REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

TV3 televizijos laidos „Maisto kelias“ vedėjai Jurijus Smoriginas, Darius Petkevičius ir Dominykas Kupčinskas šį šeštadienį aplankė Kauno regioną. Įkvėpti šio krašto vedėjai žiūrovams paruošė kiaulienos pjausnio su kaulu ir raugintais kopūstais patiekalo receptą. Nustebinkite šiuo receptu šeimą jau šį savaitgalį!

TV3 televizijos laidos „Maisto kelias“ vedėjai Jurijus Smoriginas, Darius Petkevičius ir Dominykas Kupčinskas šį šeštadienį aplankė Kauno regioną. Įkvėpti šio krašto vedėjai žiūrovams paruošė kiaulienos pjausnio su kaulu ir raugintais kopūstais patiekalo receptą. Nustebinkite šiuo receptu šeimą jau šį savaitgalį!

REKLAMA

30-metį mininčios žiūrimiausios televizijos TV3 žiūrovus ir vėl džiugina kelionių po Lietuvą projektas „Maisto kelias“.

Kiekvieną šeštadienį laidos žiūrovai galės stebėti, kokiuose regionuose svečiuojasi laidos vedėjai bei sužinoti netikėtus maisto receptus.

„Maisto kelias“

Šį sezoną po Lietuvą keliauja ir neatrastų vietų bei skonių ieško žinomi trijų skirtingų kartų atstovai – baleto šokėjas ir choreografas Jurijus Smoriginas (67), aktorius ir renginių vedėjas Darius Petkevičius (49) bei profesionalus virtuvės šefas Dominykas Kupčinskas (27).

REKLAMA
REKLAMA

Kiekvienos laidos pabaigoje, padedamas kitų dviejų vedėjų, profesionalus virtuvės šefas D. Kupčinskas, įkvėptas tam tikro miesto ar regiono, sukurs aplankytą miestą atitinkantį patiekalą.

REKLAMA

Tad, kviečiame susipažinti su tuo, ką laidos vedėjai žiūrovams paruošė šįkart apsilankę Kauno apylinkėse!

Kiaulienos pjausnys su kaulu ir raugintais kopūstais

Ingredientai: 2 kiaulienos pjausniai su kaulu iš „Mėsos brolių“;

300 g raugintų kopūstų;

1 svogūnas;

200 ml alaus;

50 g grūdėtų garstyčių;

1 v. š. medaus;

kiaulienos odelių spragėsiai;

šlakelis alyvuogių aliejaus;

juodieji pipirai;

druska.

Gamyba: kiaulienos pjausnius apkepame iš abiejų pusių „Kamado bono“ kepsninėje, kad apskrustų. Papildomai apskrudiname kiaulienos odą.

REKLAMA
REKLAMA

Šalia ant netiesioginės ugnies, keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepame svogūną, sudedame raugintus kopūstus, įdedame grūdėtų garstyčių, medaus, įpilame alaus ir troškiname, kol alus nugaruos. Pagal skonį pagardiname druska ir pipirais.

Tuomet kiaulienos kepsniams iškepus, serviruojame su troškintais raugintais kopūstais ir pabarstome kiaulienos odelės spragėsiais.

Skanaus!

„Maisto kelias“ – kiekvieną šeštadienį, 9.30 val., tik per TV3! 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų