kiauliena

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „kiauliena“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „kiauliena“.

Pasakė, ar reikia plauti žalią mėsą: eilę metų elgiatės neteisingai

Ne vienas iš mūsų įsigijęs žalios mėsos pamato ant jos kraujo likučių ar kitų nemalonių akiai detalių. Tuomet kyla klausimas – reikėtų žalią mėsą plauti ar, visgi, ne? Į šį klausimą atsakė dietologas Mantas Liekis. Pokalbio metu pašnekovas kalbėjo apie tai, su kokiais pavojais galima susidurti plaunant žalią mėsą. Bakterijų kiekio – nemažina Anot M. Liekio, plauti žalią mėsą nėra pats geriausias sprendimas.
2024-04-12

Atrado geriausią karkos receptą Velykoms: „Labai skanu“

„Toks rimtas ir ūkiškas receptas. Gal kaip tik tokio dairotės Velykų pietums? Mūsų šeimoje Velykų pusryčiai prasideda margučių daužymu, paskui valgome virtą liežuvį, karkos vyniotinį su naminiais krienais ir balta mišraine. Čia klasikų klasika, bet man ji patinka. O koks patiekalas neatsiejamas nuo jūsų Velykų stalo? Pietums kartais kepame vištą arba žąsį, kartais didžiulį kumpio gabalą. O dabar išbandžiau puikų receptą, tarsi generalinė repeticija – troškinta karka aluje.
2024-03-20

Ragina išbandyti šį troškinį: patiks visai šeimai

Nors kiauliena yra viena populiariausių ir lietuvių mėgstamiausių mėsų, ji taip pat plačiai vartojama ir viso pasaulio virtuvėse. Turtingu kulinariniu paveldu garsėjančioje Ispanijoje kiaulienos patiekalų gamybos tradicijos yra įsišaknijusios jau ne vieną šimtmetį: nuo vytintų kumpių iki sultingų troškinių ar aromatingų dešrelių.
2024-02-26

Atrado superinį perlinių kruopų troškinį: kartosite ne kartą

„Tuštinu maisto atsargų spinteles ir vietoj bulvių į troškinį kviečiu perlines kruopas. Patikėkite mes bulvių mėgėjai, šalime troškinyje jų nepasigedome“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 4. Užtruksite daugiau nei 1 val: 1,5 st perlinių kruopų; 1 morka; 1 svogūnas; 2 skiltelės česnako; 500 g kiaulienos kumpio; 300–500 ml sultinio / vandens; 30 g sviesto; 1 a. š. džiovintų žolelių; Druskos pagal skonį; Žiupsnis juodųjų pipirų; Šlakelis aliejaus.
2024-01-15

Šis šnicelių receptas nukels atgal pas Mamą: skonis vertas 10 balų

„Šis nostalgija dvelkiantis patiekalas yra greitai pagaminamas ir neužims daug laiko. Iš šios normos pagaminsite 6–7 vidutinio dydžio šnicelius“, – sako tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė. Šniceliams reikės: 500 g kiaulienos faršo; 2 riekių juodos duonos; 100 ml pieno; 2 kiaušinių; 1 skiltelės česnako galvutės; svogūno; druskos; maltų pipirų; 1 stiklinės maltų džiūvėsių; aliejaus kepimui.
2023-12-07

Atrado superinį kiaulienos nugarinės receptą: taps stalo pažiba

Per didžiąsias metų šventes ant šventinio stalo dažnai puikuojasi keptas kiaulienos kumpis ar nugarinė. Kiauliena patinka daugeliui, o ją paruošti nesudėtinga tiek savaitgalio pietums, tiek šventėms, nes šios mėsos panaudojimo galimybės tiesiog beribės.  Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pasakoja, kad kiauliena – baltymų ir geležies šaltinis.
2023-12-07

Šis Ingridos troškinys sužavės šeimą: skanu, pigu ir mažai vargo

„Kai už lango siaučia vėjas, aš jungiu orkaitę ir po namus pasklinda jaukumas. Mėgstame ruoštus troškinius keramikiniuose indeliuose, dar kitaip vadinamuose „čenachinėmis“. Šiandien juos ruošiau su džiovintais baravykais ir kruopomis. Nes tikrai manau, kad mūsų perlinės kruopos tikrai yra be reikalo užmirštos. Todėl labai stengiuosi jas vėl atrasti iš naujo. Ne tik sriubą virti, bet ir kažką daugiau sugalvoti.
2023-10-18

Štai, kiek kartų į mėnesį galima valgyti kiaulieną: kiti to nežino

Jei per vasaros karščius pietums ir vakarienei dažnai rinkdavomės lengvas salotas, vėstant orams taip ir traukia aromatingi mėsos troškiniai, kurių kvapas iškart pasklinda po visus namus. Nebrangi ir populiari kiauliena tinkama greitai paruošiamiems pietums ar vakarienei: jos nereikia troškinti taip ilgai, kaip jautienos. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pataria geriau nekepti jos riebaluose, o virti, troškinti, grilinti, ruošti orkaitėje.
2023-09-25
REKLAMA
Iš Azijos – į lietuvišką virtuvę: gardus ir pigus kiaulienos troškinys su riešutais  Iš Azijos – į lietuvišką virtuvę: gardus ir pigus kiaulienos troškinys su riešutais

Iš Azijos – į lietuvišką virtuvę: gardus ir pigus kiaulienos troškinys su riešutais

Šiemet lietuviška vasara spinduliuoja sau įprasta nuosaikia šiluma, kurią neretai lydi vasariškas lietus. Pasiilgusiems kaitros, šį savaitgalį pirkėjų pigiausiu įvardytas prekybos tinklas „Lidl“ siūlo išmėginti tolimosios Azijos skonių kupiną patiekalą, kuriam prireiks pigių ir gardžių „Superšeštadienio“ pasiūlymų. Šį šeštadienį 170 g pakelis „Polmlek“ sviesto kainuos vos 0,89 Eur. Kilogramą šviežios kiaulienos nugarinės be kaulų įsigysite tik už 3,49 Eur.
2023-08-04

Šašlykų marinatas nustebins savo paprastumu: vasarą šį produktą naudoja visi

Vienas populiariausių patiekalų vasarą – gamtoje kepti šašlykai. Šašlykų marinato receptų yra tikrai įvairių, tačiau TV3 laidoje „Lidl grilio talentai“ susirungę varžovai dalinosi geriausiais per daugybę metų sukauptais šašlykų receptais. Vienas jų – su kiek neįprastu ingredientu – nustebins savo paprastumu ir geru skoniu.
2023-07-16
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų