REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
19
Gian Lucos salotos nepaliks abejingų: vienas ingredientas su braškėmis dera taip, kaip vyras ir moteris (nuotr. La maistas)

Lietuvoje apie prasidėjusią vasarą geriausiai praneša ne kas kita, o braškės, todėl šio sekmadienio TV3 laida „La maistas“ bus skirta būtent joms. O šį sekmadienį virtuvės šefas bei laidos vedėjas Gian Luca Demarco aiškinsis ne tik lietuviškų braškių subtilybes, bet ir atskleis, kaip jos geriausiai derinamos Italijoje. Žiūrovų laukia itin gaivus ir lengvas patiekalas su šiomis visų mylimomis uogomis.

19

Lietuvoje apie prasidėjusią vasarą geriausiai praneša ne kas kita, o braškės, todėl šio sekmadienio TV3 laida „La maistas“ bus skirta būtent joms. O šį sekmadienį virtuvės šefas bei laidos vedėjas Gian Luca Demarco aiškinsis ne tik lietuviškų braškių subtilybes, bet ir atskleis, kaip jos geriausiai derinamos Italijoje. Žiūrovų laukia itin gaivus ir lengvas patiekalas su šiomis visų mylimomis uogomis.

REKLAMA

Sunku būtų rasti kitą žmogų, kuris apie lietuviškas braškes žinotų daugiau nei Valdemaras Juška, kartu su broliu šias uogas auginantis šiltnamiuose Anykščiuose. Pasirodo, kad būtent jų užaugintos uogos kiekvienais metais būna vienos pirmųjų, pasirodančių ant Lietuvos gyventojų stalo!

Tačiau auginti braškes tikrai nėra lengva. Tą patvirtins ir Gian Luca, kuris tai išbandė pats. Deja, nesėkmingai… O kaip prie to prisidėjo linksmieji virtuvė šefo vaikai, sužinosite laidoje.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pasakos V. Juška, tie patys braškių daigai duoda du derlius. „Pirmą surinkinėjame nuo balandžio iki birželio, o vėliau, rugpjūtį, pasodiname naujus daigus. Jie braškių duoda rudenį, ir vėliau kitą pavasarį“, – pasakos jis.

REKLAMA

Anot Valdemaro, vienos braškės savo forma skiriasi nuo kitų. Tačiau nors ir būna kitokios, jos neretai yra netgi gardesnės, nei įprastos! Su kiekvienu derliumi tokiu uogų pasitaiko apie 15-20 procentų.

Žiūrovai laidoje sužinos ir tai, kodėl braškės – ne tik skanios, bet ir be galo naudingos sveikatai. Pasirodo, jog šios uogos gali padėti tiek mažinant cholesterolį, tiek kovojant su vėžio ląstelėmis ar net aukštu spaudimu. O kaip juokaus Voldemaras, braškės gali prisidėti net prie santykių gerinimo!

„Pirkėjai ant prekystalio mūsų braškes randa praėjus maždaug dviem dienoms po jų skynimo. Nusipirkus jas rekomenduojame suvalgyti per kelias dienas, bet jei laikote šaldytuve, braškės savo mineralų ir skonio nepraranda, tad taip jas galite valgyti ir ilgiau“, – sakys jis.

REKLAMA
REKLAMA

Šį sekmadienį Gian Luca žiūrovus pradžiugins dviem patiekalais – makaronais su jautiena sojų padaže (geriausiam skoniui rekomenduojame naudoti „Malsena“ makaronus) bei salotomis su braškėmis. „Braškė šiandien pavirs į daržovę!“ – intriguos jis.

Norėdami pasigaminti šias salotas namuose, pirmiausiai supjaustykite avokadą ir braškes. Tuomet į lėkštę įdėkite buratą ir ją įpjaukite, kad sūris šiek tiek atsivertų. Aplink buratą pradėkite dėlioti braškes, avokado skilteles bei rankomis plėšytas salotas. Galiausiai pridėkite smulkintus lazdyno ir kedro riešutus, užpilkite aliejaus bei salotas pagardinkite druska ir pipirais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nepamirškite balzaminio acto! Braškės ir balzaminis actas Italijoje – kaip moteris ir vyras. Visuomet kartu“, – tobulą derinį atskleis Gian Luca.

Ir tai – viskas! Lengvos ir gaivios salotos su braškėmis jau paruoštos jūsų vasariškam stalui. O kaip pagaminti makaronus su jautiena, išvysite laidoje.

„La maistas“ – sekmadieniais, 9.30 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų