400 g morkų
  • 1 obuolio (neprivaloma)
  • 2 š. citrinos sulčių
  • 2 valg. š. tarkuotų krienų

Kaip gaminti?

Nuplaukite daržoves. Nuskuskite morkas, nulupkite burokėlius. Visas daržoves smulkiai sutarkuokite. Taip pat galima įdėti tarkuoto obuolio.

REKLAMA
REKLAMA

Galiausiai apliekite citrinos sulčių ir krienų mišiniu – užpilą galite pakoreguoti pagal savo skonį. Šias salotas keletą dienų valgiau vietoj klasikinių garnyrų. Šios salotos man labai patiko, todėl vakarienei jas valgiau su viso grūdo duona.

REKLAMA

Jei norite numesti šiek tiek svorio ir ypač greitai išvalyti žarnyną, išbandykite šį gėrimą: Puode įkaitinkite ½ puodelio vandens, įberkite ½ arbatinio šaukštelio Himalajų druskos ir gerai išmaišykite. Įpilkite 1 arbatinį šaukštelį raugerškio sulčių, 2 šaukštus citrinos sulčių ir ½ šaukšto obuolių sulčių.

Išmaišykite ir iš karto gerkite. Geriausia šį gėrimą gerti ryte, kai esate namuose – jis turi tikrai greitą valomąjį poveikį.

Salotos su salierais

Jums reikės:

  • 1 vidutinio dydžio saliero
  • 1 morkos
  • 1 didelio obuolio
  • 1 arb. š. majonezo (išbandykite naminį dietinį majonezą be aliejaus)
  • 3 arb. š. natūralaus jogurto
  • 2 valg. š. obuolių sidro acto
  • 1-2 arb. š. medaus
  • 2 žiupsnelių jūros druskos
  • 1 žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Mano vaikai labai mėgsta kukurūzus, todėl įdedu ir nedidelę skardinę kukurūzų, bet originaliame recepte jų nėra.

Kaip gaminti?

REKLAMA
REKLAMA

Nuskuskite morką. Nulupkite obuolį. Sutarkuokite morką, salierą ir obuolį. Įberkite druskos, įdėkite medaus, įpilkite obuolių sidro acto ir išmaišykite. Leiskite pastovėti 10 minučių. Įmaišykite jogurtą ir majonezą.

Pomidorų sriuba svorio metimui ir geresniam virškinimui

Jums reikės:

  • 1 saujos vyšninių pomidorų
  • 130 ml daržovių sultinio
  • 1 svogūno
  • 2 česnako skiltelių
  • 2 arb. š. ciberžolės
  • 1 arb. š. kokosų aliejaus (galima naudoti ir kitą augalinį aliejų)
  • ½ š. jūros druskos
  • 1 arb. š. džiovinto baziliko
  • 1 valg. š. obuolių sidro acto
  • ½ arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų

Kaip gaminti?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Smulkiai supjaustykite svogūną ir vieną minutę pakepinkite aliejuje kartu su česnaku. Suberkite vyšninius pomidorus (galite nulupti arba virti su odele) ir ciberžolę. Kaitinkite, kol pomidorai išskirs sultis ir taps visiškai minkšti. 

Gautą mišinį supilkite į puodą. Įpilkite sultinio ir acto. Įberkite baziliko. Užvirinkite ir virkite maždaug 6 minutes. Sutrinkite trintuvu ir išmaišykite. Pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Papuoškite svogūnų laiškais arba šviežiu baziliku.

Kopūstų salotos su jogurto-garstyčių užpilu

Tai – puikus pakaitalas kaloringoms salotoms. Šių salotų skonis yra tiesiog fantastiškas: būtinai išbandykite!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 1 nedidelės kopūsto galvos (galima naudoti pusę baltojo ir pusę raudonojo kopūsto)
  • 1 didelio raudonojo svogūno
  • 3 valg. š. citrinos sulčių
  • 1 arb. š. majonezo
  • 1 arb. š. medaus
  • Natūralaus jogurto (kartais naudoju pusę indelio, kartais – visą)
  • Druskos
  • Maltų kmynų

Kaip gaminti?

Susmulkinkite daržoves ir palikite 15 minučių pastovėti. Apšlakstykite citrinos sultimis. Jogurtą sumaišykite su majonezu, garstyčiomis, medumi, druska ir prieskoniais. Palikite bent 30 minučių šaldytuve ir galite patiekti.

Brokolių sriuba su česnaku

Jums reikės:

  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūno
  • 500 g brokolių
  • 1 skiltelės česnako
  • 750 ml vandens
  • 1 ryšelio gražgarsčių
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų

Kaip gaminti?

REKLAMA

Brokolius nuplaukite ir padalinkite į mažesnes dalis. Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ir jame pakepinkite svogūną. Suberkite smulkiai supjaustytą česnaką ir palaipsniui pilkite vandenį. Galiausiai suberkite brokolius, pagardinkite druska ir pipirais, o kai vanduo užvirs, leiskite virti maždaug 8-10 minučių. Išmaišykite.

Galiausiai  dėkite gražgarstes, kurias galite sutrinti arba susmulkinti peiliu. Galite patiekti su sausomis skrudintomis sėklomis ir lašeliu sojų pieno.

Autorius: zinoti.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų