konservavimas

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „konservavimas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „konservavimas“.

Atrado superinę daržovių mišrainę žiemai: gaminsite kasmet

„Man ši mišrainė tobula su silkute. Vien tik dėl silkės ją ir gaminu. Neesu labai didelė mėgėja konservuotų mišrainių žiemai (išskyrus burokėlių mišraines), bet ši tikrai gardi ir verta dėmesio“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Iš normos išeina 5 – 0.5 l ir 1 – 0.7 l stiklainiai. Reikės: 2,5 kg cukinijų; 0,5 kg paprikos; 200 ml aliejaus; 200 ml acto; 1 v. š. druskos; 200 g cukraus; 0,5 l aštraus pomidorų padažo; 4-6 skiltelės česnako; čili jei norisi.
2023-08-30

Šis Editos pomidorų padažas taps tikru hitu: paragavę girs visi

„Nekantrauju pasidalinti su jumis super lengvu būdu pasigaminti pomidorų padažą orkaitėje. Taip, taip skamba tikrai neįprastai. Kas be galo yra patogu, tai nereikia stovėti prie puodo ir nuolat prižiūrėti virimo procesą. Žodžiu, siūlau išbandyti ir tuo patiems įsitikinti“, – rašo tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.
2023-08-28

Dalios agurkų marinatas nepalieka abejingų: „Tikrai patys skaniausi“

„Tai tikriausiai patys skaniausi marinuoti agurkai tinkantys kaip garnyras prie daugelio patiekalų. Būna ir taip, kad jie suvalgomi pirmi nesulaukus pagrindinio mėsos ar žuvies patiekalo”, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia. Jums reikės: 2 kg agurkų, 1 ½ l vandens, 2 stikl. (200 ml) cukraus, 3 v.š. druskos, 9 skiltelių česnako, 18 kvepiančiųjų pipirų, 2 a.š. ciberžolės. 3 v.š. medaus, 1 ½ stikl. 9% acto.
2023-08-18

Konservavimas žiemai: pasakė, kokie požymiai išduoda, kad konservo valgyti nebegalima

Dabar – pats derliaus nuėmimo metas. Per vasarą užderėjusios daržovės, vaisiai bei kitos gėrybės tampa gardžiais konservais žiemos laikotarpiu, kai šviežių produktų jau nebus arba jie bus atvežtiniai, o juk dažnas nori mėgautis savo paties užaugintu derliumi, nes žino, ką ir kaip augino, kokias trąšas ar augalų apsaugos priemones naudojo. Visgi kelių mėnesių darbas gali nueiti perniek, jei gamindami konservus namų sąlygomis nesilaikysime tam tikrų taisyklių.

Auksiniai specialistų patarimai, kaip kaupti uogas ir daržoves žiemai – išsaugosite vertingų medžiagų

Prasidedant produktų konservavimo sezonui, kai kurie tautiečiai prisipažįsta – mada rauginti ar marinuoti uogas, daržoves, ar vaisius kiek blėsta. Vis populiariau darosi atsargas kaupti šaldiklyje, ar tiesiog džiovinti. Specialistai žeria patarimų, kad ir kokį būdą kaupti atsargas žiemai pasirinktume, svarbu žinoti, kaip tinkamai tai daryti.  Vilnietė Onutė turguje prekiauja serbentais. Parduoda ne viską – dalį moteris konservuoja žiemai – verda serbentų uogienę, tiksliau – serbentų želė.
Aktualijos 2022-08-07

Vilnietė Irina žino geriausius konservavimo receptus: užsirašykite iš karto

Vilnietės Irinos Poležajevos konservavimo subtilybes socialiniame tinkle „Facebook“ seka apie 64 tūkstančių vartotojų. Moteris pasakoja, kad dažnai sulaukia žmonių komentarų, prašymų pasidalinti patarimais. Ką reikia žinoti apie daržovių bei kitų daržo gėrybių vakavimą ir kokie yra gardžiojo braškių padažo bei aitriųjų pipirų džemo receptai, Irina sutiko pasidalinti ir su tv3.lt naujienų portalo skaitytojais. Daržovių bei vaisių konservavimu Irina Poležajeva užsiima nuo pat vaikystės.
2022-06-30

Receptas. Agurkai marinuoti su raudonaisiais serbentais

INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo agurkų 2 stiklinės serbentų (raudoni) 4 vienetai česnakų 4 vienetai gvazdikėlių 4 vienetai laurų lapų (lapai) 60 gramų druskos 1.5 litro vandens šiek tiek krapų Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Vidutinio dydžio agurkus nuplaukite. Į gerai išplauto ir iškaitinto stikainio dugną dėkite prieskoninių žalumynų , berkite pipirų , gvazdikėlių, lauro lapelių.
2022-02-11

Receptas. Kopūstų ir paprikų salotos

INGREDIENTAI: 1 kilogramas paprikų (gali būti visokių spalvų) 2 kilogramai kopūstų Marinatui: 1 litras vandens 100 mililitrų acto (9 proc. ) 1 stiklinė cukraus 2 valgomieji šaukštai druskos 80 mililitrų saulėgrąžų aliejaus Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Kopūstus sutarkuoti stambia tarka ar supjaustyti juostelėmis, o paprikas - juostelėmis. Sudėkite daržoves į puodą su marinatu ir virkite viską 20 min.
2022-02-09

Receptas. Obuolių ir moliūgų uogienė

INGREDIENTAI: 300 gramų obuolių 300 gramų moliūgų 250 gramų cukraus Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Smulkiai supjaustyti nuluptus obuolius ir sutarkuoti moliūgą. Viską sudėti į puodą ir užpilti cukrumi, išmaišyti ir uždengus dangčiu virti kol pasidarys vientisa masė. Kai išverda , truputį praaušinti ir pilti į stiklainius.
2022-02-06

Receptas. Slyvų kompotas

INGREDIENTAI: šiek tiek slyvų šiek tiek cukraus šiek tiek vandens Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Slyvas gerai nuplaukite, nulupkite ir išimkite kauliukus. Į trijų litrų stiklainį sudėti slyvas (mažiau nei pusė stiklainio),pilti 1 - 2 stiklines cukraus užpilti verdančiu vandeniu ir kaitinti dideliame puode, patiesus marlę apie 20 min. Tada uždėti dangtelį ir vėliau užsukti dangtuką.
2022-02-05
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų