grietinėlė
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „grietinėlė“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „grietinėlė“.
            
 Atostogos virto tragedija: 18-metis netikėtai mirė išgėręs kokteilio
                                18-metis jaunuolis, kuris jau visai netrukus turėjo pradėti studijuoti mediciną Kembridžo universitete, tragiškai mirė išgėręs kokteilio atostogų metu. 
Shiv Mistry liepos 8 dieną atostogavo Kosta del Solyje, kur buvo išvykęs su draugais, ir jam buvo pasiūlyta paragauti „Pina Colada“ kokteilio, kurio išgėręs jis netikėtai mirė. 
Gyvybę nusinešė anafilaksinis šokas
Kaip vėliau paaiškėjo, į kokteilį vietoj kokosų grietinėlės buvo įpilta paprastos, karvės pieno grietinėlės.
                            
 Receptas. Eklerai su šokoladiniu įdaru
                                INGREDIENTAI:    120 gramų   miltai    2 vienetai   kiaušinių    80 gramų   sviesto    150 mililitrų   vandens    3 valgomieji šaukštai   kremas (šokoladinis, )    150 mililitrų   grietinėlės    Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.  Porcijų skaičius: 15   PARUOŠIMO BŪDAS:   Vandenį užvirti kartu su sviestu, kai virs, nukelti nuo ugnies, greitai įmaišyti miltus ir grąžinti ant ugnies bei pavirti, kol tešla sušoks į gabalą. Atvėsinti.
                            
 Receptas. Vištiena su žolelių padažu
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų    1 arbatinis šaukštelis   krapų (džiovinti)    šiek tiek   ryžių (garnyrui)    500 gramų   vištos filė    1 valgomasis šaukštas   kvietinių miltų    200 mililitrų   grietinėlės (30%)    šiek tiek   druskos    šiek tiek   aliejaus (kepimui)    0.5 arbatinio šaukštelio   prieskonių (persilado)    šiek tiek   prieskonių (vištienai)    0.5 arbatinio šaukštelio   žalumynų (provanso žolelių mišinys)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Vištienos filė supjaustyti mažesni...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Receptas. Vištiena su anakardžių riešutais
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   vištiena (file)    šiek tiek   makaronų (tagliatelle)    šiek tiek   grietinėlės ((12% riebumo))    120 gramų   riešutų (anakardžiai)    1 sauja   gražgarsčių    1 sauja   gražgarsčių    2 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus    2 vienetai   ruošinio („MAGGI Idea... Vištienai grietinėlės ir žolelių padaže”)    2 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus    šiek tiek   druskos    Paruošimo laikas: Apie 45 min.
                            
 Receptas. „Bounty“ keksiukai
                                INGREDIENTAI:    130 gramų   cukraus    2 vienetai   kiaušinių    250 gramų   kvietinių miltų    100 gramų   grietinėlės (10 proc. riebumo)    2 vienetai   pieniško šokolado (šokoladukai „Bounty“)    šiek tiek   druskos    120 gramų   sviesto    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių    4 valgomieji šaukštai   uogienės (aviečių)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Išmaišykite sviestą su cukrumi ir kiaušiniais.
                            
 Receptas. Fettucine Alfredo padažas su vištiena
                                INGREDIENTAI:    2 vienetai   vištiena (krūtinėlė)    55 gramai   sviesto    235 gramai   grietinėlės (riebi)    120 gramų   sūris (tarkuotas, "Džiugas")    2 arbatiniai šaukšteliai   petražolių    1 skiltelė   česnakų    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Supjaustykite vištienos krūtinėlę nedideliais gabalėliais ir pakepkite ant vidutinės ugnies su druska, pipirais ar kitais mėgstamais prieskoniais, kol apskrus.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Receptas. Skanioji pievagrybių sriuba
                                INGREDIENTAI:
	šiek tiek   juodųjų pipirų (malti) 
	1 vienetas   svogūnų 
	0.5 valgomojo šaukšto   kvietinių miltų 
	200 gramų   pievagrybių 
	5 stiklinės   vandens 
	0.5 stiklinės   grietinėlės (12 % riebumo) 
	šiek tiek   druskos 
	2 valgomieji šaukštai   sviesto (arba margarinas) 
	šiek tiek   prieskonių (vegeta) 
	2 valgomieji šaukštai   žalumynų (kapoti) 
 
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
                            
 Receptas. Pievagrybių sriuba su migdolų riešutais
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    šiek tiek   migdolų    šiek tiek   petražolių    3 valgomieji šaukštai   kvietinių miltų    2 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus    250 gramų   pievagrybių    1.5 litro   vandens    120 gramų   grietinėlės    šiek tiek   druskos    3 valgomieji šaukštai   sviesto    1 valgomasis šaukštas   sultinio (daržovių, sausas)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Pievagrybius susmulkinkite ir pakepinkite keptuvėje su pora šaukštų aliejaus.
                            
 Receptas. Varškės desertas su trintais juodaisiais serbentais
                                INGREDIENTAI:    500 gramų   varškės (ar varškės sūris)    150 gramų   grietinėlės    4 valgomieji šaukštai   cukraus    2 arbatiniai šaukšteliai   vanilinio cukraus    2 valgomieji šaukštai   citrinų sultys    1 stiklinė   serbentų (juodi,trinti)    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 3   PARUOŠIMO BŪDAS:   Varškę(jei varškės sūris,tai pertriname arba sumalame) lengvai sumaigyti.   Grietinėlę išplakti su cukrumi,citrinų sultimis ir vanilės cukrumi.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
   
  Receptas. Riešutinis tortas-bezė su grietinėle ir persikais
                                INGREDIENTAI:    200 gramų   cukraus    50 gramų   graikinių riešutų    150 gramų   persikų (konservuoti)    3 vienetai   kiaušinių (baltymai)    0.5 mililitro   acto (rūgštis 24%)    300 mililitrų   grietinėlės (riebi)    šiek tiek   juodojo šokolado    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Įkaitinti orkaitę iki 140 laipsnių. Nupaišyti ant kepimo popieriaus torto formą ir patepti popierių sviestu.
                            
 Receptas. Bananinis-šokoladinis tortas su maskarpone
                                INGREDIENTAI:    4 vienetai   bananų (pertepimui 1)    150 mililitrų   cukraus (biskvitams)    50 mililitrų   cukraus (pertepimui 1)    3 valgomieji šaukštai   kakavos (biskvitams)    2 arbatiniai šaukšteliai   vanilės (pertepimui 1)    4 vienetai   kiaušinių (biskvitams)    150 mililitrų   kvietinių miltų (biskvitams)    200 mililitrų   grietinėlės (pertepimui 1)    30 mililitrų   grietinėlės (pertepimui 2)    100 gramų   juodojo šokolado (pertepimui 1)    50 gramų   juodojo šokolado (pertepimu...
                            
 Receptas. Kalmarai su sūriu
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų    2 arbatiniai šaukšteliai   kvietinių miltų    200 mililitrų   grietinėlės    150 gramų   pieno    500 gramų   kalmarų (žiedai)    šiek tiek   druskos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Kalmarų žiedus pavirti užvirintame vandenyje apie 5 min. Nusausinti, sudėti į kepimo skardą. Grietinėlę pakaitinti su miltais, kad sutirštėtų. Prieskonių įmaišyti pagal skonį. Kalmarus užpilti grietinėle ir pašauti 5 min. į 180 laipsnių orkaitę.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Bulvių ir špinatų užkepelė
                                INGREDIENTAI:    6 vienetai   bulvių    100 gramų   sūris (fermentinis)    500 gramų   špinatų    100 gramų   svogūnų laiškų    200 gramų   grietinėlės    0.5 stiklinės   vandens    šiek tiek   druskos    šiek tiek   pipirai    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 5   PARUOŠIMO BŪDAS:   Bulves išverdame, supjaustome griežinėliais, žalumynus susmulkinam, sūrį sutarkuojame. Į indą sluoksniuojame (kol baigiasi produktai) bulves, špinatus, svogūnus, sūrį. Pagardinam druska, pipirais.
                            
 Receptas. Grybai su grietinėle bei šonine
                                INGREDIENTAI:    1   svogūnų    200 gramų   grybų    100 gramų   kiaulienos (šaltai rūkyta šoninė)    100 mililitrų   grietinėlės    šiek tiek   bulvių    šiek tiek   agurkų (rauginti)    šiek tiek   druskos    šiek tiek   krapų    Paruošimo laikas: Apie 45 min.  Porcijų skaičius: 2   PARUOŠIMO BŪDAS:   Grybus bei bulves išvirti. Šoninę supjaustyti nedideliais kubeliais ir pakepinti keptuvėje kartu su išvirusiais grybais. Baigiant kepti sudėti smulkintą svogūną. Pabarstyti krapais bei druska.
                            
 Receptas. Tiramisu su plikytais sausainiais
                                INGREDIENTAI:    400 gramų   plikytų sausainių    200 gramų   maskarponės sūrio    50 mililitrų   grietinėlės    50 gramų   šokoladas    šiek tiek   cukraus (pagal skonį)    Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.  Porcijų skaičius: 8   PARUOŠIMO BŪDAS:   Grietinėlę išplakti su cukrumi, atsargiai išmaišyti su mascarpone sūriu.   Į indą sluoksniuotį plikytus sausainius ir kremą, kol jie pasibaigs.   Viršų aplieti tirpintu šokoladu ir palikti šaldytuve pernakt.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Maskarpones sūrio tortas
                                INGREDIENTAI:    300 gramų   cukraus (biskvitui)    170 gramų   cukraus (kremui)    6 vienetai   kiaušinių (biskvitui)    240 gramų   kvietinių miltų (biskvitui)    200 gramų   jogurto (kremui)    100 mililitrų   vandens (želatinai išbrinkinti)    400 gramų   grietinėlės (kremui)    35 gramai   želatinos (kremui)    0.5 arbatinio šaukštelio   vanilinio cukraus (kremui)    500 gramų   maskarponės sūrio (kremui)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Biskvitui kiaušinius, cukrų išplakti mikseriu iki putų, tada dė...
                            
 Receptas. Kiaulienos kumpio ir laukinių ryžių sriuba
                                INGREDIENTAI:    3 vienetai   bulvių    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    2/5 stiklinės   kukurūzų    1 vienetas   morkų    3/4 stiklinės   ryžių (laukiniai)    šiek tiek   salierų    1 vienetas   svogūnų    2 stiklinės   kiaulienos kumpio (pjaustytas kubeliais)    3 stiklinės   vandens    1 stiklinė   grietinėlės    šiek tiek   druskos    1 ir 3/4 stiklinės   sultinio (vištienos)    3/5 stiklinės   sparaginių pupelių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Sudėkite į puodą kiaulienos kubelius, ryžius, susmu...
                            
 Receptas. Kokosinukai šokolado apvalkale
                                INGREDIENTAI:    50 gramų   cukraus pudros    200 mililitrų   grietinėlės (35 proc. riebumo)    100 gramų   juodojo šokolado    100 gramų   pieniško šokolado    80 gramų   sviesto    150 gramų   kokosų (drožlės)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Puode, ant silpnos ugnies tirpiname sviestą ir supilame grietinėlę (naudojame jos šiek tiek daugiau nei pusę pakelio). Pastoviai maišome. Kitame inde suberiame kokoso drožles ir cukraus pudrą, viska sumaišome.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Troškintos daržovės grietinėlės padaže
                                INGREDIENTAI:    400 gramų   šaldytų daržovių mišinio    150 gramų   grietinėlės    1 valgomasis šaukštas   miltai    3 žiupsneliai   prieskonių (Vegeta )    Paruošimo laikas: Apie 10 min.  Porcijų skaičius: 5   PARUOŠIMO BŪDAS:   Šaldytas daržoves pakepiname keptuvėje apie 5 minutes.   Beriame miltus, prieskonius ir išmaišome.   Pilame grietinėlę, dar patroškiname apie kelias minutes.
                            
 Receptas. Grietinėlės ir likerio “ POÉMA ” panna cotta (pagal Darių Dabrovolską)
                                INGREDIENTAI:    240 gramų   cukraus    100 gramų   slyvų (džiovintos)    2 vienetai   kiaušinių (baltymai)    500 mililitrų   pieno    40 gramų   vandens    500 mililitrų   grietinėlės (30%)    100 gramų   braškių    30 gramų   želatinos    300 mililitrų   likerio "poéma creme"     PARUOŠIMO BŪDAS:   Užverdame pieną su grietinėle, supilame likerį “POÉMA Creme”, atvėsiname ir sumaišome su ištirpinta želatina.
                            
 Receptas. Spageti su gorgonzola sūriu, graikiniais riešutais ir špinatais
                                INGREDIENTAI:    2   česnakų    100 gramų   graikinių riešutų    šiek tiek   muskato (maltas)    140 gramų   špinatų    400 gramų   spagečių    200 mililitrų   grietinėlės    100 mililitrų   viskio    šiek tiek   druskos    1 arbatinis šaukštelis   sviesto    šiek tiek   baltųjų pipirų (malti)    150 gramų   sūris (gorgonzola)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Keletą minučių paskrudinau graikinius riešutus sausoje keptuvėje ir sugrūdau. Puode ištirpinau sviestą, pakepinau jame išspaustą česnaką.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Jogurto ledai
                                INGREDIENTAI:    2 valgomieji šaukštai   cukraus    0.5 litro   jogurto    200 gramų   grietinėlės    šiek tiek   uogienės (pagal skonį)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Grietinėlę išplakite, uogienę sumaišykite su cukrumi. Viską išmaišykite ir išpilstyti į formeles. Užšaldykite.
                            
 Receptas. Baravykų sriuba su porais
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   morkų    0.5 vieneto   porų    0.5 vieneto   salierų    1 vienetas   svogūnų    2 valgomieji šaukštai   kvietinių miltų    4 vienetai   batono (riekutėmis)    2 stiklinės   pieno    1 vienetas   baravykų (sauja)    200 mililitrų   grietinėlės    100 gramų   sviesto    1 stiklinė   sultinio (daržovių)    4 vienetai   sūris (Bri, riekutėmis)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite gilioje keptuvėje svieste, kol dailiai pagels.
                            
 Receptas. Tortas “Medutis”
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   cinamono (biskvitui)    200 gramų   cukraus (biskvitui)    100 gramų   cukraus (kremui)    200 gramų   margarino (biskvitui)    200 gramų   medaus (biskvitui)    3 vienetai   kiaušinių (biskvitui)    450 gramų   kvietinių miltų (biskvitui)    500 gramų   grietinėlės (35%, kremui)    šiek tiek   druskos (biskvitui)    300 gramų   grietinės (30%, kremui)    3 arbatiniai šaukšteliai   kepimo miltelių (biskvitui)    1 vienetas   vanilinio cukraus (pakeliuose)    1 vienet...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Krosnyje keptas naminis mielinis pyragas
                                INGREDIENTAI:    2 valgomieji šaukštai   aguonų    1 stiklinė   cukraus    1 vienetas   kiaušinių    800 gramų   kvietinių miltų    0.5 litro   grietinėlės    3 valgomieji šaukštai   aliejaus    40 gramų   mielių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Pakurti krosnį ir ruošti pyragą - į dubenį supilti miltus, viduje padaryti duobutę. Į ją supilti nešaltą grietinėlę, kurioje ištirpintos mielės ir cukrus. Masę sumaišyti su miltais iš duobės kraštų ir dubenį padėti prie besikūrenančios krosnies.
                            
 Receptas. Grybų sriuba su kalakutiena
                                INGREDIENTAI:    1 arbatinis šaukštelis   česnakų (trintas)    1 arbatinis šaukštelis   čiobrelių (malti)    1 arbatinis šaukštelis   juodųjų pipirų (malti)    1 arbatinis šaukštelis   muskato    1 arbatinis šaukštelis   paprikų (malta)    1 vienetas   svogūnų    3 valgomieji šaukštai   kvietinių miltų    200 mililitrų   pieno    500 gramų   pievagrybių    600 mililitrų   vandens    3 valgomieji šaukštai   grietinėlės (riebi)    100 gramų   kiaulės šoninės (rūkyta)    šiek tiek   druskos    200 ...
                            
 Receptas. Grietinėlės desertas su avietėmis
                                INGREDIENTAI:    2 saujos   aguonų    šiek tiek   aviečių    100 gramų   cukraus    1 stiklinė   sirupo (aviečių)    500 gramų   grietinėlės (30% riebumo)    4 arbatiniai šaukšteliai   želatinos    1 arbatinis šaukštelis   vanilinio cukraus     PARUOŠIMO BŪDAS:   Grietinėlę, cukrų bei vanilinį cukrų nuolat maišant pakaitinkite apie 6 min.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Lietiniai su vištiena ir pievagrybiais
                                INGREDIENTAI:    12 vienetų   lietinių blynų    1.5 stiklinės   vištos filė (virta, smulkinta)    1 stiklinė   pievagrybių (pjaustyti)    1 stiklinė   sultinio (vištienos)    0.5 stiklinės   grietinėlės    1 vienetas   svogūnų (smulkiai pjaustytas)    50 gramų   sūris (tarkuotas)    3 valgomieji šaukštai   sviesto    2 valgomieji šaukštai   kvietinių miltų    šiek tiek   bazilikų    šiek tiek   juodųjų pipirų    šiek tiek   druskos    Paruošimo laikas: Apie 1 val.
                            
 Receptas. Lietiniai su „Dulce de Leche“ karamele
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   cukraus pudros    1.5 stiklinės   cukraus    2 vienetai   kiaušinių    2 stiklinės   kvietinių miltų    6 stiklinės   pieno    šiek tiek   grietinėlės (plakta)    4/5 valgomojo šaukšto   sodos    šiek tiek   braškių    šiek tiek   sviesto ((kepimui))    šiek tiek   mėtų (lapeliai)    1 valgomasis šaukštas   vanilinio cukraus     PARUOŠIMO BŪDAS:   Pirmiausia pasiruošti karamelę.
                            
 Receptas. Obuolių "tiramisu"
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   citrinų    3 valgomieji šaukštai   cukraus (rudas)    3 vienetai   obuolių    2 valgomieji šaukštai   grietinėlės    100 gramų   sausainių    50 gramų   juodojo šokolado    1 valgomasis šaukštas   likerio (riešutų arba romas, konjakas)    500 gramų   maskarponės sūrio     PARUOŠIMO BŪDAS:   Obuolius nulupti, supjaustyti gabaliukais. Sudėti į puodą, suberti 1 šaukštą cukraus, supilti 2 šaukštus citrinos sulčių, 2 šaukštus vandens ir patroškinti 10 min.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Kiaulienos kepsnys su grybais
                                INGREDIENTAI:    400 gramų   kiaulienos (kumpis)    3 valgomieji šaukštai   majonezo    300 gramų   grybų (švieži)    3 vienetai   svogūnų    4 valgomieji šaukštai   aliejaus    šiek tiek   druskos    2 stiklinės   grietinėlės    šiek tiek   pipirai (juodi)    Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Gabalą mėsos aptepti majonezu ir palikti marinuotis pora valandų. Grybus nuplauti, supjaustyti ir apkepti keptuvėje, įkaitintame aliejuje.
                            
 Receptas. Mildos pusrytinis sumuštinis
                                INGREDIENTAI:    3 vienetai   agurkų    50 gramų   lašišų    10 vienetų   forminės duonos (riekės)    šiek tiek   grietinėlės (kremas)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Ant abiejų forminės duonos riekių tepame grietinėlės kremą. Ant vienos riekelės viršaus dedame lašišos gabalėlį, o ant kitos ilgas plonai atpjautas agurko riekeles ir užvožiame duonos riekes vieną ant kitos.
                            
 Receptas. Nekeptas obuolių tortukas
                                INGREDIENTAI:    200 gramų   cukraus    6 vienetai   obuolių    200 gramų   džiūvesėlių (malti)    3/4 litro   obuolių sulčių    400 gramų   grietinėlės (plakamoji 35 proc. riebumo)    300 gramų   varškės (varškės sūreliai, neglaistyti)    2 valgomieji šaukštai   sviesto    10 gramų   želatinos    1 vienetas   vanilinio cukraus (pakeliuose)    2 vienetai   pudingo (vanilinis, pakeliuose)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Obuolius nulupti ir supjaustyti skiltelėmis.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Orkaitėje kepta žuvies filė su pomidorais ir mocarela sūriu
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   bazilikų (džiovintas, smulkintas)    5 vienetai   bulvių    šiek tiek   petražolių (smulkintos)    6 vienetai   pomidorų pastos (vyšniniai)    3/4 stiklinės   grietinėlės    šiek tiek   druskos    šiek tiek   prieskonių (vegeta)    2 vienetai   žuvies (filė)    300 gramų   mocarelos sūrio     PARUOŠIMO BŪDAS:   Bulves apie 10 min. apvirkite pasūdytame vandenyje, kad jos būtų pusiau minkštos. Vyšninius pomidorus bei mocarela sūrį supjaustykite griežinėliais.
                            
 Receptas. Traškių obuolių ir grietinėlės desertas
                                INGREDIENTAI:    1 arbatinis šaukštelis   cinamono (maltas)    1 valgomasis šaukštas   cukraus pudros    0.5 stiklinės   cukraus    1/4 stiklinės   cukraus (rudasis)    4 vienetai   obuolių    1 stiklinė   grietinėlės    350 gramų   sausainių (avižiniais, sutrupinti)    0.5 stiklinės   sviesto (ištirpintas)    šiek tiek   karamelės     PARUOŠIMO BŪDAS:   Papildomai dar reikės 0,5 stiklinės „Butterscotch“ šnapso obuoliniams traškučiams ir 1 šaukšto „Butterscotch“ šnapso grietinėlės masei.
                            
 Receptas. Nekeptas obuolių ir varškės pyragas
                                INGREDIENTAI:    200 gramų   sausainių    200 gramų   sviesto    6 vienetai   obuolių    1 valgomasis šaukštas   cinamono    6 valgomieji šaukštai   cukraus    200 mililitrų   grietinėlės    1 arbatinis šaukštelis   vanilinio cukraus    300 gramų   varškės    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 10   PARUOŠIMO BŪDAS:   Sausainius smulkiai sutrupinti ir sumaišyti su 50-100 gr tirpinto sviesto. Išmaišyti ir dėti į formą su nuimamu dugnu. Gerai paspausti, išlyginti.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Karamelinis padažas
                                Šis padažas paruošiamas vos per 10 minučių. Puikiai tinka biskvitams, keksiukams, blyneliams ar ledams pagardinti!  
 INGREDIENTAI:    250 mililitrų   grietinėlės    200 gramų   rudojo cukraus    120 gramų   sviesto    Paruošimo laikas: Apie 10 min.  Porcijų skaičius: 4   PARUOŠIMO BŪDAS:   Į prikaistuvį sudėkite cukrų, sviestą ir supilkite grietinėlę.   Kaitinkite ant vidutinės ugnies 5 - 10 minučių, maišydami, kol visi ingredientai ištirps.
                            
 Receptas. RAfaelo tortas
                                INGREDIENTAI:    1 stiklinė   cukraus (biskvitui)    1 arbatinis šaukštelis   vanilės (biskvitui)    4 vienetai   kiaušinių (biskvitui)    230 gramų   kvietinių miltų (biskvitui)    450 gramų   grietinėlės (35 proc. riebumo, kremui)    2 vienetai   grietinėlės (standiklis, pakeliuose, kremui)    65 gramai   aliejaus (biskvitui)    250 gramų   sviesto (82 proc.
                            
 Receptas. Vištiena šampano padaže
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    šiek tiek   svogūnų (laiškai)    500 gramų   vištiena    10 gramų   kvietinių miltų (padažui)    30 gramų   alyvuogių aliejaus    30 mililitrų   baltojo vyno (padažui, pusiau sausas)    50 mililitrų   pieno (padažui)    100 gramų   pievagrybių (padažui)    20 mililitrų   grietinėlės (padažui, 30%)    šiek tiek   druskos    40 gramų   sviesto (padažui)    200 mililitrų   putojančio vyno     PARUOŠIMO BŪDAS:   Paruošti padažą: grybus supjausty...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Moliūgo sriuba
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   bulvių    2   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų (grūsti)    500 gramų   moliūgų (minkštimo be žievės)    šiek tiek   morkų (1-2)    šiek tiek   muskato (maltas)    1 vienetas   svogūnų    0.5 stiklinės   grietinėlės (35 %)    šiek tiek   druskos    2 valgomieji šaukštai   aliejaus    šiek tiek   prieskonių (sriubai)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Viską susmulkinti (per daug nesmulkinti, vis tiek suvirs). Nustatant moliūgo kiekį, reikia turėti galvoje, kad trečdalis moli...
                            
 Receptas. Kokosiniai keksiukai su kokosiniu glaistu
                                INGREDIENTAI:    2 stiklinės   cukraus pudros    1 ir 1/3 stiklinės   cukraus    2.5 arbatinio šaukštelio   vanilės    3 vienetai   kiaušinių    2 stiklinės   kvietinių miltų    1 stiklinė   pieno (kokosų)    3/4 stiklinės   grietinėlės (kokosų skonio)    1 arbatinis šaukštelis   druskos    1 ir 1/4 stiklinės   sviesto    šiek tiek   kokosų (drožlės)    1.5 arbatinio šaukštelio   kepimo miltelių    Paruošimo laikas: Apie 5 min.
                            
 Receptas. Meksikietiška kava
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   cinamono    2 valgomieji šaukštai   cukraus    60 gramų   kavos (juoda, stipri)    šiek tiek   muskato (maltas)    2 valgomieji šaukštai   sirupo (šokoladinis)    300 mililitrų   vandens    2 valgomieji šaukštai   grietinėlės (plakta)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Grietinėlę išplakti su cukrumi, cinamonu ir žiupsneliu malto muskato riešuto.  Užplikusią kavą sumaišyti su šokoladiniu sirupu, išpilstyti į puodelius.  Ant viršaus atsargiai uždėti plaktos grietinėlės.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Apelsinų kokteilis
                                INGREDIENTAI:    5 vienetai   apelsinų    600 mililitrų   pieno    šiek tiek   grietinėlės (purškiama, President)    500 gramų   ledų (Vaniliniai, plombyras)    100 gramų   pieniško šokolado     PARUOŠIMO BŪDAS:   Apelsinus perpjauti pusiau, ir išsunkti sultis, į sultis įpilti pieną ir ledus, viską suplakti. Spilstyti į stiklines.
                            
 Receptas. Moliūgų ir riešutų pyragas
                                INGREDIENTAI:    150 gramų   cukraus (užpilui)    1 stiklinė   graikinių riešutų (grūsti)    3 valgomieji šaukštai   medaus    250 mililitrų   moliūgų (tyrė, užpilui)    1 vienetas   kiaušinių (tešlai)    1 vienetas   kiaušinių (tryniai)    2 vienetai   kiaušinių (užpilui)    250 gramų   kvietinių miltų (tešlai)    3 valgomieji šaukštai   vandens (šaltas, tešlai)    150 gramų   grietinėlės (užpilui)    0.5 arbatinio šaukštelio   druskos (tešlai)    1/4 arbatinio šaukštelio   druskos (užpilui)   ...
                            
 Receptas. Kava su amaretu
                                INGREDIENTAI:    100 mililitrų   kavos (karšta)    0.5 arbatinio šaukštelio   migdolų (trupinti, kepinti)    1 valgomasis šaukštas   grietinėlės (plakta)    70 mililitrų   likerio (amareto)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Karštą kavą supilti į taures. Tada supilti likerį ir išmaišyti. Ant viršaus uždėti plaktos grietinėlės ir pabarstyti migdolais.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Angliškas šokoladinis pudingas
                                INGREDIENTAI:    60 gramų   cukraus    3 valgomieji šaukštai   kakavos    2 valgomieji šaukštai   migdolų (smulkinti)    2 vienetai   kiaušinių    60 gramų   kvietinių miltų    125 gramai   džiūvesėlių    125 gramai   pieno    2 valgomieji šaukštai   grietinėlės    0.5 arbatinio šaukštelio   sodos    50 gramų   sviesto    1 valgomasis šaukštas   konjako     PARUOŠIMO BŪDAS:   Kakava sumaišoma su tarkuotais džiūvėsėliais, į juos įpilama pieno arba grietinėlės, ir viskas 10 min.
                            
 Receptas. Pievagrybių sriuba su peletrūnu
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    0.5 vieneto   svogūnų    350 gramų   pievagrybių    70 mililitrų   grietinėlės    šiek tiek   druskos    25 gramai   sviesto    400 mililitrų   sultinio (daržovių)    1 valgomasis šaukštas   peletrūno    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Puode ištirpiname pusę nurodyto sviesto kiekio, sudedame susmulkintą svogūną ir pakepiname apie 10 minučių.
                            
 Receptas. Tortas su braškėmis pagal Gabrielę
                                INGREDIENTAI:    1 stiklinė   cukraus    1 stiklinė   pieno (nepilna)    0.5 litro   grietinėlės    1 kilogramas   braškių    1 valgomasis šaukštas   želatinos    1 vienetas   biskvitų (storas)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Biskvitą padalinam į tris lygias dalis.   Paruošiame želatiną. Ištirpiname nedideliame kiekyje pieno (nepilna stiklinė).   Tada ruošiame kremą: grietinėlę išplakame su cukrumi, į masę supilame ištirpintą želatiną.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Įdaryti obuoliai su kalakutiena
                                INGREDIENTAI:    2 vienetai   moliūgų (riekelės)    2 vienetai   morkų    10 vienetų   obuolių    šiek tiek   petražolių    50 gramų   alyvuogių aliejaus    5 valgomieji šaukštai   grietinėlės    šiek tiek   druskos    200 gramų   kalakutienos krūtinėlių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Nedideliais kubeliais supjaustome virtos kalakutienos filė, bei moliūgą ir morkas, pasūdome. Viską pakepame aliejuje, pabaigoje sudedame susmulkintas petražoles ir grietinę bei nukeliame keptuvę, kad atauštų.
                            
 Receptas. Aguonų kremas
                                INGREDIENTAI:    6 gramai   aguonų    1 valgomasis šaukštas   cukraus    1/4 vieneto   kiaušinių (trynys)    1 valgomasis šaukštas   pieno (virintas)    1 arbatinis šaukštelis   vandens (virintas)    40 gramų   grietinėlės (30%)    1 arbatinis šaukštelis   želatinos    šiek tiek   vanilino     PARUOŠIMO BŪDAS:   Ingredientų skaičius pateiktas vienai porcijai.  Aguonos isbrinkinamos. Kiausiniu tryniai istrinami su 2/3 cukraus, uzplikomi karsto vandenio ir pieno misiuniu.
                            
 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 